Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επεισόδια για το κλείσιμο του ΔΑΚ στην Πτολεμαΐδα

της Ρόης Βαβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Σοβαρές αντιδράσεις σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Πτολεμαΐδα από πολίτες που αθλούνταν μεμονωμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (νέο γήπεδο δίπλα στο κολυμβητήριο) για το κλείσιμο του γηπέδου στο κοινό προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα και άλλα έργα συντήρησης του γηπέδου.
Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα αρνούμενοι να αθληθούν σε άλλες περιοχές που έχουν υποδειχθεί από τη δημοτική αρχή, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης σημειώθηκαν και «βανδαλισμοί» από κάποιους θερμόαιμους, οι οποίοι δεν εννοούν να εγκαταλείψουν το χώρο στον οποίο έκαναν τον καθημερινό τους περίπατο.
Ο κ. Τσιούμαρης μίλησε συγκεκριμένα για «ανταρσία», λέγοντας ότι κάποιοι πολίτες δεν σέβονται την απόφαση της δημοτικής αρχής και αφού έσπασαν τις κλειδαριές μπήκαν στο γήπεδο και στο χλοοτάπητα, ρίχνοντας το προστατευτικό δίχτυ που είχε τοποθετηθεί και κατέστρεψαν ποτιστικά συστήματα μεγάλου κόστους, με αποτέλεσμα να φοβηθούν οι φύλακες και να αναγκαστεί να καλέσει την Αστυνομία.
Για δυσάρεστη κατάσταση έκανε λόγο σε δηλώσεις του και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης, εκφράζοντας τη λύπη του για τις ζημίες που έχουν προξενήσει κάποιοι πολίτες. Ζήτησε την κατανόηση του κοινού, τονίζοντας ότι το κλείσιμο του ΔΑΚ γίνεται για δύο μήνες μονάχα και πως τον Σεπτέμβρη, μόλις ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες, θα ανοίξει εκ νέου για το κοινό, καθώς θα μπει ωράριο και για μεμονωμένους αθλητές.
Κάλεσε τέλος τους πολίτες να σεβαστούν τους φύλακες του ΔΑΚ αφού είναι απλοί εργαζόμενοι και σημείωσε πως πριν το κλείσιμο του ΔΑΚ έγινε συνεννόηση με τις αθλητικές ομάδες που αθλούνται στο χώρο αυτό και δήλωσαν σεβασμό στην απόφαση για κλείσιμο του γηπέδου.
Υπενθυμίζεται ότι οι προτεινόμενοι από το δήμο χώροι για τους περιπατητές είναι η περιφερειακή τάφρος (κανάλι), ο χώρος του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών στο Αγροκήπιο, καθώς και τα στάδια των δημοτικών διαμερισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας