Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο τοιχίο του υπογείου του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, μπορεί να αντιμετωπιστεί και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή εκκένωσης του κτηρίου.
Τα παραπάνω τόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ Γεώργιος Πενέλλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη νομαρχία Κοζάνης, παρουσία του αντινομάρχη Ανάπτυξης Γιάννη Σόκουτη και υπηρεσιακών παραγόντων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, μετά την αυτοψία που διενήργησε στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, κατά την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από το νομάρχη Γιώργο Δακή, τον αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη, τον δήμαρχο Σιάτιστας Κώστα Κοσμίδη και τον διοικητή το Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης Νικόλαο Κίτσιο.

Ο κ. Πενέλλης ανέφερε ότι υπάρχει μεν μια ανησυχητική έκθεση αυτοψίας από υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολεοδομίας που μιλά για στατικό πρόβλημα, η δική του γνώμη του ωστόσο είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ το είδος της παρέμβασης που χρειάζεται θα καταδειχθεί από την έκθεση που θα συνταχθεί από μία δευτεροβάθμια επιτροπή που επρόκειτο να συστηθεί από το νομάρχη.
Ανέφερε ειδικότερα ότι δύο κυρίες που διανυκτερεύουν στο Κέντρο Υγείας ανέφεραν ότι άκουσαν κάποιους θορύβους στο κτήριο, αλλά ο ίδιος δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει αν οι θόρυβοι που λέχθηκε ότι ακούστηκαν οφείλονται σε στατικό πρόβλημα του κτηρίου. «Αυτό όμως που είμαι σε θέση να διαπιστώσω είναι ότι δεν διαπιστώνοντα πρόσφατα σημεία βλαβών στο κτήριο», είπε και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κτήριο 25 ετών που έχει πράγματι ένα πρόβλημα «ράγισμα» στο τοιχίο του υπογείου, το οποίο όμως δεν είναι πρόσφατο, υπήρχε ενδεχόμενα εδώ και 15χρόνια (από το σεισμό).
Όπως δήλωσε στον «Π» ο αντινομάρχης κ. Σόκουτης το σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με όσα είπε ο Καθηγητής του ΑΠΘ δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στο κτήριο, ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας ώστε να χρειαστεί να διαταχθεί η εκκένωση του κτηρίου, η βλάβη δηλαδή είναι αντιμετώπιση.
Το τι ακριβώς θα γίνει όμως, την τελική δηλαδή απόφαση για το τι παρεμβάσεις θα χρειαστούν στο συγκεκριμένο κτήριο, θα ληφθεί από την επιτροπή που θα συστήσει σήμερα ο νομάρχης στην οποία θα συμμετέχουν με υψηλόβαθμα τεχνικά στελέχη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Κ.Υ.Σιάτιστας δεν έχει οδηγό ασθενοφόρου το πρωί και το απόγευμα, παρά μόνο την νύχτα. Αυτό δεν απασχολεί Δήμαρχο, Νομάρχη και διοικητή Μαμάτσειου ; (To ιδιο και στο Κ.Υ.Τσοτυλίου).

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δεν τους απασχολεί, γιατί αναλογη κατασταση επικρατεί και σε άλλα Κ.Υ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ , ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ , ΝΟΜΑΡΧΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ , ΤΑ ΕΧΟΥΝ 'ΓΡΑΜΜΕΝΑ' ΤΑ Κ.ΥΓΕΙΑΣ ?

Το Προφίλ μας