Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ερώτηση Γ. Βλατή : Συγχώνευση διά απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».

Προς: την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη 
Θέμα: Συγχώνευση διά απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.». 
Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγχώνευση δια απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» -που λειτουργεί από το 1990 με έδρα την Καστοριά- με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.» Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που έθεσε στη διάθεσή σας το Κ.Ε.Γ, μέσω της συγχώνευσης επιτυγχάνεται μια εξοικονόμηση ετήσιου κόστους της τάξεως μόλις των 16.370 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται επιπλέον κόστος από την ίδια τη διαδικασία της συγχώνευσης. Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνέπειες της επικείμενης συγχώνευσης στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την ενίσχυση του γραφειοκρατικού και πολύπλοκου χαρακτήρα της λειτουργίας του δημοσίου, που εν προκειμένω θα οφείλεται στην προσθήκη ενός επιπλέον σταδίου στη συνεργασία-επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και Κ.Ε.Γ. Επειδή το οικονομικό όφελος που εξασφαλίζει η εν λόγω συγχώνευση είναι εξαιρετικά μικρό Επειδή η λειτουργία του Κ.Ε.Γ. χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον μέσω της υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Επειδή η σημασία του κλάδου της γουνοποιίας για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Προτίθεται το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε συγχώνευση του ΚΕΓ με το ΕΛΚΕΔΕ προκειμένου να παραμείνει το ΚΕΓ ανεξάρτητος φορέας; 
Ο ερωτών βουλευτής 
Ιωάννης Ν. Βλατής

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτίμησες φίλε Γιάννη να κάνεις τους φίλους εχθρούς, γιατί κάποιοι σου είπαν ότι μπορείς να κάνεις τους εχθρούς φίλους. Τώρα τρέχα να κάνεις ερωτήσεις στη βουλή για το ΚΕΓ μήπως και «φανείς» και εσύ λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος, ο Βλατής, δεν κατεβαίνει πουθενα για υποψήφιος δήμαρχος? Τι κάθεται?

Ανώνυμος είπε...

Nai nai i troika i gnosti poy emfanizetai mono stis ekloges. tora aftoi krybonte kai o Gianis ...

Το Προφίλ μας