Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Απάντηση Πάρι Κουκουλόπουλου στα δημοσιεύματα που θέλουν την Τρόϊκα να ζητά πώληση Μονάδων της Δ.Ε.Η.

«Κυβερνητική θέση είναι αυτή που εκφράζεται δια στόματος κας Υπουργού»
Αυτός ήταν ο βασικός άξονας της συνέντευξης που παρέθεσε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις 27/7/10.
Από την Παρασκευή που άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα αναφέροντας πως η τρίτη δόση του δανείου του ΔΝΤ εξαρτάται από την πώληση του 40% των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκίνησε, σε συνεργασία με τα συνδικάτα, να ενημερώνει του συναδέλφους του κυβερνητικούς, βουλευτές και υπουργούς, μεταφέροντας καθαρά το μήνυμα: « να μη διανοηθούν ». 


«Εδώ και δέκα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης της ενέργειας στην Ελλάδα, ένα είναι το ζητούμενο : πώς θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας, έτσι ώστε να μπουν στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας οι ιδιώτες».
Ο βουλευτής, τόνισε πως άλλο είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και άλλο η απελευθέρωση της ενέργειας. Ορισμένοι πιστεύουν, πως πρέπει να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί η κιλοβατώρα, προκειμένου οι επενδυτές να μπορούν να παράγουν !. Υπάρχουν κοιτάσματα λιγνίτη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες (Δράμα, Ελασσόνα) και να βγάλουν ανταγωνιστική τιμή με τον λιγνίτη της ΔΕΗ, η οποία, σημειωτέον, δεν επιδοτείται από πουθενά ως ανώνυμος εταιρεία που είναι πλέον.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  δεν επέτρεψαν τη ΔΕΗ να υλοποιήσει ούτε καν το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων αλλά ούτε και το στοιχειώδες επενδυτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της απελευθέρωσης, έχοντας στόχο την απαξίωση της Επιχείρησης, έτσι ώστε κάποια στιγμή αναγκαστικά να παράγει πανάκριβο ρεύμα δίνοντας την ευκαιρία στους ανταγωνιστές ιδιώτες να «μπουν πανηγυρικά » στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος.
«Όλο αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με τα συμφέροντα της περιοχής. Απαξίωση της ΔΕΗ σημαίνει απαξίωση της περιοχής»
«Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο κος Κουκουλόπουλος.
«Εάν υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που πιέζονται να αποδεχθούν ή πιστεύουν στην άποψη της πώλησης των μονάδων, καλά θα κάνουν να μας ακούσουν».
«Η απαξίωση της ΔΕΗ με την μέθοδο του διπλασιασμού ή τριπλασιασμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, εάν υλοποιηθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο απέναντι στην τοπική κοινωνία, αλλά απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να μη το επιτρέψουμε αυτό».
Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά  πως είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (συνδικάτα, πολιτικοί, στελέχη) έτσι ώστε να υπάρξει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης. Ο ίδιος έχει αναλάβει να ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς και  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες μας πως αν την δώσουν τελικά την ΔΕΗ θα παραιτηθείς κιόλας?Χαχα

Αφού ρε το ψήφισες το μνημόνιο που λέει πως ότι θέλουν να κάνουν θα το κάνουν είτε με το καλό είτε με το άγριο (εκβιασμό για την δόση),τώρα τι μας πρήζεις με δήθεν...

Ανώνυμος είπε...

AΠΑΞΙΩΣΗ της περιοχής, για σένα δεν σημαίνει...
όταν

ΥΠΑΡΧΕΙ κέντρο Περιβάλλοντος για τους δείκτες ρύπανσης??????

Υπάρχουν Συλλόγοι Καρκινοπαθών??????

Υπάρχουν Συλλόγοι Ανέργων??????

Υπάρχουν Συλλόγοι Πληττόμενων απο τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ??????

Υπάρχει ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ για τους κατοίκους της περιοχής
εν αντιθέσει με ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στην επιχείρηση
(χωρίς ΑΣΕΠ)
με μισθούς ανω των 2500 ευρώ, για θέσεις χωρίς αντικείμενο ή με άλλο αντικείμενο ΕΡΑΣΙΑΣ?????

Υπάρχει ΑΝΕΡΓΙΑ σε ενεργειακό νομό??????

Τι έκανες ΕΣΥ 20 χρόνια που είσαι ΕΞΟΥΣΙΑ?????

Μετά απο 20 χρόνια
με τον Δήμο ΣΟΥ ΧΡΕΩΜΕΝΟ
και
το ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ

ΑΠΕΙΛΕΙΣ.....« να μη διανοηθούν »

ΕΣΥ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ,
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ Θ Ε Σ Ε Ι Σ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕΣ
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ???????

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουκουλόπουλος έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως --αυστηρός υποστηρικτής του μνημονίου-ασφαλιστικού κλπ-- και σαφώς πλέον έχει πάρει τις ευλογίες του αθηνοκεντρικού νεο-πασοκ για την κατοχύρωση της θέσης του υποψήφιου περιφερειάρχη. Είναι σίγουρος πως τα της ΔΕΗ θα γίνουν, αλλά ξέρει--πολύ καλά- ότι όλα έχουν δρομολογηθεί για μάρτιο 2011. Αν βέβαια κάποια τρωϊκανοί ...ζεστάνουν το θέμα από τώρα ... (βλέπε και νέα παράταση που ...έρχεται για το διαγωνισμό της 5 ης Μονάδας) τότε, αυτοχαρακτηρίζοντας τον εαυτό του μέρος του "ισχυρού πάγκου" του νεο-πασοκ (στο οποίο ψυχή και σώματι ενσωματώθηκε) θα αφήσει άλλον (βλέπε Αλέκο) να καταποντισθεί περιφερειακά , κι αυτός θα προταθεί για ...αξιακό υπουργείο.
Όλα έχουν δρομολογηθεί...
(Ο από μέσα!!!)

Ανώνυμος είπε...

Σωθήκαμε!!!
Σώθηκε η ΔΕΗ και η περιοχή μας!!!!!!
αν
γίνει
Περιφερειάρχης
ο μορφωμένος Αθανασιάδης !!!!!!!
με τον καρτισμένο "μπακαλόγατο"
ιδαίτερο Διευθυντή του Καμαριάδη !!!!!!!
και
Υπουργός Περιβάλλοντος ???????
ο "Μπαμπινιώτης" Κουκουλόπουλος !!!!!!

Το Προφίλ μας