Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Εν αναμονή του πορίσματος των επιστημόνων οι κάτοικοι της Μαυροπηγής για το ρήγμα που απειλεί τα σπίτια τους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν στα χέρια τους επίσημα αποτελέσματα για την επικινδυνότητα ή μη του ρήγματος και την εξέλιξη του φαινομένου, οι κάτοικοι του οικισμού Μαυροπηγής, στην Πτολεμαϊδα του νομού Κοζάνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Σπύρο Μήτρο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επισκέφτηκαν την περιοχή ειδικοί μηχανικοί και επιστήμονες του ΙΓΜΕ, της νομαρχίας Κοζάνης αλλά και του δήμου Πτολεμαϊδας, οι οποίοι εξέτασαν το ρήγμα και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. 

Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή ομάδα ειδικών εδαφολόγων της ΔΕΗ από την Αθήνα, για να εξετάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, το ρήγμα. Την ανησυχία τους εξέφρασαν προ ημερών οι κάτοικοι του οικισμού, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επεσήμαναν ότι το ρήγμα που βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Διαπίστωσαν πως ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το "άνοιγμα" αγγίζει το μισό μέτρο. "Το ρήγμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια του θερισμού των χωραφιών. Τότε το βάθος του δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σήμερα και μπορούσε να το περάσει η θεριζοαλωνιστική μηχανή. Βλέπουμε ότι εξελίσσεται γρήγορα", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου πληττομένων "Η Μαύρη Πηγή" Αναστάσιος Εμμανουήλ. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι αυτού του μικρού οικισμού, που στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν τους 600, ταλαιπωρούνται χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ και ζητούν τη μετεγκατάστασή του.
Πηγή: ΑΠΕ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία που δημοσιεύετε δεν έχει καμιά σχέση με το ρήγμα της Μαυροπηγής, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και αδικεί το ιστολόγιό σας. Είναι προτιμότερο να "δανειστείτε" μια φωτογραφία από άλλο δημοσίευμα, π.χ. της Ελευθεροτυπίας.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα η φωτογραφία σε πείραξε?????
και
σχολιάζεις???????
Τα γεγονότα,
1)...για την επικινδυνότητα ή μη του ρήγματος
2)...ομάδα ειδικών εδαφολόγων της ΔΕΗ από την Αθήνα
Οι εδαφολόγοι στην Αθήνα....
ενώ.....
τα ορυχεία με τα ρήγματα στην Κοζάνη.....που μπορεί να κινδυνεύουν ΖΩΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ μας
3)...ότι οι κάτοικοι αυτού του μικρού οικισμού, που στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν τους 600, ταλαιπωρούνται χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ
4)....Η ανεργία των πληττόμενων χωριών φθάνει 90%
5)κ.λ.π.......κ.λ.π.......κ.λ.π......

ai-vreS είπε...

ΟΚ φίλε μας. Σωστή επισήμανση.

Ανώνυμος είπε...

Aυτή είναι η σωστή επισήμανση?????
Η φωτογραφία????

Ανώνυμος είπε...

To ρήγμα λέει η ΔΕΗ είναι θνησιγενές και τέτοια ορύγματα εχει ολη η περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Αμα το λέει η ΔΕΗ.... "ο λόγος της συμβόλαιο"

Το Προφίλ μας