Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πλαίσιο αρχών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Από το in.gr
Τη διαμόρφωση ενός γενικού πλαισίου αρχών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων  ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -την τελευταία πριν από τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου.
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων εξήγησε πως αυτό δεν είναι θέμα του Μνημονίου, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί πως το άνοιγμά τους «βοηθά το νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για καλύτερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για φτηνότερες υπηρεσίες, ουσιαστικά ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη».
«Μπορεί το Μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά όμως, αυτά τα οποία κάνουμε, δεν είναι λόγω Μνημονίου. Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου. Θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί πολλές φορές είναι εύκολο είτε κι εμείς να συρθούμε, είτε και η δημοσιογραφία να σύρεται σε αυτή τη λογική και να μπούμε σε μια παθητική στάση, που συνοψίζεται στην έκφραση «εφόσον το λέει το Μνημόνιο, αυτό κάνουμε» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου έφερε σε αυτό το σημείο ως παράδειγμα την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, λέγοντας πως αυτό δεν είναι θέμα του Μνημονίου, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί πως το άνοιγμά τους «βοηθά το νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για καλύτερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για φτηνότερες υπηρεσίες, ουσιαστικά ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη».
Ο πρωθυπουργός έφερε ως πρώτο παράδειγμα ανοίγματος κλειστού επαγγέλματος τις μεταφορές και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Παπακωνσταντίνου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο αρχών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και κατόπιν μαζί με τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη να υπάρξει συνεργασία με τα υπουργεία στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τέτοια επαγγέλματα. ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες μέρες δόθηκε μέσω ΟΠΑΠ με απευθείας ανάθεση 200 εκ. ευρώ στο κλειστό επάγγελμα "Κόκκαλης".

Γιώργο,ούτε στο ελικόπτερο δεν θα προλάβεις να ανέβεις..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:37 π.μ.
ο Γ.Α.Π είναι το πρόβλημα ???????
ή
η πολιτική και οι μέθοδοι ΠΑΣΟΚ ???????

Ανώνυμος είπε...

Δέν διάβασα δήλωση του κατά δήλωση υποψηφίου τού ΠΑΣΟΚ στό Δήμο Σερβίων γιά θέση σχετικά μέ τήν επιστράτευση των φορτηγατζήδων νά συμπαρασταθη αλλου και αλλου κάνη δηλώσεις ερε θά φας μαύρισμα από τό κλάδο μας τόν Νοέμβριο Κωσταντόπουλε καί τά τσιράκια σου πού δέν θά τολμάτε νά βγήτε στήν κοινωνία

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου το κλειστό επάγγελμά "Κόκκαλης" και τα κλειστά επαγγέλματα "Καναλάρχης","Ιδιοκτήτης εφημερίδας" που τους έχουν πεθάνει στις αναθέσεις έργων,επιχορηγήσεις και τεραστία "δάνεια" για να είναι ζωντανοί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το mind the GAP και το Πανελλήνιο Φορολογικό Κίνημα δεν κυβερνά είναι ξεκάθαρο πλέον ότι εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΝΤ για "σκότωμα" της περιουσίας του λαού σε πολυεθνικές.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ φίλε μου,
εγώ τους ονομάζω τους ......
(το κλειστό επάγγελμά "Κόκκαλης" και τα κλειστά επαγγέλματα "Καναλάρχης","Ιδιοκτήτης εφημερίδας" που τους έχουν πεθάνει στις αναθέσεις έργων,επιχορηγήσεις και τεραστία "δάνεια").....

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ.

Πότε δημιουργήθηκαν και γιγαντώθηκαν ??????????

Το Προφίλ μας