Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γ. Αποστολίδης: Η παραπλάνηση των πολιτών και των επιχειρηματιών συνεχίζεται


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«ΕΕ: Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υψηλής περιφερειακές ενισχύσεις ως το τέλος του 2013.»
Παλαιότερα μας έλεγαν ότι έδωσαν μάχες για να μην αδικηθεί η Περιφέρεια και για να μην φύγει από αυτές του Στόχου 1 (όπως το λέγαμε τότε).
Τι εμπειρογνωμοσύνες από την Περιφέρεια, τι από τη Νομαρχία Κοζάνης……..
ΤΙΠΟΤΑ!!!
Η Δυτική Μακεδονία “τιμωρήθηκε” και έκτοτε όλοι διαπιστώνουν - τη μείωση των ενισχύσεων με την ένταξή της στις Περιφέρειες facing out (έτσι το λέμε τώρα), - δηλαδή τις Περιφέρειες που ενώ το ΑΕΠ τους βρίσκεται κάτω από το 75% του Μ.Ο των 15, είναι μεγαλύτερο από το 75% του Μ.Ο των 27, που σημαίνει με απλά λόγια ότι τα χρήματα που δικαιούται είναι αυτά που γράφει το ΠΕΠ και μόνο.



Από τη συνθήκη προβλέπονταν η επαναξιολόγηση το 2010 και η διαμόρφωση του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων. Αν ξεπερνούσε το ΑΕΠ της Περιφέρειας το 75% και του Μ.Ο. των 15, θα αλλάζαμε κατηγορία και θα μειώνονταν και άλλο οι ενισχύσεις προς την Περιφέρεια.
Εμείς όμως πέσαμε κατηγορία! (Άραγε είναι για να πανηγυρίζουμε;)
Θα έπρεπε λοιπόν να αρθούν οι περιορισμοί που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια για την Περιφέρειά μας.
Δεν πρέπει να μείνουμε ικανοποιημένοι επειδή θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε υψηλές ενισχύσεις για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ την περίοδο 2007-2010.
Τώρα που υποβιβαστήκαμε στην κατηγορία των περιοχών που δικαιούνται υψηλές περιφερειακές ενισχύσεις, πρέπει να τις διεκδικήσουμε!
Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή. Γιατί:
α) δεν έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά προγράμματα των υπουργείων! Σε όλες τις προκηρύξεις οριζόντιων μέτρων τα κονδύλια για την Περιφέρεια διατίθενται μόνο από το ΠΕΠ.
β) Άμεσα περιμέναμε να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου με βάση το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.
Στην Περιφέρεια που με βάση τα επίσημα στοιχεία η ανεργία ξεπερνάει το 16% και αποτελεί τον εφιάλτη όλων των οικογενειών.
Στην Περιφέρεια που από το “μνημόνιο” “υποτέλειας στους δανειστές” το ΑΕΠ μειώθηκε δραστικότατα έναντι όλων των άλλων (αφού η συμβολή των μισθών του δημοσίου στη διαμόρφωση του ΑΕΠ είναι υψηλότερη όλων των Περιφερειών της Χώρας).
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ!
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΔΚ αλλά και οι επικεφαλείς άλλων φορέων – Επιμελητήρια κλπ. να μη μείνουν πάλι με σταυρωμένα χέρια!


ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλώς το Γιαννάκη τον φιλόσοφο....... Μας χόρτασε λόγια τόσα χρόνια. Ετσι είναι αν έχεις γεμάτες τις τσέπες λές παπα......ιές μετά. Ελεος ποιά οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια πράγματα χρόνια τώρα..

Ανώνυμος είπε...

Για τον Δήμο Σερβίων, οι εξελίξεις με τις υποψηφιότητες τρέχουν...
--Ακούστηκε οτι υποψηφιότητα για την δημαρχία Σέρβια-Βελβεντού εδειξε ο Κεχαγιάς Φώτης...
--- Για τον Κοκολιό οι πιέσεις να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, είναι εντονες.
Απο Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια ο Κοκολιός.Τον πιέζουν εντονα η Ν.Ο.Δ.Ε Κοζάνης της ΝΔ και οι στενοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι να κατέβει υποψήφιος, ενω την ιδια στιγμή πιέζεται απο το οικογενειακό του περιβάλλον να...αποσυρθεί απο υποψήφιος!
Πολλά εξαρτώνται απο την απόφαση που θα πάρει ο Κοκολιός.Σε περίπτωση, που δεν κατέβει, άμεση είναι η κατάθεση υποψηφιότητος απο τον Γιάννη Τάσσιο, ως ανεξάρτητη-δημοτική υποψηφιότητα.
Ακούγεται οτι κατά φαντασίαν, υποψήφιος θα είναι και Φ Ζυγούρης...
Τέλος, ξεφούσκωσε η υποψηφιότητα Δημοτικής Κίνησης, που πρόσφατα με 2 διακηρύξεις οτι κατεβαίνει στις εκλογές.Κοροιδία λένει πολλοί για αυτη την κίνηση, που ειχε προαναγγείλει πριν ενα μηνα την πρώτη της συγκεντρωση στη Κ.Πλατεία-Δημαρχείο...αρχές Αυγούστου...

Το Προφίλ μας