Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Επιστολή "ΕΝΩΣΗΣ" προς Υπ. Εργασίας Αν. Λοβέρδο


Προς
Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης
 κ. Ανδρέα Λόβερδο

Κύριε Υπουργέ,
  Από το Μάϊο του 2010 έληξαν οι Συμβάσεις Εργασίας των ωρομίσθιων Ιατρών των ΠΕΚΑ  ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και των   ΓΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να προσφερθούν παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας  σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στους έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένους στο Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.



  Παρόλο που είχε σταλεί σχετικό έγγραφο από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στις 23 Απριλίου 2010 προς το Υπουργείο Εργασίας, ουδεμία θετική εξέλιξη δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα.
 Κύριε Υπουργέ,
  Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι, στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας, οι άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι είναι, περισσότεροι από 25.000 χιλιάδες και επιβάλλεται να υπάρχει η στελέχωση ΟΧΙ  μόνο από  Γιατρούς με Συμβάσεις Εργασίας ΑΛΛΑ και με Μόνιμους  Ειδικούς Γιατρούς διότι, η παντελής  έλλειψη παροχών πρωτοβάθμιας υγείας στα ΠΕΚΑ και ΓΑΠ, έχει σαν αποτέλεσμα, την σπατάλη χρημάτων για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιώτες Γιατρούς, με δυσβάσταχτο κόστος για τους Ασφαλισμένους,   ειδικά τώρα μετά τις κάθε είδους περικοπές μισθών και συντάξεων που προέκυψαν από την νέα οικονομική πραγματικότητα.



Κύριε Υπουργέ,
  Περιμένουμε χρόνια  τώρα να βελτιωθεί  η κατάσταση και να  δικαιολογείται η λέξη Πολυϊατρεία  γιατί, με τα σημερινά δεδομένα μόνο Πολυϊατρεία!!!! δεν είναι και  επιτέλους θα πρέπει κάποιοι  να αναλάβουν  τις ευθύνες τους διότι, καθημερινά πάμε από το κακό στο χειρότερο και η κατάσταση ολοένα και δυσχεραίνει.
Κύριε Υπουργέ:
  Περιμένουμε από εσάς, να δείξετε  ευαισθησία και να προχωρήσετε με άμεσες  και αποτελεσματικές ενέργειες στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη των ιατρών, διότι εάν συνεχιστεί  η σημερινή κατάσταση ως έχει, τότε θα διαλυθεί ακόμα και αυτή η υποτυπώδη  πρωτοβάθμια παροχή υγείας που σήμερα υπάρχει.
Κύριε Υπουργέ,
  Η « ΕΝΩΣΗ », είναι υποχρεωμένη, να αναλάβει κάθε είδους πρωτοβουλία και να αναδείξει  το σοβαρό αυτό ζήτημα σε εσάς, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της περιοχής.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.  Δ.Ε.Η.  ΑΕ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       


    ΘΕΟΧΑΡΗΣ  Κ.                                                                  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ  Ι.
                                                                 1997                                                                           



Kοινοποίηση:

1)  Υφυπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης
      κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη 
2) Διοικητικό   Συμβούλιο  ΤΑΥΤΕΚΩ
3) Διοικητικό   Συμβούλιο  ΓΕΝ.Ο.Π./ Δ.Ε.Η. – Κ.Η.Ε.
4) Σωματεία    Συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας.
5) Εργατικά    Κέντρα   Δυτικής Μακεδονίας.
6) Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας