Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πρωτοβουλία για την δημιουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης στον Νέο Δήμο Κοζάνης

Συγκροτούνται θεματικές ομάδες για τη σύνταξη του Προγράμματος
 Την Τετάρτη 21/7/2010 αποφασίσαμε ως γνωστό τη δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης και δώσαμε στη δημοσιότητα τη Διακήρυξη των στόχων μας, η οποία διαμορφώθηκε μετά από διεξοδική συζήτηση. 
Πολίτες και συλλογικά σχήματα με πολύχρονη θητεία στο χώρο της οικολογίας, της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και νέοι άνθρωποι αποφασισμένοι να μετατρέψουν την ατομική αγανάκτηση σε συλλογική δράση κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα. Προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός ανοιχτού αυτοδιοικητικου σχήματος, το οποίο δεν περιορίζεται σε μια απλή εκλογική συνεύρεση, αλλά επιδιώκει να αποτελέσει πρόταση μακράς πνοής για το Δήμο Κοζάνης.


Στη πρώτη συγκέντρωση μας, που χαρακτηρίστηκε από ικανοποιητική συμμετοχή και πλούσιο προβληματισμό, πήραμε τις παρακάτω αποφάσεις για την πρωτογενή οργάνωση του εγχειρήματος:


  1. Να προστεθούν έξι επιπλέον μέλη στην προσωρινή πενταμελή Συντονιστική επιτροπή της Κίνησης. Η διεύρυνση αυτή θα γίνει με αναλογικό τρόπο, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι δημοτικές περιφέρειες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης. Στις προτεραιότητες της επιτροπής είναι ο ορισμός της ονομασίας, το λογότυπο και το Στέκι της Κίνησης.

  1. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου να γίνει νέα συγκέντρωση, η οποία θα εκλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες τη Συντονιστική Επιτροπή και τον επικεφαλής του συνδυασμού.

  2. Να οργανωθεί άμεσα ανοιχτή διαβούλευση για την διαμόρφωση του προγράμματος. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν Θεματικές Ομάδες, στις οποίες κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει ενεργά και να καταθέτει τις προτάσεις του. Ως ομάδες προτείνονται  οι εξής:
·         ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ (βιομηχανική και αστική ρύπανση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & εξοικονόμηση, πράσινες επενδύσεις δήμων)

·         ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Πολεοδομία -  χωροταξία Δημοτικές Υποδομές κ Υπηρεσίες, διαχείριση απορριμμάτων-αποβλήτων, πράσινο – ελεύθεροι χώροι, συγκοινωνίες - μεταφορές,)

·         ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (Προγραμματισμός – αρμοδιότητες, σχέση Καλλικρατικών Δήμων και κεντρικής διοίκησης, μέτωπο κατά της διαφθοράς κλπ)

·         ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΩΝ (πράσινες θέσεις εργασίας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα)

·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

·         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

·         ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΗΜΩΝ στους τομείς ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
·         ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  ΚΙΝΗΜΑΤΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ (Σχέσεις με οργανώσεις καταναλωτών, προστασίας περιβάλλοντος, ορειβατικές, ποδηλατικές, πολιτιστικές, εθελοντών αιμοδοτών, δασοπυροσβεστών κ.α)

Οι Θεματικές Ομάδες είναι ενδεικτικές και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τη συμμετοχή και τις νεώτερες προτάσεις που πιθανόν να προκύψουν.

Καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποια από τις παραπάνω θεματικές ομάδες εργασίας να ενημερώσουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
            protovouliadk@gmail.com
           Ή τηλεφωνικά στον αριθμό :   6947823734.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας