Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια» των κατοίκων στην Πτολεμαϊδα

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τη Δευτέρα, το πόρισμα των μηχανικών της Νομαρχίας 
Μεγάλη είναι η αναστάτωση των κατοίκων του οικισμού Μαυροπηγής στην Πτολεμαΐδα του νομού Κοζάνης, καθώς ένα ρήγμα «απειλεί» τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Πρόκειται για ένα ρήγμα που βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού και το οποίο μεγαλώνει συνεχώς. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των κατοίκων το ρήγμα ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το "άνοιγμα" αγγίζει το μισό μέτρο. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι μηχανικοί της ΔΕΗ και οι υπεύθυνοι του ορυχείου, οι οποίοι εξέτασαν το ρήγμα και εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται και το πόρισμα μηχανικών της Νομαρχίας. 

Πάντως οι περίπου 600 κάτοικοι, που ζητούν εδώ και χρόνια την μετεγκατάσταση του οικισμού, εκφράζουν έντονη ανησυχία και τονίζουν ότι ταλαιπωρούνται χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ.
Το ρήγμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια του θερισμού των χωραφιών. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων που πλήττονται "Η Μαύρη Πηγή", Αναστάσιος Εμμανουήλ "οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τοποθέτησαν κάποιους ξύλινους δείκτες στο ρήγμα ώστε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη, αφού, αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θα κινδυνεύσουν και εργαζόμενοι της επιχείρησης".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aντιμέτωπιση του Κοινωνικού Κράτους, 600 κάτοικοι, που ζητούν εδώ και χρόνια την μετεγκατάσταση του οικισμού........
και την καταπολέμηση της ανεργίας.......

Το Προφίλ μας