Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Πυρκαγιά μεταξύ Λουτρού και Ελάτης

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μεγάλη κινητοποίηση σε διαπεριφερειακό και τρινομαρχιακό επίπεδο πραγματοποίησε η πυροσβεστική για μια μικρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές το πρωί στο Λουτρό Ελασσόνας, στα όρια των νομών Κοζάνης, Γρεβενών και Λάρισας.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί σε ξερόχορτα στην περιοχή μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Ελάτης του νομού Κοζάνης και Λουτρού του νομού Λάρισας. Επειδή η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στα όρια των δήμων Καμβουνίων, Δεσκάτης, Ελασσόνας και της κοινότητας Λιβαδερού, κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Ελασσόνα, Δεσκάτη, Σέρβια, Κοζάνη και Γρεβενά. Συνολικά έσπευσαν έντεκα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες. Ειδικότερα, στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σερβίων, δύο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ελασσόνας, δύο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δεσκάτης, ένα από Κοζάνη, ένα από Γρεβενά. Στην κατάσβεση συμμετείχε ένα πεζοπόρο τμήμα από την Κοζάνη με 9 πυροσβέστες, ενώ το σύνολο των πυροσβεστών ανήλθε σε 22. Την επιχείρηση συντόνιζε ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Μπαλοδήμος.
Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σε λίγες ώρες, καίγοντας 1,5 στρέμμα με ξερόχορτα και κούτσουρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εστίες φωτιάς ήταν τρεις, η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη, γι αυτό και επιστρατεύτηκε το πεζοπόρο τμήμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια και ο λόγος για Λουτρό, στις 26 Ιουλίου εχουν μεγάλο-καθιερωμένο πανηγύρι, με πολύ κόσμο και αντάμωμα απανταχού Λουτριωτών...

Το Προφίλ μας