Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Υπουργείο ΟΙκονομικών: Στέλνει ελεγκτές και στους ΟΤΑ

Στα λογιστήρια των ΟΤΑ αναμένεται να πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει τον έλεγχο και το νοικοκύρεμα των ταμείων σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.
Το υπουργείο έχει καταλήξει στις ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να υλοποιήσουν πλήρη και αναλυτική καταγραφή των δαπανών.
Μέσω των ελέγχων το υπουργείο επιχειρεί να έχει συνολική εικόνα για πιθανές οικονομικές υποχρεώσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τις οποίες έχει άγνοια το ΓΛΚ. Επιπλέον παραμένει ως αυτοσκοπός και η εφαρμογή νέων συστημάτων ελέγχου των δαπανών. 
Πηγή: aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον σύμφωνα με την ειδησεογραφία από το Υπουργείο, ο κ. Ντόλιος είναι έτοιμος για την ΚΥΑ που θα προωθεί δρομολόγηση λύσεων στους χρεωμένους δήμους και θα βάλει τάξη για μελλοντικά οικονομικά ανοίγματα τα οποία απαγορεύεται να ξεφεύγουν πέραν της μιας θητείας (5ετία).
Όλα θα πρέπει την πρώτη διετία του Καλλικράτη να μπουν σε δρομολόγηση διευθέτησης των χρεών.
Επιταγές του ΔΝΤ για τομείς ΟΤΑ, Ταμείων και Νοσοκομείων. Γι' αυτό και ζητήθηκαν άμεσα στοιχεία αυτή την εβδομάδα για τα οικονομικά ανοίγματα του κάθε δήμου.
Θα δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία των 4 ΟΤΑ του νέου Καλλικρατικού δήμου;
Εμείς είμαστε διατεθιμένοι να τα δώσουμε στη δημοσιότητα εφόσον κάνουν όλοι το ίδιο.

Ζορμπάς Μιλτιάδης, δημ. σύμβουλος Βελβεντού

Το Προφίλ μας