Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Η δημοσιοποίηση εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες»!

του Παν Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Πλήρη κάλυψη στον πρώην γενικό γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη για τις αποκαλύψεις που περιέχονται στο πόρισμα των ΕΔΕ και είδαν το φως της δημοσιότητας παρείχε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με υπογραφή σύμβασης για έργο στο Πλατανόρευμα, ο νομάρχης Κοζάνης Γ Δακής.
Κληθείς από τον «Πρωινό Λόγο» να σχολιάσει τις σημαντικές εξελίξεις, αλλά και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο και για «εμπλοκή» της Νομαρχίας στα 11 προεκλογικά έργα-φάντασμα από τον Τοπικό Πόρο, ο κ. Δακής τόνισε πως «εκτιμώ πως αυτή η δημοσιοποίηση κάποιων δράσεων, για την ουσία των οποίων δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί έχω άγνοια, εξυπηρετεί μεγάλες πολιτικές σκοπιμότητες, για λόγους αντιστάθμισης της κατακραυγής που δέχεται η κυβέρνηση από τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει και καταστρέφει το κοινωνικό κράτος που είχε δομηθεί κατά τη δικτατορία» (!!!), αποδεχόμενος, ουσιαστικά, πλήρως το επιχείρημα του Ανδρέα Λεούδη στην τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΤ3. Μάλιστα, προχώρησε ακόμη παραπάνω, υπογραμμίζοντας πως «η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως έγινε πολύ μεγάλο έργο, με πολλά έργα. Μην ξεχνάμε πως το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ήταν το πρώτο σε απορροφητικότητα ανάμεσα σε όλα τα ΠΕΠ της Ελλάδας».
«Νομίζω πως δεν μπορώ να κρίνω τη δράση και τις απόψεις του κυρίου Κασαπίδη. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχω πλήρη άγνοια των όσων αναφέρονται», είπε στη συνέχεια ο Γιώργος Δακής, ο οποίος, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως και ο ίδιος, με τη σημερινή νομαρχιακή αρχή, έχουν βρει «μεμπτά» στοιχεία για την τετραετία του Ιορδάνη Ανδρεάδη (χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά και χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρχε και κάτι άλλο και επί Πασχάλη Μητλιάγκα), λέγοντας αυτολεξεί πως «και εμείς, σε περιπτώσεις που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα νομιμότητας, παραπέμψαμε διαδικασίες στον εισαγγελέα, ουδέποτε, όμως, θελήσαμε, για λόγους προστασίας των διαδικασιών και της μέχρι λήψεων τελικής αποφάσεως από δικαστικές αρχές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να δημοσιοποιήσουμε και να καταθέσουμε τέτοιες απόψεις. Είναι σαφές πως υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση επικοινωνιακών χαρακτηριστικών. Εάν έχουν βρεθεί ή όχι στοιχεία παρατυπιών, πραγματικά είμαι σε απόλυτη άγνοια και αδυνατώ να τοποθετηθώ».

Για τα προεκλογικά  έργα των 150.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο, μετά από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, ο νομάρχης Κοζάνης υποστήριξε πως προέρχονται από κονδύλιο 591.000 ευρώ, τα οποία ήταν «αδιάθετα» από την Περιφέρεια και από προηγούμενα ΕΑΠ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία σχέση της Νομαρχίας, πέρα από «διαδικαστικές» ενέργειες. Τόνισε πως «δεν περνούν συμβάσεις από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά υπάρχει εξουσιοδότηση αυτό να γίνεται από Νομαρχιακή Επιτροπή. Είναι πολλές συμβάσεις που πέρασαν από ΝΕΝΑ».

 Σχόλιο ai-vreS: είχε δομηθεί κοινωνικό κράτος στη δικατορία και ... διάβαζε κι αυτός και δε γνωρίζει λεπτομέρειες...

