Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Αύξηση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας στους συνδρομητές της Cosmote

Της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Με υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας βομβαρδίζονται την εποχή αυτή οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Αυτό τουλάχιστον τονίζει η ίδια η εταιρεία σε νέα επιστολή της προς το δήμο Πτολεμαΐδας, στην οποία αναφέρεται στα προβλήματα που έχει προξενήσει στους συνδρομητές της η δικαστική απόφαση για παύση λειτουργίας του αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας της Cosmote που βρισκόταν στην ταράτσα του κτηρίου του ΟΤΕ, μετά από σχετική δικαστική προσφυγή του δήμου Πτολεμαΐδας και βάλλει ευθέως κατά του δήμου για το γεγονός ότι προβλήθηκε ως μεγάλη επιτυχία η απομάκρυνση των κεραιών από το κέντρο της πόλης και η προσφορά θέσεων για εγκατάσταση σταθμών εκτός πόλης.


Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, η εταιρεία προτείνει στο δήμο να διοργανώσουν από κοινού μια ημερίδα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό της πόλης και οι συνδρομητές της εταιρείας για την κατάσταση που έχε δημιουργηθεί, για το ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία είναι μικρότερη από σταθμούς εντός κατοικημένων περιοχών και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Cosmote για την πλήρη αποκατάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών για τους συνδρομητές της στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός τεχνικός διευθυντής της Cosmote Γ. Τσώνης που υπογράφει την επιστολή υποστηρίζει τα εξής: «παγκόσμια, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένα να τοποθετούν αναμεταδότες εντός των πόλεων. Δεν υφίσταται τεχνικά κινητή τηλεφωνία με αναμεταδότες μόνο στα βουνά. Η αποξήλωση των σταθμών εντός των πόλεων μόνο «υπηρεσία» στους πολίτες δεν προσφέρει: με σταθμούς εκτός πόλης το κινητό τηλέφωνο πολλαπλασιάζει την ένταση ισχύος λειτουργίας του από το 0,1 Watt φθάνοντας τα 2 Watt για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον σταθμό βάσης και να πραγματοποιήσει κλήση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ακτινοβολία αυτή τη στιγμή στην Πτολεμαΐδα κυμαίνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τη στιγμή που σταμάτησε η λειτουργία του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών έχει μειωθεί. Το γεγονός ότι η Πτολεμαΐδα ανήκει στις ελάχιστες πόλεις της χώρας αλλά και του κόσμου (όπου λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία με σταθμούς βάσης εντός του αστικού ιστού) που δεν διαθέτει ικανοποιητική κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν αποτελεί ?επιτυχία? για κανέναν».
Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της Cosmote υποστηρίζει ότι «το κεραιοσύστημα που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην ταράτσα του κτηρίου του ΟΤΕ διέθετε πλήρη αδειοδότηση, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία», ισχυρισμός που αναιρείται ωστόσο παρακάτω καθώς αναφέρει ότι «η μόνη εκκρεμότητα η οποία υπήρχε αφορούσε τη χορήγηση Περιβαλλοντικής Έγκρισης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία, στην οποία είχε κατατεθεί ο σχετικός φάκελος από τις 6/12/07», εκκρεμότητα στην οποία στηρίχθηκε το δικαστήριο για να εκδώσει την απόφασή του και για την οποία, όπως τονίζει, δεν ευθύνεται η εταιρεία καθώς είχε καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελο για τον οποίο δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση «μετά την παρέλευση 2,5 και πλέον ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας