Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παραίτηση Αγάπιου Γαβριηλίδη από το ΔΣ της Κοζάνης

Ιδιαίτερα προβληματισμένος κι απογοητευμένος από την αδιαφορία των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος της Κοζάνης, Αγάπιος Γαβριηλίδης, ανακοίνωσε την παραίτησή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω να προσφέρω οικονομικά τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Ζήτησα στήριξη επανειλημμένα αλλά κανείς δε μου έδωσε χέρι βοηθείας. Έτσι πήρα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ. Την Κοζάνη την πήραμε σε μια εποχή που βίωνε πέτρινα χρόνια, τη συμμαζέψαμε, καταφέραμε να ανεβούμε κατηγορία και να παραμείνουμε. Με λένε Αγάπιο Γαβριηλίδη κι όχι Βαρδινογιάννη ή Κόκκαλη. Ζήτησα βοήθεια γιατί καταλάβαινα ότι δεν μπορούσαμε, πλέον, εγώ και δυο-τρεις συνεργάτες μου να σηκώσουμε το οικονομικό βάρος. Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Μακάρι η παραίτησή μου να ξυπνήσει μερικούς και να βοηθήσουν την ομάδα να επιβιώσει. Ό,τι είχα να δώσω, το έδωσα μόνος μου. Aλλο πλέον δεν μπορώ".



"ΤΡΕΧΕΙ" Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αμέσως μετά την παραίτηση του Γαβριηλίδη, συστάθηκε τριμελής επιτροπή από μέλη της διοίκησης. Η επιτροπή αυτή, που αποτελείται από τους Στέλιο Κυνηγόπουλο, Μανόλη Αμπατζίδη και Τριαντάφυλλο Ιορδανίδη κι επειδή ο χρόνος πιέζει μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έρθει σε επαφή με ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στην Κοζάνη, αλλά και με νέους από ομάδες της περιοχής. Επίσης, θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να προσεγγιστούν Νομαρχία και Δήμος, για να γίνει εφικτή η εξασφάλιση κάποιας οικονομικής βοήθειας.
Το βίντεο είναι από το kozani.tv

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρε Αγάπιε; Δυό φορές είπες να παίξεις μπάλα στα Σέρβια και πήρες κόκκινη κάρτα. Πήγες στην Κοζάνη να παίξεις (στην κυριολεξία) σε άλλο γήπεδο και απο κεί τα παρατάς και γίνεσαι λαγός. τι έχει σειρά τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα πολιτικά, ο Αγαπιος Γαβριηλίδης πέτυχε στην ομάδα της Κοζάνης. Μέσα σε αντιξοότητες την ανέβασε στη Γ' Εθνική και πέρυσι την κράτησε. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Να συνεχίσει να βάζει τσάμπα χρήματα; Μόνος του; Εξυπνάδες...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεω κατάλαβα καλά Π.Π. Δικαίωμά του είναι να το παίζει παράγοντας και να βάζει και λεφτά από την τσέπη του για το ποδόσφαιρο. Επιχείρηση είναι και τους λόγους που επενδύουν διάφοροι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις,έστω και με ζημία, τους ξέρουμε. Γιατί όμως να βάλουν τό χέρι τους στην τσέπη ο Δήμος και η Νομαρχία; Γιατί τα λεφτά του δημοσίου να πάνε στις τσέπες κάποιων που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο; Να ήταν για μιά ερασιτεχνική ομάδα, να συμφωνήσω. Αλλά για μιά ομάδα που κάποιοι τα πέρνουν φανερά ή κρυφά ΓΙΑΤΙ να πληρώσει ο φορολογούμενος;

Ανώνυμος είπε...

Είπα εγώ πουθενά πως πρέπει να βάλουν χρήματα Νομαρχία και Δήμος;;;; Διαβαζεις κατι τετοιο στα γραφόμενα μου; Είμαι καθετα αντιθετος σε αυτο εδω και χρονια! Ασε που και να ηθελαν, εδω και χρόνια αυτό απαγορεύεται ρητα και από την κειμενη νομοθεσία, για επαγγελματικές ομαδες. Εγω επισημαινω πως μιλαμε για καποιον επιχειρηματια που ασχολειται με το ποδοσφαιρο και θεωρω πως φευγει ως επιτυχημενος και πως δεν ειναι δυνατον να συνεχισει να δινει χρηματα μονος του. Ειναι γνωστο τοις πασι το προβλημα σε πολλες ομαδες της χωρας. Εφοσον δεν υπαρχει χρημα και ιδιωτες, δυσκολα θα επιβιωσουν σε Γ' Εθνική.

Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Την ομάδα πάντως δεν την πήγε στα Λεύκαρα ούτε τους έμαθε να μιλάνε Τουρκικά ( όπως ορισμένοι αδαείς λέγανε ότι θα κάνει στο Δήμο Σερβίων αν εκλεγόταν στις προηγούμενες εκλογές).
Όσο για τα οικονομικά, διέθεσε πολλά χρήματα για την ομάδα την ανέβασε κατηγορία και την κράτησε στην Γ’ Εθνική. Απ’ ότι ξέρω τόσο ο Δήμος Κοζάνης όσο και η Νομαρχία υποσχέθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα αλλά δεν έβαλαν ούτε σέντ.
Θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Όταν από τον τοπικό πόρο χρηματοδοτούνταν Πολιτιστικοί Σύλλογοι κάθε λογής όταν δίνανε τεράστια ποσά για τέσσερις φωτογραφίες έ θα μπορούσαν να βοηθήσουν και λίγο την ομάδα, όπως άλλωστε είχαν υποσχεθεί. Είναι κρίμα για μια Πόλη σαν την Κοζάνη να μην έχει μια Ποδοσφαιρική ομάδα τουλάχιστον στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής.

Ο Αγάπιος αποχωρεί από πρόεδρος του FC Κοζάνης με ψηλά το κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

κκ Δημοτικέ Σύμβουλε...
Ενω αποχωρεί ο Πρόεδρος με ψηλά το κεφάλι απο την Προεδρία της Κοζάνης, στην οποία επέτυχεν, δεν συμβαίνει το ίδιο με την αποχώρηση του ως...''αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης'' στο Δήμο Σερβίων!!!
Είναι γεγονός οτι ως...αρχηγος της μείζονος αντιπολίτευσης ο κκ Αγάπιος, απουσίαζε μονίμως και τον αντιπολιτευτικόν λόγον κκ Δημοτικέ Σύμβουλε τον είχατε επωμισθεί υμείς, με απόλυτον-κομματικήν επιτυχίαν...
Είναι εντονος η δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα πρός υμάς κκ Δημοτικέ Σύμβουλε, οτι ο...αρχηγός σας, μετά την βαρυτάτην ητταν στας εκλογάς 2006, εξηφανίσθει απο τον θεσμικόν του ρόλον, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης και ούτε καν παρίστατο εις τας συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου...
Κκ Δημοτικέ Σύμβουλε...
Αν σε ανάλογον περίπτωσιν και ο νέος σας υποψήφιος εις τας επικείμενας εκλογάς υποστεί ήτταν και είσαστε μείζονα αντιπολίτευσις, ενδέχεται και αυτός να εγκαταλείψει τον θεσμικόν του ρόλον ως αρχηγού μείζονας αντιπολίτευσης διευρυμένου δήμου και να μην παρίσταται εις τας συνεδριάσεις Δ.Σ και να επωμισθείτε υμείς κκ Δημοτικέ Σύμβουλε και πάλι τον αντιπολιτευικόν λόγον..
---Πως θα αισθανθείτε τότε;
Αλλωστε ο νυν υποψήφιος σας κκ Δημοτικέ Σύμβουλε είναι...διαμένων μονίμως εις την Κοζάνην...

Ανώνυμος είπε...

Κάνατε πολύ καλά κύριε Π.Π. που διευκρινήσατε την άποψή σας για την χρηματιοδότηση των επαγελματικών ομάδων. Αυτό σας διαχωρίζει από την πραγματικότητα που επέβαλαν, σε Δήμους και Νομαρχίες, ομάδες συμφερόντων που θεωρούν το δημόσιο χρήμα τσιφλίκι του καθενός. Η απόδειξη βρίσκεται στην τοποθέτηση του κ. Τσολακίδη. Επειδή λοιπόν γινόταν λαμογιές στη Νομαρχία, δεν θα πείραζε να γινόταν και μία ακόμη για την ομάδα του κ. Γαβρηιλίδη (που δεν κατάλαβα γιατί πρέπει ντε και καλά να βρίσκεται στη Γ κατηγορία). Αυτές τις απόψεις του κ. Γραβριηλίδη και των συν αυτώ δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ στα Σέρβια, θα ήθελα να ξέρω, πως τις βρίσκει ο νέος υποψήφιος κ. Κωνσταντόπουλος. Αν πρόσεξα καλά στην συγκέντρωσή του, τον είχε δίπλα του τον κ. Τσολακίδη.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε μου προφανώς η πρώτη παράγραφος του σχολίου μου ήταν ειρωνική και απευθυνόταν σε συγκεκριμένα άτομα - ξέρουν αυτοί.

Όσο για τη χρηματοδότηση των ομάδων, δε διαφωνώ επί της ουσίας. Αλλά μια επαρχιακή ομάδα, έστω και επαγγελματική, αν δεν χρηματοδοτηθεί από τους τοπικούς φορείς προφανώς δεν μπορεί να επιβιώσει. Τώρα αν πρέπει να επιβιώσει ή όχι είναι άλλη κουβέντα.
Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ομάδες που να έχουν και ακαδημίες αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βρίσκουν διέξοδο και να αθλούνται. Και βέβαια όταν υπάρχει μία ομάδα σε μεγάλη κατηγορία, τα παιδιά προσανατολίζονται προς τον αθλητισμό πιο εύκολα. Και την "ευθύνη" για την εξωσχολική απασχόληση των παιδιών την έχει και ο δήμος και η νομαρχία αλλά και όλοι μας.

Το αθλητικό κέντρο Κοζάνης, κάθε βράδυ συγκεντρώνει εκατοντάδες κόσμου για περπάτημα, άθληση, κλπ. Πληρώνει κανείς από αυτούς για τη συντήρηση του χώρου; Απ' ότι ξέρω όχι.
Όλες οι ομάδες χρηματοδοτούνται όπως ξέρεις, της Α΄, Β΄και της Γ΄κατηγορίας από το κράτος μέσω του ΟΠΑΠ. Αλλά, νομίζω, ότι η χρηματοδότηση στη Γ' Εθνική είναι εντελώς δυσανάλογη με τα έξοδα που απαιτούνται για την κατηγορία. Η Κοζάνη παίρνει γύρω στις 60.000 ευρώ ενώ τα έξοδα είναι γύρω στις 500.000 ευρώ. Άρα γιατί να χρηματοδοτούμε τις ομάδες του Βαρδινογιάννη και του Κόκκαλη και όχι μια περιφερειακή ομάδα;
Ας μην ξεχνάμε ότι όταν ανέλαβε την ομάδα του είχαν υποσχεθεί και η νομαρχία και ο δήμος οικονομική βοήθεια. Και αυτή την υπόσχεση τη χρησιμοποίησαν προεκλογικά.
Και όπως λέει και ο Αγάπιος δεν είναι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Κόκκαλης για να μπορεί να χρηματοδοτεί συνέχεια.
Φιλικά.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Όσο για τον Κωνσταντόπουλο δεν χρειάζεται να απολογείται για τις δικές μου απόψεις, Άλλωστε δεν θα συμμετέχω στον συνδυασμό, ως υποψήφιος, αλλά θεωρώ την υποψηφιότητά του ως την μόνη ενδεδειγμένη αυτή τη στιγμή για το καλό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

αυτά είναι... κόσμος να χάνει τη δουλειά του, μισθωτοί και συνταξιούχοι να χάνουν τα κεκτημένα τους, οι περισσότεροι νέοι να ελιναι άνεργοι και οι προτάσεις σας είναι να δοθούν χιλιάδες ευρώ σε επαγγελματικές ομάδες! Ε! όχι!

αν θέλουμε να ευνοήσουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό να φτιάξουμε γήπεδα, γυμναστήρια, εγκαταστάσεις να πηγαίνουν τα παιδιά και όλος ο κόσμος να αθλούνται ελεύθερα και δωρεάν.

Ενίσχυση αν χρειάζεται μόνο σε ερασιτεχνικές ομάδες κι αυτήν να είναι μόνο για τα λειτουργικά έξοδα. Έλεος πια! που δινουμε ένα κάρο λεφτά σε ΑΕ και ΠΑΕ, εντάσσουμε ολόκληρες ομάδες-εταιρείες στα άρθρα 44 κ δεν ξέρω κι εγώ πού αλλά αν χρωστάει κανένας καημένος 10 ευρώ στην εφορία δεν τον αφήνουν σε ησυχία.

Άντε γεια ρε!!!

Το Προφίλ μας