Να σημειωθεί, όμως, πως, ερωτηθείς επιμόνως γιατί τα σχετικά τιμολόγια πληρωμών επιστράφηκαν πολλάκις από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Νομαρχιακή Επιτροπή, ο κ. Δακής δέχθηκε πως «θεώρησε η αρμόδια προϊσταμένη, γιατί δεν έχω δει την αιτιολόγηση, πως δεν πληρούνταν οι διαδικασίες που επιβάλει το ελεγκτικό συνέδριο. Εξάλλου, η προγραμματική σύμβαση είχε τον χαρακτήρα διασφάλισης του μέγιστου ελέγχου».

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«καταστρέφει το κοινωνικό κράτος που είχε δομηθεί κατά τη δικτατορία» (!!!)
Αναρωτιέμαι, είναι σοβαρός αυτός ο άνθρωπος ;
Είναι δυνατόν Αυτός να είναι Νομάρχης Κοζάνης ; Και να θέλει να γίνει και Περιφερειάρχης ;
Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που καταστρέφεται το κοινωνικό κράτος εσείς διαβάζετε και δεν ενδιαφέρεστε παπαγαλο-δημοσιοκάφροι?
Στα α%$@#$α μου ποιος το κατασκεύασε το κοινωνικό κράτος,τώρα με τσούζει που καταστρέφεται..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΓΙΝΕ .
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ . ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΥΔΗ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ , ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

"Μετα τη δικτατορια" είναι το σωστό. Δικό μου το λάθος. Και δεν είναι μικρό. Τελευταίο κείμενο και κυριολεκτικά το έγραψα την ωρα που "εκλεινε".

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Kαι αυτό το "κοινωνικό κράτος" είτε το θέλουμε, είτε όχι, χτίστηκε εν πολλοις επάνω σε δανεικά. Η Ελλάδα δεν παράγει πλούτο και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα σήμερα. Όσες δαπάνες και αν κόψουν, όσο και αν μειώσουν τους μισθούς, το πρόβλημα είναι αυτό και, δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχει πειστική πρόταση για ανάπτυξη, μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Από κανέναν.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μα ούτε σοβαρό κοινωνικό κράτος δεν έχουμε καν στην Ελλάδα,δεν είναι κοινωνικό κράτος το νοσοκομείο με το φακελάκι,τα ραντεβού μετά από μήνες,ούτε οι κλειστές παιδιατρικές να χάνονται παιδάκια ,ούτε το σχολείο ως τις 2 και στις 3 φροντιστήριο,ούτε ο ΟΑΕΔ που δεν βρίσκει ποτέ σε κανέναν δουλειά κτλ.
Τα δανεικά τα παίρναμε τόσα χρόνια για να αγοράζουμε όπλα και να παίρνουν 10% μίζες οι Τσοχατζόπουλοι,οι Μαντέληδες οι Τσουκάτοι,οι Αλογοσκούφηδες,οι γενικοί γραμματείς υπουργείων,υπηρεσιών και όποιος γενικά μπορούσε να δώσει διαταγές σε ταμείο.
Επίσης να μην ξεχνάμε πως το χρέος μας γεννά μεγαλύτερο χρέος(οι τόκοι)εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Συνυπεύθυνοι δεν είμαστε όλοι εμείς που από μικρομεσαίοι γινόμαστε σκέτο μικροί.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτή η περιοχή θα εξακολουθήσει να άγεται απο δακήδιδες και να φέρεται απο λεούδηδες. Δεν φταίνει όμως αυτοί....

Ανώνυμος είπε...

Και το κυριότερο από Κουκουλόπουλους φίλε 7:20.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς αυτή η περιοχή ανέχεται τέτοιου είδους πολιτικούς...πώς ανέχεται να διοικείται απο όλη αυτή την πολιτική πλέμπα....πώς ανέχεται να ανακυκλώνει τους ίδιους και τους ίδιους...και το κυριότερο πώς ανέχεται να βλέπει τα ίδια γλοιώδη υποκείμενα να διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών της....εξήγηση υπάρχει αλλά....

Ανώνυμος είπε...

κ. Π.Π ως δημοσιογράφος θα άπρεπε να είχατε ακούσει κάτι τις για την αξιοποίηση (οχι ξεπούλημα που ετοιμάζει ο δικός σου) της δημόσιας περιουσίας.
Βγάλτε τα πράσινα γυαλιά επιτέλους, γιατί οσο τα φοράτε μόνο πράσινα άλογα θα βλέπετε.
Μπείτε στον κόπο να διαβάσετε για να ξεστραβωθείτε λίγο.

http://www.antinews.gr/?p=53190

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το αρθρο. Ειλικρινα. Και ειναι μια προταση πολυ ενδιαφερουσα η αξιοποιηση της ακινητης περιουσιας, την οποια δεν εχει εκμεταλλευτει καμια κυβερνηση μεχρι τωρα. Ούτε και εκείνη της οποιας ηταν υπουργός ο κ. Σαμαρας φυσικα... Θα μου εξηγησετε και τι σχεση εχει αυτο που γραφετε με την αναρτηση;


Υ.Γ Τα υπολοιπα τα αντιπαρερχομαι και απαντω...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Π.Π Λίγο πιο πάνω εγραφες προς υποστήριξην των πράσινων αλόγων...
...Η Ελλάδα δεν παράγει πλούτο και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα σήμερα. Όσες δαπάνες και αν κόψουν, όσο και αν μειώσουν τους μισθούς, το πρόβλημα είναι αυτό και, δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχει πειστική πρόταση για ανάπτυξη, μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Από κανέναν.

Π.Π.
εχει κάποια σχέση με τα λεγόμενά σου το αρθρο τελικά;
...αν συμφωνείς απάντησέ μου γιατί δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση ο γαπ και μας ξεζουμίζει καθημερινά;
Προσωπικώς χέστηκα για τον Σαμαρά, τον Αλογομούρη, τον ΓΑΠ, τον Καρατζαφύρερ, την Ντόρα, Την Αλέκα και όλους τους καραγκιόζηδες που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Αγαπητέ Π.Π όλοι μας θα το πληρώσουμε ακριβά το ΔΝΤ και πάψε και συ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των μμε να αναπαράγετε τη παπαρολογία των πράσινων αλόγων...Ξυπνήστε χανόμαστε, άλλες είναι οι προτεραιότητες τώρα κι οχι ο φαταούλας Λεούδης με τον "δεν παρανομήσαμε Γιώργο"...κατάλαβέ το γι αυτούς αν πραγματικά σ'ενδιαφέρει να τιμωρηθούν υπάρχει ο άλλος δρόμος οχι της δημοσιότητος αλλά της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Ειδηση είναι ...." τρία χρόνια φυλάλιση και 300.000 € πρόστιμο επιβλήθηκε στον κ. τάδε... για διασπάθηση δημόσιου πλούτου" ...όλα τ'αλλα είναι για δικαολογούν το μισθό τους οι δημοσιοκάφροι και να απαιτούν μίζες για συγκάλυψη τα μμε...
Αν ακουστεί ποτέ τέτοια είδηση εγώ θα ανεβώ γυμνή απο το δημαρχείο μέχρι το Νοσοκομείο...
ΑΕΙ ΠΝΊΞΟΥ ΡΕ π.π

Ανώνυμος είπε...

1. O νομαρχης στην αναρτηση λεει περι "κοινωνικου κρατους" και επομενως εχει σχεση. Παρελειψες την πρωτη μου φραση προφανως σκοπίμως...
2. Εάν δεν πηγαιναμε ΔΝΤ-Τρόικα τωρα θα ειχαμε ηδη κηρυξει πτωχευση. Θα το καταλαβει κανεις;
3. Αγαπητη φιλη (υποθετω...) εαν ανεβειτε γυμνη να μας χαρισετε το ονοματακι σας για να σας δουμε κιολας ε...Ανωνυμα ξερουμε κι εμεις να σας στειλουμε για πνιξιμο....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ποια η διαφορά του να κηρύξεις πτώχευση τώρα με 300 δις χρωστούμενα ή να πτωχεύσεις σε 3 χρόνια με 500 δις και έχοντας δώσει ότι έχουμε και δεν έχουμε στους τοκογλύφους μας?

Αφού ρε Π.Π. θα κάνουμε στο τέλος ότι και η Αργεντινή(δεν θα αναγνωρίσουμε ολόκληρο το χρέος μας σαν προϊόν τοκογλυφίας και οι δανειστές για να μην τα χάσουν όλα θα κάνουν αναδιαπραγμάτευση,φυσικά δεν θα μας ξαναδανείσει κανείς για τουλάχιστον 1 δεκαετία).

Υπάρχει ένας έστω Έλληνας(που να μην φοράει πράσινα γυαλιά καλή ώρα) που να πιστεύει πως θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι μετά από 3 χρόνια με όλα μας τα λεφτά(των πολιτών)εκτός Ελλάδας στους δανειστές,με 500 δις χρωστούμενα,με ανάπτυξη από -3,-4 εως 1%(τα πιο αισιόδοξα σενάρια)και με τους νέους στο εξωτερικό.

Π.Π. καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολες εποχές να είσαι εκτός συστήματος(το σύστημα μαζικής παραπληροφόρησης είναι 99% πράσινο) αλλά και το να κάνεις το παπαγαλάκι και να θεωρείς όλες τις απόψεις εκτός ΠΑΣΟΚ μη λογικές ακούγεται κάπως,δεν νομίζεις?

Ανώνυμος είπε...

Μα, αυτες τις αποψεις που εχεις, τις εχουν παρα πολλοι και εντος ΠΑΣΟΚ! Δεν με αφορα αυτό. Με αφορα το μελλον της χωρας, ομως. Γιατι δεν γραφεις λοιπον ξεκαθαρα πως εισαι υπερ του να κηρυξουμε πτωχευση και σταση πληρωμων τωρα; Γραψτο, δεν ειναι κακο. Και εξηγησε και τι σημαινει πρακτικα αυτο. Για πες τα στον κοσμο που διαβαζει εδω. Και για το τι θα γινει στο τραπεζικο συστημα. "Δεν θα μας δανείσει κανεις για μια δεκαετια"!!!!! Σωστο...Και πώς θα πληρωσει το κρατος τους μισθους και τις συνταξεις; Για να μας πεις...Και κατι ακομη. Από την πληρη παραιτηση, εγω προτιμω την προσπαθεια. Και αυτη γινεται. Με λαθη ναι. Αλλα γινεται. Μεινε με την παραιτηση....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φίλε Π.Π. μπορεί αφού έχει τι δυνατότητα να γράψει ανώνυμη γιατί να μην το κάνει? Βλέπεις δεν μπορούμε όλοι σαν εσένα να γράφουμε την άποψη μας επώνυμα χωρίς κόστος και χωρίς να περάσει στο απυρόβλητο...Όλοι σας οι του συστήματος χρησιμοποιείτε την ίδια καραμέλα...Θα γραφουμε ανώνυμα και ότι γουστάρουμε...Απειλές και υποδείξεις δεν γουστάρουμε....ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΩΝ BLOGS

Ανώνυμος είπε...

...Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, πως η Ελλάδα ανταλλάσσει παλιό χρέος,
το οποίο διέπεται από ελληνικό δίκαιο και στο οποίο δεν υπάρχουν
εμπράγματες ασφάλειες στη δημόσια περιουσία, με νέο χρέος, το οποίο
διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και στο οποίο υπάρχουν εμπράγματες
ασφάλειες στη δημόσια περιουσία.

Ξερόλα Π.Π ελπίζω να μπείς στον κόπο να διαβάσεις

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-07-05-23-08-58-2010070525383/

Ανώνυμος είπε...

...Κλείνοντας, είναι μάλλον σκόπιμο να αναφέρουμε ότι, το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας επισημαίνεται ακόμη και από τον διεθνή Τύπο. Σύμφωνα με αυτόν: «Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ισπανία, ευρίσκεται αντιμέτωπη μόνο με ένα υπερχρεωμένο δημόσιο - ενώ όλοι οι άλλοι οικονομικοί «συντελεστές» της είναι ελάχιστα δανεισμένοι. Το συνολικό χρέος της Ελλάδας, ανερχόμενο στο 230% του ΑΕΠ της, είναι χαμηλότερο ακόμη και από αυτό της Γερμανίας (274%). Θεωρητικά, θα μπορούσε η χώρα να διασωθεί πολύ εύκολα, από τους επιχειρηματίες και τους Πολίτες της. Όμως, πόσο μεγάλη θα είναι η διάθεση τους για νέες επενδύσεις, όταν τους έχουν επιβληθεί τέτοια αντιαναπτυξιακά μέτρα εξοικονόμησης πόρων και υψηλής φορολόγησης;»

Εσύ με τα πράσινα γυαλιά που την βλέπεις την ανάπτυξη, για να βγούμε απο την κρίση;

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2135.aspx

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώνει το παραμύθι
1.Το πρόβλημα της Ελλάδας - ανεξαρτητως χρέους- είναι πρόβλημα αναπτυξιακό και πρόβλημα δομικών στρεβλώσεων της κρατικής μηχανής
2. Πρόβλημα αναπτυξιακό σημαίνει εξορισμού πρόβληματική νοοτροπία του Ελληνα
3. Πώς αλλάζει την νοοτροπία ενός κρατικοδίαιτου λαού ένας ΗΓΕΤΗΣ; ( και όχι το σημερινό απολειφάδι)
4. Κλείνει χθές πανεπιστημιακά τμήματα ανα τη χώρα που το μόνο που παράγουν είναι αδιοριστους ΄΄επιστήμονες΄΄ ( π.χ ιατρική, νομική, φιλοσοφική, αρχαιολογία, οικονομικό κτλπ) και στέλνει στο διάολο τοπικούς άρχοντες που κόπτονται για τις γκαρσονιέρες και τις σουβλακερί της περιοχής τους
5. Βάζει χθές ως όριο εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές το 14 και κατευθύνει τους μαθητές σε νέα παραγωγικά επαγγέλματα
6.Παρένθεση: δεν γίνεται ρε πούστη να χαραμίζονται τα μυαλά του 18 και του 19 σε αντιπαραγωγικές σχολές όπως η ιατρική και η νομική..........
7. Προχωράει σε συγχώνευση νοσοκομείων και δημοσίων οργανισμών
8. Κόβει χθές ολες τις αργομισθίες και προχωράει σε απολύσεις όπου χρειάζεται
9. Βγαίνει χθες με τσαμπουκά στην αγορά και δίνει μηνύματα μείωσης των τιμών. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτεί τα χρωστούμενα απο τους έλληνες επιχειρηματίες ( ας γελάσω) και τους στέλνει στο διάολο. Οι αγορές όπως και η φύση δεν ανέχονται τα κενά. Θα βρεθεί κάποιος άλλος για να τους αντικαταστήσει
10. Πηγαίνει χθές στους εταίρους και αντί να κλαψουρίζει απαιτεί στήριξη των όποιων προιόντων και υπηρεσιών παράγει αυτή η γαμημένη χώρα ( αγροτικά, τουρισμός) ( μέσω της κατανάλωσής τους απο τους πολίτες των ευρωπαικών χωρών) και ζητάει για ένα διάστημα επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προιόντα προκειμένου ο αρχιπήθικος Ελληνας να αρχίσει να καταναλώνει εγχώρια προιόντα και να τονωθεί ετσι η εγχώρια βιοτεχνία-βιομηχανία
11.
12.
13.
Βάλτε οτι άλλο θέλετε στα αντίστοιχα νούμερα.
Αυτό που δεν αλλάζει είναι οτι η σημερινή πολιτική ηγεσία είναι μακράν ακατάλληλη για να δαχειριστεί τη σημερινή κρίση. Οπως και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γι΄ αυτό ας ξεκολλήσουμε όλοι απο την λογική της εύκολης και ανέξοδης κριτικής και του καναπέ και ας αρχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Παράδειγμα; Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ας στείλουμε στο σπίτι τους τα πολιτικά κοθόνια που διεκδικούν τη ψήφο μας και ας παρακινήσουμε γνωστούς, φίλους και συγγενείς μας ,που πιστεύουμε πραγματικά οτι αξίζουν, να δικεδικήσουν τα συγκεκριμένα αξιώματα..............

Ανώνυμος είπε...

1. Επανειλημμένα εχω πει πως ειμαι υπερ των blogs αν δεν το ξερεις. Το ai-vres το γνωριζει καλα. Εστω και των ανωνυμων σχολιων. Και γι αυτο και απαντω. Όμως, όταν σου λεει μια (;) "αντε πνιξου", εχει τα κοτσια να το πει και επωνυμα;
2. Επωνυμα οταν γραφεις εχεις κοστος και μονο στο απυροβλητο δεν περναει! Ανωνυμα τι κοστος εχει; Απορω με το επιχειρημα. Για πες μου, ποιο κοστος εχεις να μπεις και να γραψεις ό,τι θελεις ανωνυμα; Κανενα. Γι αυτο και γραφω επωνυμα, απο τον ιδιο παντα υπολογιστη (φαινονται τα ηλεκτρονικα στοιχεια). Δικαιωμα μου, οπως και δικο σας. Και όλοι κρινομαστε γι αυτο.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

1. Ξερολας προφανως εισαι εσυ, αν κρινω απο ολα οσα παραθετεις και, κυριως, τον τροπο με τον οποιο τα παραθετεις. Και, ξερεις, στο internet μπορεις να βρεις ό,τι θελεις. Να σου γραψω κι εγω να διαβασεις, λοιπον, και κατι αλλο;
1. http://www.bankingnews.gr/%CE%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/item/3587-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-
%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5
2. http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4526:oyte-logos-gia-anadiarthrosi-xreoys&catid=49:oikonomia&Itemid=27
3.http://www.nooz.gr/economy/iobe-oxi-sti-daimonopoiisi-tou-mnimoniou
Και αν αρχισουμε να απαριθμουμε....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Π.Π. θα χρεοκοπήσουμε ή δεν θα χρεοκοπήσουμε σε 3 χρόνια?

Ανώνυμος είπε...

Kαι πού θέλεις να ξέρω; Μπορεί σε 6 μήνες, μπορεί σε 3 χρόνια, μπορεί και να μη χρεοκοπήσουμε! Κατα καποιο τροπο εχουμε ήδη "άτυπα" χρεοκοπήσει... Και το παλευει η χώρα μπας και γλιτωσει και το ουσιαστικο... Έχω διαβασει πολλες και αντικρουομενες αποψεις και εγω απαντηση σε ερωτημα που δεν μπορουν να απαντησουν οι "ειδικοι" δεν μπορω να δωσω.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο μόνο οικονομική...
αυτό είναι το χειρότερο...

Ανώνυμος είπε...

"Μπορεί σε 6 μήνες, μπορεί σε 3 χρόνια, μπορεί και να μη χρεοκοπήσουμε!"

Άντε το 6 μήνες το καταλαβαίνω,το 3 χρόνια επίσης,το ότι μπορεί να μην χρεοκοπήσουμε από πού πηγάζει?
Σε 3 χρόνια που τελειώνουν τα 110 δις του μνημονίου οι δανειστές θα είναι λιγότερο πιεστικοί προς εμάς?
Θα μας μειώσουν μόνοι τους το χρέος?(το οποίο ξαναθυμίζω θα είναι 500 δις σχεδόν).

Αν δεν σηκώσουμε τώρα κεφάλι να το "κουρέψουμε" όπως είναι η διεθνής ονομασία,θα φορτώσουμε και σε ακόμα μία γενιά κι άλλα δανεικά.(όπως μας έμαθε άλλωστε ο Ανδρέας).

ai-vreS είπε...

Τα ερωτήματά σας και τις παρατηρήσεις σας προς τον κ. Πλιάτσιο παρακαλούμε να τις απευθύνετε σ' εκείνον.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί aivres δεν ανεβάζεις τα σχόλια, επειδή χαλά η πράσινη σούπα σας;
Φοβάστε την αλήθεια;
Παίξτε το παιχνίδι σας εις βάρος των παιδιών σας το παίζετε ετσι κι αλλιώς.

ai-vreS είπε...

Γιατί γράφεις εδώ τότε αφού είναι πράσινη η σούπα μας;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν γραφεις και τι θα γινει αν το "κουρεψουμε";

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει ρε Π.Π..
Δεν θα πληρωθούν το 100%(ίσως για κάποιο διάστημα από καθόλου έως 50%) των μισθών και των συντάξεων(δεν το βλέπουμε να συμβαίνει σιγά-σιγά αυτό και τώρα?).

Το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και δεν θα επιτρέπει να βγάζουμε πάνω από κάποιο ποσό(ούτως ή άλλως δεν θα αντέξει και πολύ το τραπεζικό μας και επί μνημονίου αφού τα 10 δις δανεικά δεν θα μπορέσουν να τα αποπληρώσουν γιατί κανείς τους δεν θα μπορεί να πάρει λεφτά από τον καταχρεωμένο λαό).

Θα κόψουμε ένα μεγάλο ποσοστό του εξωτερικού χρέους της χώρας(η Αργεντινή έκοψε 70%) και θα το αποπληρώσουμε με άλλους όρους και σε άλλα χρονικά διαστήματα(θετικότερα για εμάς),αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μας δώσουν δανεικό ούτε ένα ευρώ(δραχμή μάλλον μετά από μια τέτοια διαδικασία)για τουλάχιστον 1 δεκαετία.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ? θα κόψουμε την κακή συνήθεια να φορτώνουμε στις επόμενες γενιές τις δικές μας μαλακίες.

Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο πως αν δεν γίνουν τώρα θα γίνουν αργότερα,μιας και το χρέος είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ για μια χώρα σαν την Ελλάδα.
Κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και αυτός δεν είναι σίγουρα ο: "Λεφτά υπάρχουν" ή "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ" και αυτός που λέει ακόμη και τώρα ότι "Δεν σκεφτόμαστε σαν ενδεχόμενο την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους".

Ανώνυμος είπε...

To πρωτο ειναι ολα τα λεφτα (λογοπαιγνιο...).Πες, λοιπόν, πως δεν θα πληρωθουν οι χιλιαδες δημόσιοι υπαλληλοι... Και για πες και ποιο κομμα μπορει να βγαλει τη χωρα απο την κριση. Και κατι ακομη. Μετα θα ειμαστε στο ευρω ή όχι; Και γραψε και πως λογικα θα καταρρευσει και το ευρω...Εφόσον ειμαστε στην ΟΝΕ....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.43 μάθε από ψάρεμα γιατί θα σου χρειασθεί όλα τα άλλα είναι άχρηστα....Φίλε Π.Π εσύ μάθε ποδήλατο γιατί για να έρθεις από την Κοζάνη στην λίμνη ο δρόμος είναι μακρύς.Λέω να νοικιάσουμε μία μόνιμη θέση πάνω από την γέφυρα για μην κουραζόμαστε να περάμε το καλάμι....

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτησουμε τοτε την (εξαιρετικη) καντινα ποσα πληρωνει στο Δήμο Σερβιων...Μην ειναι και πολλα...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας