Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σβώλης σε ... περιοδεία


Ο  Αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Σβώλης αποδεχόμενος με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση τις προσκλήσεις από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού μας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και το μεράκι των ανθρώπων αυτών που συμμετέχουν στους συλλόγους, για τη διατήρηση της παράδοσης, τίμησε με την παρουσία του τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 23-7-2010 παραβρέθηκε στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής Δήμου Αιανής στις «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2010» φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής στο Δημοτικό Σχολείο. 


Την ίδια μέρα παραβρέθηκε στο Δ.Δ. Δαφνερού Δήμου Σιάτιστας στο 2ο Αντάμωμα Δαφνερού.
Το Σάββατο 24/7/2010 παραβρέθηκε στο Δ.Δ. Πελεκάνου Δήμου Ασκίου στις εκδηλώσεις του λαογραφικού συλλόγου Πελεκάνου στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
Την ίδια μέρα επίσης στο Δ.Δ. Μαυροπηγής Δήμου Πτολεμαϊδας στις Πολιτιστικές Λαογραφικές Εκδηλώσεις Συλλόγου Μαυροπηγής «ΕΙΡΗΝΗ» στο κέντρο νεότητας, καθώς
και στο Δ.Δ. Ποντοκώμης Δήμου Δ.Υψηλάντη «Εκδηλώσεις Ποντοκώμης 2010» στον Αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με ποντιακό μουσικοχορευτικό γλέντι.
Την  Κυριακή 25-7-2010 παραβρέθηκε  στο Δ.Δ. Μηλοχωρίου Δήμου Μουρικίου  στις εκδηλώσεις του Συλλόγου «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» στην κεντρική πλατεία του χωριού.
και στο Δ.Δ. Λυγερής Δήμου Κοζάνης στη μουσική λαϊκή βραδιά του Συλλόγου.
Τη Δευτέρα 26-7-2010 παραβρέθηκε στο Δ.Δ. Λευκοπηγής Δήμου Κοζάνης του Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» για το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα με  παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία.
Την Τετάρτη 28/7/2010 παραβρέθηκε στο Δ.Δ. Γαλατινής Δήμου Ασκίου για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν την Δευτέρα και παρακολούθησε την θεατρική παράσταση του Συλλόγου γυναικών «Θα του δείξουμι».
Το βράδυ της ίδιας μέρας στο Δ.Δ. Βαθυλάκου Δήμου Σερβίων παρακολούθησε και χαιρέτησε τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαρασιωτών Καπαδοκίας Βαθυλάκου.
Η Πολιτιστική δραστηριότητα των συλλόγων του Νομού είναι ιδιαίτερα έντονη και συμβάλλει στη διαφύλαξη των εθίμων καθιστώντας το Νομό Κοζάνης μια ζωντανή περιοχή. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και του θεσμικού της ρόλου στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων του πολιτισμού.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καντε τον πολλαπλασιασμο επί 700 ευρώ ανά Σύλλογο ή εκδήλωση...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Σβώλης είναι Αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης....εν μέρει δικαιολογείται.

Οι άλλοι Πολιτικοί Παράγοντες,
τι παριστάνουν.....τριγυρνώντας....και πιάνοντας χέρια
(ευτυχώς δεν κυκλοφορεί και η "γρίπη των χοίρων").....
απο πανηγύρι σε πανηγύρι σαν.......

Κάτι μου θυμίζουν με τους παρατρεχάμενους τους....

Τον γύφτο με την αρκούδα μήπως ?????

Ανώνυμος είπε...

Π.Π
Το χωριό του Μητλιάγκα και του Καραπάτσιου.....πόσα πανηγύρια κάνει ?????
μόνο το καλοκαίρι.......

Ανώνυμος είπε...

οπου γαμος και χαρα η Βασιλο πρωτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kατ' αρχην να πω οτι τα συγκεκριμενα δελτια Τύπου ειναι απαραδεκτα. Επισης, εδω και χρονια λεω συνεχως και γραφω πως αυτες οι "επιδοτήσεις" είναι επισης απαραδεκτες με τον τροπο που δόθηκαν και δίνονται. Επί όλων των νομαρχών και επί όλων των αντινομαρχών.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

η διατηρηση των ηθων και των εθιμων του τοπου μας ειναι απαραιτητη για την επιβιωση της πολιτιστικης μας ταυτοτητας, οποτε καλα κανει η νομαρχια και στηριζει την συνεχιση τους με ποσα ελαχιστα για να χρεωσουν ενα νομο...

Ανώνυμος είπε...

Π.Π
μόνο
αυτες οι "επιδοτήσεις" είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ
με τον τροπο που ΔΟΘΗΚΑΝ και δίνονται ?????????

Ποιός τρόπος υπάρχει, για να σταματήσουν ?????

Ανώνυμος είπε...

..οποίος εξευτελισμός να καλείς να σε τιμήσει ένας ..... Σβώλης,
που διόλου δεν ..........εκτιμάς.
Έλα μου όμως που συμβαίνει να διαχειρίζεται την Νομαρχιακή .....αρωγή τόσο απαραίτητη στις ΔΝΤ μέρες που διάγουμε, οπότε;
την ανάγκη...πρόσκληση και
ΠΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ....για τα φράγκα..

Ανώνυμος είπε...

Oλα στο φως καταρχην. Ο,τι δινεται σε Συλλογους να δημοσιευεται στο διαδικτυο. Και ολα τα ποσα. Τα 700αρια και οχι μονο. Επισης πρεπει να σταματησει αυτη η ιστορια. Οποιος θελει να κανει εκδηλωσεις, ας βρει χορηγους. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα σε Δήμους και χωρια της περιοχης. Ένα συγκεκριμενο ποσό για τον πολιτισμο και οχι "σπασμενο" σε δεκαδες Συλλογους. Αλλα αυτο ηταν και ειναι το τοπικο πελατειακο κρατος. Παντα.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν δίνουν χρήματα.
Δίνουν αγαθά(κρασιά-κρέατα-πίτες κλπ).
Ως εδώ καλά.
Αλλά σε υποχρεώνουν να τα πάρεις απο συγκεκριμένα μαγαζιά της Κοζάνης,αποκλειοντας έτσι τη δυνατότητα να ψωνίσεις απο τη τοπική αγορά των χωριών , η οποία κοιτάει με σταυρωμένα τα χέρια και δεν καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

700 ευρώ είναι σε κάθε σύλλογο φανερά! Ορισμένοι κολλητοί πέρνουν πάρα πολλά πάνω και κάτω από το τραπέζι!Βέβαια υπάρχουν και σύλλογοι που είναι σε μαύρη λίστα και δεν πέρνουν τίποτα. Οι εκλογές όμος δεν τελειώνουν και να πάνε να τους στηρίξουν οι φίλοι τους οι γλύφτηδες που τα έχουν καλά με όλους....!
¨Αντε γειά...!

Το Προφίλ μας