Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γεμίζουν τα ρεζερβουάρ, φθηνότερα, στα πρατήρια της ΠΓΔΜ

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η Φλώρινα είναι ίσως ο μόνος νομός της χώρας που επηρεάστηκε ελάχιστα από την έλλειψη καυσίμων που προκάλεσε η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Ο λόγος; Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν την εναλλακτική λύση του ανεφοδιασμού από την άλλη πλευρά των συνόρων και συγκεκριμένα από τα πρατήρια καυσίμων του Μοναστηρίου (Μπίτολα) της ΠΓΔΜ, τα οποία μάλιστα διαθέτουν τη βενζίνη σε χαμηλότερη τιμή (μέση τιμή 1,1-1,2 ευρώ/λίτρο). 
Χθες η μέση τιμή της αμόλυβδης στην πόλη ήταν στο 1,47 ευρώ /λίτρο και η κίνηση των Ι.Χ. που περνούν στην ΠΓΔΜ και επιστρέφουν παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 48ωρο. Αυτή η δυνατότητα είχε ως αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα 20 πρατήρια στην πόλη της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής να διαθέτουν καύσιμα όταν το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων στους άλλους τρεις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας έχει στεγνώσει. Η πόλη της Φλώρινας απέχει από τα σύνορα 15-20 λεπτά της ώρας και η διαδρομή δεν αποτελεί εμπόδιο για έναν οδηγό από την περιοχή. 
Ανάλογη δυνατότητα έχουν και οι κάτοικοι παραμεθόριων χωριών στους νομούς Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, αρκετοί από τους οποίους με ένα σύντομο ταξιδάκι στην άλλη πλευρά των συνόρων «φουλάρουν» και... ξενοιάζουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"To τερπόν με τα του ωφελίμου",
γιατί υπάρχουν πλείστοι ΕΛΛΗΝΕΣ στην γείτονα - εχθρική χώρα.

Το Προφίλ μας