Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πρεμιέρα του έργου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής «Η Πρόοδος» την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αιανής, σε σκηνοθεσία του Γιώτη Βασιλειάδη. Οι συντελεστές του έργου χειροκροτήθηκαν από το κοινό για την θαυμάσια απόδοσή τους. Η υπόθεση του έργου είναι μάλλον αποκύημα της φαντασίας του Αριστοφάνη. 

Η πανούργα, λοιπόν, Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και η γυναικεία πομπή φτάνει ως την Εκκλησία του Δήμου - στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου - και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη. Η θεατρική ομάδα του Π.Μ.Σ. Αιανής «Η Πρόοδος» αναμένεται να περιοδεύσει στα χωριά του Δήμου Αιανής (με την οικονομική στήριξη του Δήμου Αιανής), σε δήμους του Νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής. Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια η Αιανή μπορεί να γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα του νέου Δήμου Κοζάνης.
Προτείνω στην ΔΕΠΑΚ, επειδή είδα το έργο,(θαυμάσια παράσταση με έντονα τοπικά στοιχεία) σε ένδειξη αναγνωρισης της νέας πραγματικότητας να το συμπεριλάβει στα ΛΑΣΑΝΕΙΑ.Δεν είναι αργά.
Συγχαρητήρια στον κ.Μπούκο Πρόεδρο του Συλλόγου και στο Δήμαρχο κ. Τζέλλο που χρηματοδοτεί τη θετρική ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Η παράσταση ήταν αρκετά καλή αν και το πρόβλημα της ακουστικής ήταν έντονο. Σε ένα κατάλληλο χώρο θεάτρου είτε κλειστό είτε υπαίθριο θα ήταν εξαιρετική.Προτείνω στον Σύλλογο αλλά και στην θεατρική ομάδα να παρουσιάσει το έργο τόσο στον νομό Κοζάνης όσο και σε άλλους νομούς και δήμους. Συγχαρητήρια στους αξιόλογους ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας και στον δασκαλό τους πρώτα για τις προσπαθειές τους όλο τον χρόνο και φυσικά για την παρασταση της πρεμιέρας.
Έτσι μπράβο παιδιά και θέατρο, όχι μονο χωρούς και πανηγύρια...!

Ανώνυμος είπε...

XALIA htan gia 3erasma mhn to deite!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας