Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ομαδικό άδειασμα στον πρωθυπουργικό κουμπάρο

από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την αποπομπή από τη Νέα Δημοκρατία του πρώην περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη, μετά όσα αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η «Θ», ζητούν «γαλάζιοι» βουλευτές, πρώην υπουργοί και κομματικά στελέχη της Δυτικής Μακεδονίας.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει ταραχή και εκνευρισμό στη Ρηγίλλης, η οποία επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από τον κουμπάρο του Κώστα Καραμανλή, προσποιούμενη πως δεν γνωρίζει την υπόθεση. Ενδεικτική της ενόχλησης που έχουν προκαλέσει στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι αποκαλύψεις για τα κατορθώματα του πρώην περιφερειάρχη είναι η ατυχής αντίδραση του νεοεκλεγέντος γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, μέλος της οποίας εξελέγη εκ νέου ο κ. Λεούδης.
Έκλεισε το τηλέφωνο!
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ενοχλήθηκε σφόδρα, όταν κλήθηκε από τη «Θ» να σχολιάσει την υπόθεση Λεούδη. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σχολιάζω εισαγγελικές παρεμβάσεις και δημοσιεύματα», δήλωσε με ιδιαίτερο εκνευρισμό. «Δεν πρόκειται να κάνω την παραμικρή δήλωση», είπε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για κομματική υπόθεση και συνεπώς δεν με αφορά. Σας παρακαλώ μην επιμένετε, γιατί θα με αναγκάσετε να κλείσω το τηλέφωνο», όπως και τελικώς έπραξε!
Η Ρηγίλλης αναστατώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν πληροφορήθηκε τα μαντάτα για τα κατορθώματα του πρώην περιφερειάρχη αλλά και για τις αντιδράσεις από βουλευτές, πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη εναντίον του κ. Λεούδη. Η έρευνα, την οποία είχαν διενεργήσει στελέχη της περιφέρειας, έδειξε ότι επί θητείας του πρωθυπουργικού κουμπάρου συνέβησαν σημεία και τέρατα στη Δυτική Μακεδονία με πληρωμές ανύπαρκτων έργων, διπλοπληρωμές, υπερκοστολογήσεις, κατάτμηση έργων, απευθείας αναθέσεις κ.ο.κ. Η έρευνα διετάχθη από τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κίρκο, ο οποίος προ δεκαημέρου απέστειλε τα σχετικά πορίσματα στον εισαγγελέα.
Τον προέτρεψε να παραιτηθεί
Στην υπόθεση παρενέβη αμέσως ο «γαλάζιος» βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοσταθμό VETO 91 FM ανέφερε: «Αυτό που ο κόσμος το είχε τύμπανο και εμείς κρυφό καμάρι έρχεται σήμερα η νέα διοίκηση της περιφέρειας με τα πορίσματα της ΕΔΕ δυστυχώς να επιβεβαιώσει. Να επιβεβαιώσει όλα όσα έφταναν τότε στα αφτιά μας αλλά και πολύ περισσότερα πράγματα. Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τέτοια άτομα στο στελεχιακό της δυναμικό, γιατί δεν μιλάμε εδώ για σκιές αλλά για χειροπιαστά πράγματα που πέφτουν και σε πλακώνουν. Δεν θα απολογούμαστε εμείς γι’ αυτό το παρελθόν ανθρώπων που θέλησαν να μπούνε στη ΝΔ για ίδιο όφελος». Ο κ. Κασαπίδης κάλεσε τον κ. Λεούδη να παραιτηθεί από τη θέση του στην Πολιτική Επιτροπή, προτρέποντάς τον να μην επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την παράταξη ισχυριζόμενος ότι πρόκειται δήθεν για πολιτική δίωξη. Σημειώνεται ότι μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 ο κ. Λεούδης ισχυρίστηκε πως όλα ήταν ψεύδη και απέδωσε τα πορίσματα των ερευνών σε απόπειρα πολιτικής δίωξής του.
Παρέμβαση της Ρηγίλλης
Οι δηλώσεις Κασαπίδη θορύβησαν τη Ρηγίλλης, η οποία φοβούμενη διόγκωση της υπόθεσης ζήτησε από το βουλευτή να μη δώσει συνέχεια και τον προέτρεψε να ακυρώσει προγραμματισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις του.
Πρώην υπουργός της ΝΔ, ο οποίος εκ της θέσεώς του κατά το παρελθόν είχε στενή συνεργασία με τον κ. Λεούδη, κράτησε αποστάσεις από τον πρώην περιφερειάρχη λέγοντας «μη με ανακατεύετε με αυτόν».
Στην υπόθεση παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς και νυν νομαρχιακός σύμβουλος Αχιλλέας Ευαγγέλου, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του πρώην περιφερειάρχη από το κόμμα. «Τα λέγαμε όλοι αυτά, όλοι τα βλέπαμε, όλοι τα ακούγαμε, τα είχαμε μεταφέρει εκεί όπου έπρεπε, οι μόνοι που δεν είχαν καταλάβει ήταν η Ρηγίλλης και ο Ζαγορίτης», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Ευαγγέλου.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aivreS
Οι επιλογές της προσωπικής ζωής,
είτε πρόκειται για "κουμπάρο του" είτε για "γυναίκα του"......
λίγο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.....
το θέμα το ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ.....φτάνει....
ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!!!!!

Μετά απο 30 χρόνια ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ το 2010.....
συντάξεις αγροτών..300 ευρώ
ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ
παιδιά με ΠΤΥΧΙΑ άνεργα,
στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ένσημα και 500 ευρώ
παιδιά στο ΔΗΜΟΣΙΟ ,με το ίδιο ΠΤΥΧΙΟ, το ένα να αμείβεται με 500 ευρώ, το άλλο με 3000 και το άλλο, με 7000 ευρώ.
νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό γιατί οι νοσοκόμες, εκτελούν ΧΡΕΗ διοικητικού.....
για τους εργαζόμενους του ενεργειακού νομού....ΔΕΗ....εκεί...
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ με ΕΞΟΥΣΙΑ και ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ
και
ΔΟΥΛΟΙ...για τον ηλεκτρισμό της χώρας...

και πόσα άλλα....

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυτό
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7389

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 6.32 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα....ψίχουλα είναι ...απο αυτά που έφαγαν οι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ...και ειδικά ο παρά λίγο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ Πρόεδρος Τσοχατζόπουλος και άλλοι....

Αλλοίμονο στον ΛΑΟ!!!!

Για μένα το θετικό απο την υπόθεση είναι.....
η απομάκρυνση του ΔΑΚΗ... για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ.





για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ.

ai-vreS είπε...

yes sir !!!

Ανώνυμος είπε...

aivreS 6:51 μ.μ.
Το σήμα "κατατεθέν" σου, είναι η ΕΥΓΕΝΕΙΑ σου!!!!
Ελπίζω να καταλάβες, γιατί σου το επισημαίνω!!!!!!

ai-vreS είπε...

Ευχαριστούμε για την αναγνώριση. Είμαστε ευγενικά παιδιά όντως!

Ανώνυμος είπε...

aivreS
Χμ.....χμ....
ΕΥΓΕΝΕΙΑ έχετε.....το ελάττωμα σας ποιό είναι ευγενικά παιδάκια ?????

Πράσινη γλίτσα είπε...

http://aliartos-city.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html

Διαβάστε συντρόφια!!!

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_9466.html

Στα χνάρια του Χατζηγάκη η Μπατζελή, κι εμείς τα χνάρια;;;;;;;;

Πράσινη γλίτσα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=loZDGXr0MEo&feature=related

Ο κύριος Μαριάς εξηγεί τί ακριβώς υπογράψανε στο Μνημόνιο και ΠΩΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και οι δημοσιο-κάφροι το έχουν ρίξει στο καλαμπούρι.
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που πρέπει να δείτε!!!

Το Προφίλ μας