Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Κόκκινο πανί» οι συσκευές GPS στα φορτηγά

από το ΕΘΝΟΣ
Οι συσκευές εντοπισμού GPS που τοποθέτησε η ΔΕΗ σε βαριά οχήματα, με σκοπό να ελέγχει την κίνησή τους στα ορυχεία της στην Κοζάνη, έγιναν «κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές της επιχείρησης. 
Οι τελευταίοι οργάνωσαν επιχείρηση για το «ξήλωμα» των συσκευών από τα οχήματα, καταγγέλλοντας τους διοικούντες ότι επιχειρούν να εγκαταστήσουν τον «Μεγάλο Αδελφό» στα ορυχεία, παραβιάζοντας προσωπικά τους δεδομένα. Το προεδρείο του συνδικάτου «Σπάρτακος», που έλαβε την απόφαση, μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας στη θέση «Σκληρά», όπου σταθμεύουν τα βαρέα οχήματα, και αφού ενημέρωσαν τους εργαζομένους, «ξήλωσαν» μια συσκευή GPS από ένα όχημα και την κεντρική κεραία που εξυπηρετεί το σύστημα.

«Πρόκειται για μια απόφαση κατά τη γνώμη μας παράνομη, ένα σύστημα «Μεγάλου Αδελφού», που στήθηκε χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», Γ. Αδαμίδης, και κάλεσε τη ΔΕΗ να εγκαταστήσει παρόμοια συστήματα στα ελαφρά οχήματα που κινούνται εκτός ορυχείων, και κυρίως τα 4Χ4, με τα οποία μεταφέρονται στελέχη της επιχείρησης στις πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και όχι μόνο, με ή χωρίς λόγο, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης, η παρακολούθηση της κίνησης των συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι έργο που επιτελούν οι επιστάτες και εργοδηγοί, και ο πραγματικός στόχος του GPS είναι η περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης έριχναν παπούτσια στις μηχανές για να χαλάσουν. Μετά από τόσα χρόνια ίδια μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΕΙ 'ΜΕΣΑ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ?

Ανώνυμος είπε...

O superman και ο βοηθος του.

Το Προφίλ μας