Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Π. Κουκουλόπουλος: «Να μην επιτρέψουμε πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Την πρόταση του να μην επιτραπεί πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατέθεσε για μια ακόμα φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στις 14 Ιουλίου στην ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα «Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις».  


 Ο κ. Κουκουλόπουλος διατύπωσε την πρόταση του αυτή λέγοντας ότι «Θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στην τρόικα ή στον ΣΕΒ και σε όποιον άλλο θέλει, να προχωρήσει σε πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γιατί στην Ελλάδα αμείβουμε την ίδια εργασία στο δημόσιο με περισσότερα λεφτά απ΄ όσα στον ιδιωτικό τομέα, όταν μάλιστα στο δημόσιο υπάρχει και εργασιακή ασφάλεια. Είναι μία πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανισορροπία της χώρας, η οποία πρέπει να ανατραπεί».
Ο βουλευτής σχολιάζοντας το ρόλο που έχουν επωμιστεί σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «Καλούμαστε το επόμενο διάστημα να ανοίξουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα που θα αφορά τη δίκαιη κατανομή των βαρών, το χτύπημα της ρεμούλας και της διαφθοράς με τις υπέρογκες δαπάνες που υπάρχουν σε ατέλειωτους θύλακες του δημοσίου και φυσικά να ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης, για να βγάλουμε γρήγορα από τη στενωπό τη χώρα, στην οποία βρίσκεται σήμερα».
            Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Κουκουλόπουλου έχει ως εξής:  
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό, τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και στη σημερινή συνεδρίαση δεν άκουσα, δυστυχώς, να τίθεται εκ μέρος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ένα ερώτημα και να δίνεται φυσικά και απάντηση σ΄ αυτό. Χωρίς παρέμβαση-τομή το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει μέλλον;
Για μας βέβαια η απάντηση είναι προφανής, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση πήρε τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της περασμένης και της τωρινής εβδομάδας.
            Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό έχει πάρει έντονα πολιτικό χαρακτήρα. Απόδειξη αυτού είναι το ότι και τα τέσσερα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψηφίζουν τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και αυτό δεν επέτρεψε βέβαια να συζητηθούν επαρκώς σοβαρές ρυθμίσεις που αφορούν πολύ μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων. Αναφέρομαι φυσικά σε θετικές ρυθμίσεις, από τη διαδοχική ασφάλιση μέχρι τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν ευπαθείς ομάδες όπως οι διαβητικοί. Από το σταμάτημα της ντροπής που λέγεται εθελούσιες έξοδοι μέχρι τα ζητήματα εξαγοράς χρόνου, είναι πάρα πολλές οι θετικές ρυθμίσεις που αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας.
            Από την πλευρά μου θα σταθώ σε τρία θεμελιώδη και κεντρικά πολιτικά ζητήματα που έχουν σχέση με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, οι οποίες επί της ουσίας αποτελούν μία ενιαία, αδιάσπαστη πολιτική πρωτοβουλία που αφορά τη διάσωση, καταρχήν, και τη διασφάλιση της ύπαρξης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.  
Το πρώτο σημείο στο οποίο πιστεύω πως οφείλουμε όλοι να σταθούμε, είναι ότι μέσα σε δέκα ημέρες ρυθμίζεται το ασφαλιστικό στην Ελλάδα, χωρίς να ξεχωρίζουμε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι μια κεφαλαιώδης πολιτική πρωτοβουλία, δεν είναι καθόλου δευτερεύουσα, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο πολιτικό σύστημα της χώρας ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, ο τρόπος με τον οποίο έχουν δομηθεί διάφορες συντεχνίες του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούν διαρκώς με το πολιτικό σύστημα, έχει δημιουργήσει θύλακες που καταντούν να είναι η πλειοψηφία με διάφορα προνόμια, τα οποία βλέπει η υπόλοιπη κοινωνία και, αν μη τι άλλο, απορεί. 
Γι΄ αυτό θα ήθελα να τονίσω δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα, όταν θα μας το επιστρέψουν οι συνθήκες και οι περιστάσεις, να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξομοίωση. Δεν μπορεί δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα να μην έχουμε το προνόμιο των ασφαλισμένων προ του ’83, όπως ισχύει για τον δημόσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε για να ενισχύσουμε ακριβώς το ενιαίο της ρύθμισης που υπάρχει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το δεύτερο, που είναι πιο σημαντικό, έχει σχέση με κάτι με το οποίο τελείωσα την ομιλία μου στο ασφαλιστικό της προηγούμενης εβδομάδας και δίνει βέβαια και τον τόνο της σημασίας που έχει να κάνει με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στην τρόικα ή στον ΣΕΒ και σε όποιον άλλο θέλει, να προχωρήσει σε πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γιατί στην Ελλάδα αμείβουμε την ίδια εργασία στο δημόσιο με περισσότερα λεφτά απ΄ όσα στον ιδιωτικό τομέα, όταν μάλιστα στο δημόσιο υπάρχει και εργασιακή ασφάλεια. Είναι μία πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανισορροπία της χώρας, η οποία πρέπει να ανατραπεί.
Το δεύτερο σημείο, το οποίο θεωρώ θεμελιώδες, αφορά τη δικαιακή βάση ή αλλιώς την αλληλεγγύη των γενεών. Δεν θα μιλήσω με δικά μου λόγια, θα μιλήσω με ένα συγκλονιστικό στοιχείο που έχει φέρει στην επιφάνεια την περασμένη εβδομάδα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Η σημερινή γενιά των πενηντάρηδων και εξηντάρηδων δαπανά το 60%, περίπου, του εισοδήματος της για καταναλωτικές ανάγκες και το 40% για ασφάλιση και συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η νέα γενιά, έτσι όπως διαμορφώθηκε πλέον η κατάσταση στη χώρα, έχει ακριβώς αντεστραμμένα ποσοστά. Δηλαδή μόνο το 40% της περισσεύει για κατανάλωση και άλλες ανάγκες και το 60% υποχρεούται να το δεσμεύει για ασφάλιση και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι πιστεύω πως κανένας μας σε αυτήν την Αίθουσα δεν θέλει να καταγραφούμε ως μέλη μιας γενιάς η οποία έζησε καλά εξαιτίας των προηγούμενων και εις βάρος των επόμενων.
Το τρίτο και τελευταίο πολιτικό σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι τόσο οι τροπολογίες που σήμερα ο κύριος Υπουργός έφερε στη Βουλή, όσο και η τελική μορφή του νομοσχεδίου, όπως ακριβώς και την προηγούμενη εβδομάδα, παρέχουν ατράνταχτες αποδείξεις ότι διαπραγμάτευση υπήρξε. Επιτέλους, απευθύνω για μια ακόμα φορά, όπως έκανα και την περασμένη εβδομάδα, μια έκκληση από το Βήμα της Βουλής. Να σταματήσουν οι λογικές του στιλ «είμαστε εντολοδόχοι» ή ότι «η χώρα τελείωσε». Αυτές είναι λογικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά. Κάποιοι μπορεί να εκφράζουν μύχιες επιθυμίες ή να είναι παρασυρμένοι από διάφορες λογικές που εκπέμπουν τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά διαπραγμάτευση υπήρξε, παρ’ ότι γνωρίζουμε όλοι πως τα πλαίσια είναι ασφυκτικά και αυτό είναι που έχει τεράστια σημασία.
Όλοι εμείς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουμε και αυτό το ασφαλιστικό, γνωρίζουμε ότι τα δύο ασφαλιστικά νομοσχέδια του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είναι οριακά και πολιτικά, γιατί δοκιμάζουν τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες ομάδες, με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει προνομιακή πολιτική σχέση, αλλά και κοινωνικά, γιατί θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία προγραμματισμό ζωής που έχουν κάνει συγκεκριμένες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες βασιζόμενες στους μύθους που έπλασε με επιμέλεια το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
 Ο στόχος που έβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής για τη δέκατη τρίτη και τη δέκατη τέταρτη σύνταξη δείχνει το δρόμο. Καλούμαστε το επόμενο διάστημα να ανοίξουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα που θα αφορά τη δίκαιη κατανομή των βαρών, το χτύπημα της ρεμούλας και της διαφθοράς με τις υπέρογκες δαπάνες που υπάρχουν σε ατέλειωτους θύλακες του δημοσίου και φυσικά να ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης, για να βγάλουμε γρήγορα από τη στενωπό τη χώρα, στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Για εμάς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν διλήμματα, δεν υπάρχει η ευχάριστη και η δυσάρεστη ατζέντα. Για εμάς αυτά που ψηφίζουμε σήμερα με αυτά που θα κληθούμε να στηρίξουμε αύριο είναι μία ενιαία, αδιάσπαστη, πολιτική. Η σωτηρία της χώρας που μας έλαχε να την υπηρετήσουμε σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο σαφώς δεν έχει μόνο δημοσιονομικό χαρακτήρα. Απλά ο δημοσιονομικός χαρακτήρας προηγείται. Καλούμαστε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε έναν τόπο που τις έχει χάσει προ πολλού. Και είμαστε εδώ για να τη δώσουμε την ελπίδα και την προοπτική».

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιουρδωκράτωρα το μνημόνιο το ψήφισες?

Το λέει καθαρά το μνημόνιο ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα,οπότε αργά ή γρήγορα το ΔΝΤ θα βάλει χέρι και θα ακυρώσει την συμφωνία τ,αλλά εης πουλημένης ΓΣΕΕ,εσύ ακόμη και τώρα μας περνάς για ηλίθιους και προσπαθείς να μας δουλέψεις οπότε διάλεξε τι θες με πέτσα ή σκέτο.

Ανώνυμος είπε...

Στουν Παρ ριξει μι πετσα, εινι παραδουσιακος δεν εινι απ τι αυτοι τσ μουντερν. Κι πετρες σκαρκιώτκις σαν τουν ιδιου

Ανώνυμος είπε...

Για τον 5 δήμο δεν εδειξες τον ίδιο ζήλο. Αλλά εκεί έπαιρνε πολλοί σταυροί ο Βλατης. Άρα καλιτερα να χάσει πολλοί ο Βλατης για να μην ξαναβγει μπροστά σου. Αυτοί οι λογαριασμοί θα ξαναβγαλουν πρώτο. Παρι μ´ Παρι μ´

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουκουλοπουλος ειναι μεγας και το ξερετε ολοι.Και προ πάντων τιμιος & πεντακαθαρος απο την αρχη στις θεσεις του.
Ελεος με σας τους βελβενδινούς, νεαπολιτες και ολιγους αιανιώτες. Προσγειωθείτε.
Δεν επρεπε δηλαδη να διορθωθουν τα λαθη της κυβερνησης;

Ανώνυμος είπε...

Syntoma i Kozani tha allaxei to onoma tis se Parisi apo ton arxigo tis ton Pari, ton Sourdokaratwr o opoios einai akoma dimarxos ypogeiws....kai tha einai synexws

Ανώνυμος είπε...

ΉΜΑΣΤΑΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΑΛΛΆ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Κουκουλοπουλος ειναι μεγας και το ξερετε ολοι.Και προ πάντων τιμιος & πεντακαθαρος απο την αρχη στις θεσεις του". Μας δουλεύεις ρε "κουκουλοπουλάκι"?

Ανώνυμος είπε...

Σε τι διαφωνείς; Γράψε τα επιχειρήματα σου φίλε.
Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τι θες ρε Πάρι,γιατί μας περνάς για ιθαγενείς που θα μας κοροϊδέψεις με καθρεφτάκια?
Αν δεν ήθελες πάγωμα μισθών και όλα τα υπόλοιπα ας μην ψήφιζες το μνημόνιο,ας είχες παραιτηθεί για να είχες μούτρα να μας κοιτάς,τόσο μ...κες νομίζεις είμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι τυχαιο οτι βγαινει 20 χρονια στην κοζανη. Ειναι εμπειρος στην πολιτικη.

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχεχεχε..τυχαίο? Δεν νομίζω..

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά ειναι επιχείρημα αυτό?ΕΛΕΟΣ. Και το Πασοκ με την Νεα Δημοκρατια διαδέχονται την εξουσια απο το 74 και μετα ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΥΓΚΑΝΤΑ!!!!

ΤΥΧΑΙΟ??????ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ

Το οτι ο Παριμ μας κοροιδευει 20 χρόνια δεν τον κάνει μαγκα!!! ΟΚ?????

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ.ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ & ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.
ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΞΙΖΕΙ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΙΚΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΤΕ ΑΔΙΚΑ.
Ο ΠΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

Παραλογισμός

Κράτος, κοινοβούλια και κόμματα απλώς είναι τα «ντεκόρ»της χρηματιστικής δικτατορίας, οι πειθήνιοι, παρασιτικοί δούλοι των ληστών.



Υπάρχει, ωστόσο κάτι ακόμα πιο ακραίο:

Η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί την εξαγορά της Αγροτικής και του Ταμιευτηρίου με τα χρήματα που της χάρισαν οι κυβερνήσεις, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Από το πακέτο των 28 δις. που πήραν οι τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς από αυτά τα χρήματα πήρε 750 εκ. ευρώ και προσφέρει για την εξαγορά 700 εκ.!!!

ΔΗΛΑΔΗ της έδωσε το ελληνικό κράτος και οι κυβερνητικοί δούλοι χρήματα για την …κρίση και αγοράζει με αυτά τα χρήματα (λιγότερα από αυτά που πήρε) τις πιο ισχυρές και κερδοφόρες κρατικές, τραπεζικές επιχειρήσεις!!!

Αυτός είναι ο «σοσιαλισμός» του ΠΑΣΟΚ: «Όλη η εξουσία στους μαφιόζους του χρήματος και στους λήσταρχους της κερδοσκοπικής αναισχυντίας…




Και μπροστά σε αυτό το τερατώδες έγκλημα, στην αποκρουστική απάτη και στον θηριώδη παραλογισμό ο πολιτικός, δημοσιογραφικός και πνευματικός κόσμος κάθεται σε στάση προσοχής, εξωραΐζοντας το έγκλημα και τη βαρβαρότητα και το χειρότερο υμνολογώντας το:

-Η κυβέρνηση είναι σφόδρα ενθουσιασμένη: Πώς να μην είναι; Αυτή προωθεί και αυτό το «συμβόλαιο θανάτου»

- Η Ν.Δ. χειροκροτεί την «πρωτοβουλία»: Θετική «τάση», μας λέει, για την εξυγίανση, συγκέντρωση και ισχυροποίηση των τραπεζών…

- Τα ΜΜΕ θριαμβολογούν ασυγκράτητα για αυτή την εξέλιξη: Τα μίσθαρνα όργανα των «νταβάδων» οργιάζουν και υμνολογούν την κλοπή του ελληνικού λαού και την τραπεζική κατοχή της Ελλάδας..


- Η «Αριστερά»; Αυτή γνωρίζει πολύ καλά το δικό της ρόλο: κτυπά το γνωστό πληκτρολόγιο των ψελλισμάτων και των φλύαρων αντικαπιταλιστικών ήχων και αντί-κυβερνητικών ιαχών…

- Έχουμε, τέλος, και την «αριστερή αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ. Εδώ η υποκριτική, πολιτικάντικη βλακεία έχει κτυπήσει κόκκινο: Σωρεία ανακοινώσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων, αλλά ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ.

ΕΔΩ έχουν σαρωθεί τα πάντα, τα «συμβόλαια θανάτου» εκτελούνται βάρβαρα και οι «αντιπολιτευόμενοι» του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στις «επάλξεις» του κόμματος, κάνοντας κηρύγματα ηθικής στους πωρωμένους δολοφόνους.

ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ, αλλά και αηδιαστικοί είναι.....ε Πάρι 'μ.

Ανώνυμος είπε...

Θεέ μου τι ακούω?Να σοβαρευτούμε κιόλας?
Καλά άμα τον καλέσει και προσωπικα ο έξυπνος ο Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΡΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΙΜ

Ανώνυμος είπε...

10:53 μ.μ. Τον Καράμπελα τον ξέρεις?

Η περιφέρεια δεν είναι Κόζιαν'(τους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας τους ρώτησες?).
Ιδιαίτερα τώρα που ο υποψήφιος έχει ψηφίσει και το αγαπητό στον λαό μνημόνιο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΡΧΗ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΟ ΣΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΕΛΕΟΣ. ΕΥΤΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΒΡΙΣΤΗΣ..ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΡΚΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΖΑΝΗ
Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ

ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΟΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΕΧΘΡΕΥΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΠΑΡΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΖΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΙΑ ΟΣΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Ρε παιδιά, αναρωτιέμαι, εσείς που συστηματικά βρίζετε τον Πάρι Κουκουλόπουλο (που δεν πιστεύω ότι είστε παραπάνω από 2-3), όταν σηκώνεστε το πρωι κοιτάζεστε στον καθρέφτη;
Νομίζετε ότι έχετε το ανάστημα να μιλάτε μ' αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο για τον Πάρι Κουκουλόπουλο; Έναν άνθρωπο που ο λαός της Κοζάνης τον εκλέγει για 20 χρόνια δήμαρχο και ο λαός του Νομού Κοζάνης τον εξέλεξε πρώτο βουλευτή με πάνω από 20.000 ψήφους;
Θεωρείτε ότι είναι τυχαίο; Δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

Τσολακίδης 10 γράμματα 1+0=1

Μία φορά δημοτικός σύμβουλος 1

Δημοτικός Σύμβουλος 18 γράμματα

Κυριάκος 8 γράμματα

Ολο μαζί 11188 τυχαίο δεν νομίζω;

Κυριάκο μήπως ήρθε ο καιρός για 12188;

Μήπως ισχύει το παλιό σύνθημα ΞΥΠΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ.ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ & ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.
ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΞΙΖΕΙ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΙΚΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΤΕ ΑΔΙΚΑ.
Ο ΠΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

18 Ιουλίου 2010 3:29 μ.μ.


Ρε παιδιά, αναρωτιέμαι, εσείς που συστηματικά βρίζετε τον Πάρι Κουκουλόπουλο (που δεν πιστεύω ότι είστε παραπάνω από 2-3), όταν σηκώνεστε το πρωι κοιτάζεστε στον καθρέφτη;
Νομίζετε ότι έχετε το ανάστημα να μιλάτε μ' αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο για τον Πάρι Κουκουλόπουλο; Έναν άνθρωπο που ο λαός της Κοζάνης τον εκλέγει για 20 χρόνια δήμαρχο και ο λαός του Νομού Κοζάνης τον εξέλεξε πρώτο βουλευτή με πάνω από 20.000 ψήφους;
Θεωρείτε ότι είναι τυχαίο; Δε νομίζω!

19 Ιουλίου 2010 11:25 π.μ.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΧΩΡΙΑΤΗΣ.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Έξυπνο αυτό που έγραψες φίλε 4.02 (αν και το 11188 δε σημαίνει και τίποτα).
Πάντως έτσι θα μείνει και δε θα γίνει 11288...

Ανώνυμος είπε...

ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ
ΥΒΡΙΣΤΗΣ

το γράφω πολλές φορές μήπως και κάποιοι καταλάβουν τι είναι ο Κουκουλόπουλος. Όσο για τα 20 χρόνια που ο λαός της Κοζάνης τον εκλέγει, μην ανησυχείτε, υπάρχουν και μεγαλύτερα κορόϊδα: Ο λαός της Δωδεκανήσου εξέλεγε για 35 χρόνια τον Παυλίδη

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Δεν μας είπες ρε φίλε/η,
Κοιτάζεσαι καθόλου στον καθρέφτη ;

Ανώνυμος είπε...

Auto re Kyrgiako twra ti erwtima einai? Diladi opoios den goustarei ton Pari simainei oti den exei kanei tin aytokritiki tou?

Les kai apriori opoios grafei edw mesa den einai ikanos, den exei spoudes kai den exei prosfrei ston topo. Diladi mas les oti iparxei o Koukoulopoulos kai oloi oi ypoloipoi.

Lypamai gia to skeptiko sou, polu proklitiko! San ton Pari

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε/η προφανώς και όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κριτική σ’ αυτούς που μας εκπροσωπούν, κατά την γνώμη μου επιβάλλεται.
Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με σεβασμό σε ανθρώπους που τιμήθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Αυτό με ενοχλεί και αποφάσισα να γράψω μ’ αυτόν τον ίσως προκλητικό τρόπο.
Κατά την άποψή ο Κουκουλόπουλος είναι ένας ικανότατος πολιτικός, η πορεία του το επιβεβαιώνει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Συνεπώς αξίζει τουλάχιστον μεγαλύτερου σεβασμού,
Υ.Γ. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν τον γνωρίζω και πολύ, μια καλημέρα έχουμε. Αλλά τον ψήφισα και δεν μετανιώνω γιατί η ψήφος μας, στις εκλογές, είναι πολύ σημαντική και πρέπει να πηγαίνει σε ανθρώπου που αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

sevomai tin apopsi sou Kyriako,poli perissotero logw epwnymias
omws se rwtw, peran tou gegonotos oti epaneklegetai, mporeis na mou anafereis mia simantiki tou protwvoulia? ena ergo thetiko gia olous?

kapoioi opws kai o paris epaneklegontai mono kai mono giati dimiourgoun pelatiakes sxeseis kai uposxeseis

exei kanei polla lathi opws i zep kai an allaxei xeria o Dimos Kozanis tha xeskepastoun polla

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτε. Από πρωτοβουλίες του Κουκουλόπουλου άλλο τίποτε θα μπορούσε να αναφέρει κανείς πάρα πολλές, όπως π.χ η τηλεθέρμανση, η ΖΕΠ κ.τ.λ.. 20 χρόνια Δήμαρχος Κοζάνης δεν έχει ακουστεί τίποτα και απ, ότι ξέρω η Κα Νανοπούλου δεν τον άφησε σε χλωρό κλαδί αλλά δεν βρήκε τίποτα. Τώρα αν υπάρχει κάτι μεμπτό ( κατάχρηση π.χ) προφανώς δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το υπερασπιστώ.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, «πέρα του ότι επανεκλέγεται», αυτό για σένα δεν σημαίνει τίποτε ; Μην ξεχνάς ότι ότι στις τελευταίες εκλογές εκτέθηκε σε όλο τον Νομό ( και όχι μόνο στον Δήμο Κοζάνης ) και πείρε πάνω από 20.000 ψήφους. Αυτοί οι ψήφοι πιστεύω ότι δεν ήταν όλοι ψήφοι πελατειακών σχέσεων, που σε κάποιο βαθμό θα δικαιολογούνταν μόνο στον Δήμο Κοζάνης. Στο λέω αυτό γιατί στα Σέρβια π.χ τον κατηγορούν γιατί δεν ενδιαφέρθηκε, λένε, για τα Σέρβια, ίσως το ίδιο να λένε και σε άλλους δήμους, λες και ήταν Δήμαρχος Σερβίων….
Υ.Γ Μ’ αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου 5 πάει η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία της Δημοκρατίας είναι "η ικανότητα του δήμου να αυτοκυβερνηθεί". Οτιδήποτε αντικρούει "την ικανότητα των πολλών να αυτοκυβερνηθούν", συμπεριφέρεται "αντιδημοκρατικά". Η αναζήτησή μας δεν πρέπει να στρέφεται στον "πολιτικό ανήρ" αλλά στην "πολιτική". Η "πολιτική" αναδύεται την στιγμή που τίθεται το ερώτημα για το "αν οι θεσμοί είναι δίκαιοι".

Ανώνυμος είπε...

Ο τέως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κκ Τσολακίδης αυτό τον καιρό βρίσκεται σε...αυτοπερισσυλογή.Πολιτικά περιμένει τις επίσημες υποψηφιότητες απο το Πασοκ και μετά να αναλάβει κομματική-παραταξιακή δράση.
Σαν απλός στρτης θα αγωνιστεί για να βγεί ο αρχηγός-υποψήφιος της παραταξης του.
Απο τον απολογισμό της πορείας και του εργου του, ως δημοτικού συμβούλου, ο ιδιος δεν μένει ικανοποιημένος για τις επιδόσεις του.
Παρότι προσπάθησε με κάθε τρόπο, ολα αυτά τα χρόνια, να πλήξει πολιτικά το κύρος του σημερινού δημάρχου Σερβίων, δεν τα κατάφερε ομως.Χρησιμοποιώντας οιαδήποτε ευκαιρία και κάθε θέμα, εδειχνε το κομματικό του πάθος κατά του δημάρχου.Είτε στις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, είτε τηλεοπτικώς, είτε δημοσίως.
Απέτυχε παταγωδώς.
Και ολες οι καταγγελίες του, κατά δημάρχου, για θέματα, που πίστευε οτι υπήρχε...ενδιαφέρον, κατέληξαν εις την άβυσσον και ουδείς ησχολήθει.
Σήμερα, ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος κκ Τσολακίδης, συλλογίζεται εκ βαθέων για τις μελλοντικές-πολιτικές του επιλογές και βλέπει πόσο δύσκολο θα είναι να καταχτηθεί η δημαρχία Σερβίων.Για αυτόν είναι ονειρο, που πρέπει να γίνει πραγματικότητα...
Αλλά, θα είναι και αυτή την φορά...απραγματοποίητο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 1:34.
Ο κύριος Τσολακίδης ετράπη εις φυγήν εμπρός εις το πολιτικόν μέγεθος του νυν δημάρχου κοινώς του εταράχθησαν τα αγγειά.
Η κατάκτησις του δήμου Σερβίων και η νομή της εξουσίας παρήλθε ανεπιστρεπτή δια την νυν δημοτική αρχή κοινώς το παραμύθι έλαβεν τέλος.
Ο κ Τσολακίδης έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του και οι καρποί των προσπαθειών του θα φανούν όταν ο νυν δήμαρχος ανακοινώσει λίαν συντόμως το τέλος της πολιτικής του καριέρας μη λαμβάνοντας μέρος στις επερχόμενες εκλογές.
Καλόν ειναι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι να αναζητήσουν στέγη εις άλλα σχήματα ειδάλως θα τεθούν εις το περιθώριο ανευ μισθοδοσίας.
Εντός του Αυγούστου όλα θα έχουν κριθεί.

Το Προφίλ μας