Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΝΚΟ: Προκηρύξεις έργων

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Προκήρυξη στο πλαίσιο του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΠΑΑ), (γνωστά ως ΟΠΑΑΧ) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής Φακέλων Υποψηφιότητας την 15η Οκτωβρίου 2010. Τα μέτρα που προκηρύχθηκαν είναι τα ακόλουθα : 
 311 «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» 
 312 «Στήριξη δημιουργίας πολύ μικρών επιχειρήσεων» 
 313 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» 

Οι παρεμβάσεις του Άξονα στοχεύουν κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και στην αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ήπιας ανάπτυξης. Στη Δυτική Μακεδονία οι περιοχές στις οποίες μπορούν να υλοποιηθούν τα έργα του Άξονα 3 είναι οι ακόλουθες ανά νομό: 
Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ : οι Δήμοι: Γόργιανης, Θ. Ζιάκα, Αγ. Κοσμά και οι Κοινότητες : Αβδέλλας, Δοτσικού, Μεσολουρίου, Περιβολίου, Σαμαρίνας, Σμίξης και Φιλιππαίων. 
Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : οι Δήμοι: Αγίων Αναργύρων, Ακριτών, Μεσοποταμίας, Βιτσίου, Ιώνος Δραγούμη, Κλεισούρας, Κορεστίων, Νεστορίου, Αργους Ορεστικού (εκτός του Δ.Δ. Αργους Ορεστικού) και οι Κοινότητες : Αρρένων, Γράμμου και Καστρακίου. 
Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ : οι Δήμοι: Ασκίου, Βελβεντού (εκτός του Δ.Δ Βελβεντού), Μουρικίου, Νεάπολης, Τσοτυλίου, Βερμίου και οι Κοινότητες : Βλάστης και Πενταλόφου 
Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : οι Δήμοι: Αετού, Περάσματος (ΔΔ Φλάμπουρου, Ανω Υδρούσας, Δροσοπηγής), Πρεσπών και οι Κοινότητες : Κρυσταλοπηγής, Νυμφαίου, Λεχόβου και Βαρικού. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν απ ευθείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα τηλέφωνα Γραμματείας : 210 5275203-4, 210 5275268 και 210 5275228, 210 5275233 καθώς και από την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονία Α.Ε. – ΑΝΚΟ, Τμήμα Ανάπτυξης Υπαίθρου στα πλαίσια της υποστήριξης που παρέχει στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής, στο τηλέφωνο 2461024022. 
Παράλληλα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τους οδηγούς εφαρμογής του προγράμματος και τους αντίστοιχους φακέλους υποψηφιότητας καθώς και τις Αποφάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος 
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας