Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Σοκ στην δημοσιογραφική κοινότητα. Τα ξημερώματα άγνωστοι δολοφόνησαν τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Τουλάχιστον δύο ή τρία άτομα τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού στην οδο οδό Δαιδάλου 26 στην Ηλιούπολη.
Όταν ο δημοσιογράφος κατέβηκε να δει ποιος ήταν, τότε οι δράστες τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πολλές φορές φορές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρίσκονταν στο διαμέρισμά του ου όταν δέχτηκε τηλεφώνημα να κατέβει κάτω γιατί του κλέβουν το αυτοκίνητο. Με το που το έκανε, άγνωστοι τον πλησίασαν και τον γάζωσαν με αρκετές σφαίρες. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

 
Η είδηση προκαλεί σοκ, τόσο από την άποψη ότι ο δολοφονηθείς αφήνει πίσω του ένα παιδί δύο ετών όσο και από την άποψη πως η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός δημοσιογράφου με ενέδρα θανάτου αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για την ελληνική κοινωνία.
Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας:
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης ασχολούνταν με το αθλητικό ρεπορτάζ (καλύπτοντας τον στίβο) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός εντός του δημοσιογραφικού χώρου. Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.
Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους αναπτύχθηκε μεγάλη κόντρα στο διαδίκτυο, η οποία μάλιστα έφτασε και στις δικαστικές αίθουσες.
Λεγόταν ότι ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο μπλογκ troktiko, το οποίο από το πρωί αποδίδει φόρο τιμής στον Γκιόλια αναρτώντας μηνύματα αναγνωστών και αναφέροντας «αντίο Σωκράτη, καληνύχτα Ελλάδα», «δεν είσαι νεκρός», «Σωκράτη, είμαστε όλοι εδώ» κλπ.
Τους τελευταίους μήνες ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής στο «Ράδιο Θέμα», ενώ λέγεται ότι εκτελούσε χρέη συμβούλου στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Παράλληλα, ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό του στίβου, το οποίο κάλυπτε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής».
Πηγή:  http://anatolikiattikinews.blogspot.com

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός μίλησε για δημοκρατία???????

kozanitika.gr είπε...

Πόσο επίκαιρο μοιάζει το άρθρο μας σήμερα !!!!
Σκουπιδιάρες και Γκοτζαμάνηδες…

«Πες του να προσέχει για να μην τον πάρει παραμάζωμα καμιά σκουπιδιάρα»

Απειλές παρόμοιες έχουμε δεχθεί και εμείς, αλλά προτείνω και στον Ευθύβουλο να απαντήσουμε με ένα στόμα μιά φωνή:
Θα μας κλάσετε μια μάντρα αρχίδια !!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποια ελευθερία μιλάμε;
Για ποια δημοκρατία μιλάμε;
Εμείς μιλάμε μόνο για μια μπασταρδοκρατιά.

Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία
είναι μόνο μια μπασταρδοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Mpaxalokratia oramatistike to Pa-sok to 81, me to sin8ima o laos stin exousia, den iparxoune nomoi, iparxi laos, to idio kai xirotero sinexizi tora o Jefrry papandreou mpastardokratia. I sisoreymeni anergia apo edo kai sto exis 8a odigi se teties ekdilosis bias, kai malista 8a arxisoume na omiloume gia exeligmenis genias tromokratia, pou 8a tin apartizoune neoi epistimones !!!!

Ανώνυμος είπε...

η ανεργία δεν έχει να κάνει με το θάνατο Γκόλια. Το παιδί το έφαγαν επειδή ήξερε πολλά κι επειδή δε χρηματιζόταν ήταν σίγουροι ότι θα τους ξεβράκωνε... μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιογράφοι της περιοχής δεν έχουν να πουν τίποτα για τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου τους??

Λένα είπε...

Σουτ, η πατρίδα κοιμάται....

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Λένα πόσο δίκιο έχεις!
Πόσοι πυροβολισμοί πρέπει να πέσουν για να ξυπνήσουμε??

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί συντάκτες της περιοχής εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, για την δολοφονία συναδέλφου τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και για την διατήρηση της ελευθεροτυπίας σε ολα τα Μ.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ti ipe kai ehei dikio; Mia kotsana ipe.I patrida koimate kai ayti ine xypnia!Ayto deihnei poso agapa tin patrida tis,,,

Λένα είπε...

Το σχόλιό μου πήγαινε στους δημοσιογραφους της περιοχής 11.32.

Ανώνυμος είπε...

ΛΈΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΠΕΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΝΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΓΙΑ Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Λένα είπε...

Σοβαροτάτη είμαι.
Λέει το παραπάνω σχόλιο για τους δημοσιογράφους της περιοχής που δε σχολίασαν τίποτα. Λέω λοιπόν σουτ η πατρίδα κοιμάται αναφερόμενη στους δημοσιογράφους της περιοχής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε σχολιάσει κανείς από τους δημοσιογράφους (της περιοχής, επαναλαμβάνω). Τουλάχιστον δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου και δεν είχε δημοσιευτεί στο μπλογκ σχόλιο κάποιου.
Αυτά.
Τη Βάγια Σ. δεν την ξέρω.
Σοβαροτάτη είμαι όπως είπα. Και μέγιστη υπευθυνότητα δείχνω.
Και να κοιτάς τα μούτρα σου 11.03. Υποδείξεις στον εαυτό σου όχι σε μένα.

Ανώνυμος είπε...

Mια οφειλομενη απαντηση, προσωπικη και μονο: Λείποντας εκτος Κοζανης για λιγες ημερες και συνειδητα αποφευγοντας ο,τιδηποτε εχει να κανει με υπολογιστες κτλ (το αυτο ελπιζω να μπορεσω να κανω και στις διακοπες), μεσω κινητου εστειλα σχολιο στην εφημεριδα μου, αν και αδειουχος, σχετικα με την ανανδρη αυτη δολοφονια. Τα παραπανω μονο επειδη γραφω τακτικα στο ai-vres και απαντωντας στο συγκεκριμενο σχολιο.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

sxedon ola ta entypa k ilektronika mesa tis perioxis, mesw twn dimosiografwn anafer8ikan stin anandri dolofonia tou Swkrati Gkiolia. Profanws kapoioi edw mesa einai prokateleimenoi k nomizoun oti katigorwntas tou dimosiografous exoun apriori dikio pada
Aytes einai oi aisxres nootropies twn anegkefalwn pou stadiaka isopedwnontas kai exiswnontas tous pantes oplizoun ta xeria anomalwn pseytoideologwn dolofonwn

Λένα είπε...

Και επαναλαμβάνω. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε σχολιάσει κανείς. Γκεγκε;

Ανώνυμος είπε...

kala asto!

Ανώνυμος είπε...

Δεν με ενδιαφέρει αν σχολίασαν ή όχι οι δημοσιογράφοι και με ποιόν τρόπο την δολοφονία του Γκόλια,δεν με ενδιαφέρει αν ήταν αυτοί που σχολίασαν ήταν υποκριτές,επίσης δεν με ενδιαφέρουν αν οι απόψεις του Γκόλια είναι σύμφωνες με τα δικά μου πιστεύω ή όχι.

Εκείνο που με ενδιαφέρει και με λυπεί είναι ότι σκότωσαν τον άνθρωπο που μέσω του blog που ήταν(?) διαχειριστής δίδαξε στην Ελλάδα ένα εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης που μέχρι στιγμής (πλην εξαιρέσεων)είναι ανεξάρτητος,αντί-συστημικός και μας έχει προσφέρει κομμάτια αλήθειας που αλλιώς δεν θα τα βλέπαμε.
Όπως διάβασα και σε ένα post από Blog,φανταστείτε να μην υπήρχαν τα blog πόσο περισσότερο κουτόχορτο θα μασουλούσαμε.

Το Προφίλ μας