Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δημότες του Βελβεντού «μπούκαραν» στην ΤΕΔΚ

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Καταλόγισαν ευθύνες για την τροπή του «Καλλικράτη» και ζήτησαν την παραίτηση του οργάνου 
Ένταση δημιουργήθηκε χτες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης, όταν πολιόρκησαν το κτίριο μέσα και έξω εκατό και πλέον δημότες Βελβεντού. Μία πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Μανόλη Στεργίου και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μπήκε μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ οι υπόλοιποι που παρατάχθηκαν έξω στο κτίριο της ΑΝΚΟ, στο κέντρο της πόλης, φώναζαν συνθήματα κατά της ΤΕΔΚ, στην οποία καταλόγισαν ότι "δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν προστάτεψε τα συμφέροντα του δήμου Βελβεντού, που διεκδικεί την αυτονομία του". 
Όταν μπήκε μέσα η πολυμελής επιτροπή, η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, βρισκόταν προς το τέλος, ωστόσο δεν πρόλαβε να συζητήσει τα θέματα ρουτίνας της ημερήσιας διάταξης. Ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανόλης Στεργίου, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που πήραν το λόγο, επέκριναν έντονα τους χειρισμούς του οργάνου στο όλο θέμα, ενώ εκφράζοντας, όπως σημείωσαν τη λαϊκή βούληση των δημοτών της περιοχής, κάλεσαν το δ.σ. της ΤΕΔΚ να παραιτηθεί. Στις αιτιάσεις των εκπροσώπων των διαμαρτυρομένων δημοτών, αλλά και στα προσαπτόμενα σε σχετικό κείμενο που διανεμήθηκε, απάντησε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ. Ο Σάββας Ζαμανίδης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του οργάνου, λέγοντας ότι «η ΤΕΔΚ είναι αυτοδιοικητικό όργανο όλου του νομού Κοζάνης και όχι μόνο ενός δήμου». Είπε ότι «έχουμε ευθύνη για όλους τους δήμους του νομού και όπου παρατηρούνται αντιθέσεις μεταξύ δήμων, πρέπει να διορθώνουμε. Εμείς ως ΤΕΔΚ δεν υπεκφύγαμε να πάρουμε θέση ούτε λειτουργήσαμε υπέρ του ενός ή του άλλου δήμου». Υπενθύμισε ότι στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ κατατέθηκαν τρεις προτάσεις, με πλειοψηφούσα την πρόταση για τέσσερις δήμους. Απαντώντας στην προσωπική αιχμηρή κριτική που δέχτηκε, σημείωσε ότι «προσωπικά ήρθα στην γενική σας συνέλευση και ψήφισα κατά του Καλλικράτη». Στην κατηγορία των δημοτών του Βελβεντού ότι «η ΤΕΔΚ έστειλε ετεροχρονισμένα την απόφαση στην ΚΕΔΚΕ», ο Σ. Ζαμανίδης, απάντησε ότι «εμείς στείλαμε κανονικά την απόφαση το επόμενο πρωινό και με κανονική ημερομηνία, αλλά από κει και πέρα δεν γνωρίζω τι έγινε στην ΚΕΔΚΕ». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκτης αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους έγινε η Άννα Νανοπούλου, η οποία προσήλθε με καθυστέρηση στη συνεδρίαση. 
Το κείμενο της Σ.Ε. Αγώνα των Δημοτών του Βελβεντού, προς την ΤΕΔΚ, υπογραμμίζει: 
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών Βελβεντού για το θέμα του «Καλλικράτη», στην οποία συμμετέχει το δημοτικό συμβούλιο Βελβεντού, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, σας γνωρίζουμε τα εξής:  
1. Συμμετέχουμε στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας προς το συμβούλιό σας, μετά από ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης που διοργάνωσε ο δήμος στις 25/6/2010 στο Βελβεντό.
2. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη στάση σας έναντι του Βελβεντού, του οποίου την αυτόνομη θέση του στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας πρότεινε το υπουργικό συμβούλιο στις 28 Απριλίου και εσείς την απορρίψατε αντί να την υποστηρίξετε, ως οφείλατε αφού είστε συνδικαλιστικό όργανο όλων των δήμων του νομού.
3. Διαμαρτυρόμαστε για την ετεροχρονισμένη απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ στις 12 Μαΐου, η οποία εντελώς παράνομα περιελήφθη στην τελική πρόταση της ΚΕΔΚΕ προς το υπουργείο μια μέρα νωρίτερα (στις 11 Μαΐου).
Η ενέργειά σας αυτή νοθεύει την πραγματικότητα για λόγους και σκοπιμότητες που εσείς μόνο γνωρίζετε και οι οποίες προφανώς δεν έχουν σχέση με τη διαφάνεια και πολύ περισσότερο με τις δημοκρατικές διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση. Λόγω της άδικης και διακριτικής μεταχείρισης του δήμου Βελβεντού, από την πλευρά σας και ιδιαιτέρως με την ετεροχρονισμένη απόφαση της γενικής συνέλευσης, σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού αντιδρά στις ενέργειές σας, με στόχο να ενημερώσει και την κοινωνία του νομού για τις μεθοδεύσεις σας αυτές, ζητώντας να δώσετε δημόσια απαντήσεις. Επιπλέον η Σ.Ε. των Δημοτών και σύσσωμη η κοινωνία στηρίζει το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου για την παραίτηση του Συμβουλίου σας για τους παραπάνω λόγους, αίτημα που σας ανακοινώθηκε και από τον δήμαρχο Βελβεντού κατά τη διάρκεια τηλεοπιτκής συζήτησης. Για το Βελβεντό, που τόσο αδικήθηκε και από τη δική σας αντιμετώπιση ο Αγώνας για την Αυτονομία του συνεχίζεται με την ουσιαστική και δυναμική συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, της νεολαίας και της Κίνησης Γυναικών.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

STERGIOY tin kiriaki pigene na psifisis opos sinenoithikes me to gianako ke ase tis ejipnades

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πρέπει να τελειώσει το παραμύθι.
Το Βελβεντό δεν έχει πλέον κανένα συμπαραστάτη.Οι κάτοικοι νομίζουν οτι αγωνίζονται γιατί τους λένε οτι υπάρχει ελπίδα αλλά αυτή δεν υπάρχει.
Πρέπει όμως να μας απασχολήσει γιατί αυτή η επιμονή και φανατισμός μοναδικά στην Ελλάδα ;
Μήπως κάποιοι που διαχειρίστηκαν εξουσία θέλουν να κρύψουν κάτι που θα αποκαλυφθεί μόλις πάψει να υπάρχει ο Δήμος Βελβεντού ;
Μήπως όλα δεν λειτουργούσαν και τόσο ρόδινα όπως προσπαθούν να μας τα εμφανίσουν ;
Μήπως η δήθεν λαική συμμετοχή με πολλούς συλλόγους και συνεταιρισμούς χρηματοδοτούνταν απο το ταμείο το δήμου με οχι νόμιμες διαδικασίες ;
Μήπως οι περιβόητες δημοκρατικές διαδικασίες αφορούν μόνο το Βελβεντό και όχι τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα που ποτέ δεν ενσωματώθηκαν στο Βελβεντό γιατί και αυτούς τους θεωρούν κατώτερους οι Βελβεντινοί;
Οταν μιλάνε οι επι κεφαλής των κινητοποιήσεων για δήμο Βελβεντού εννοούν ουσθιαστικά μόνο το Βελβεντό και οχι το Καταφύγι, την Αγία Κυριακή, το Πολύφυτο και το Παλαιογράτσανο. Τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα τα χρησιμοποιούν για άλλοθι.
Για να ψαχτεί λίγο η ιστορία των σχέσεων Βελβεντού με τα γύρω χωριά.
Ο τοπικισμός των Βελεβεντινών που καλλιεργήθηκε, με ευθύνη πολλών (πολιτικών,ΜΜΕ) που τους χάιδευαν και δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να τους χαιδεύουν τα αυτιά όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει εξελιχθεί σε μια αρωστημένη κατάσταση που δηλητηρίασε τον ψυχισμό των κατοίκων και αυτοαναγορεύτηκαν περίπου σαν περιούσιος λαός.
Αυτοί ειναι εργατικοί μόνο, αυτοί μόνο έχουν πολιτισμό, αυτοί μόνο ειναι νυκοκύρηδες, αυτοί μόνο έχουν τα κλύτερα έθιμα, αυτοί μόνο έχουν υποδομές, αυτοί μόνο ..!!!! μόνο αυτοί και κανένας άλλος.
'Οταν επι δικτατορίας σε άλλους δεν επιτρεπόταν να περάσουν τη Λάρισα αυτοί τραπεζώνανε και καμάρωναν για τον δικό τους Παπαναστασίου και βέβαια έτσι έγινε το αθλητικό κέντρο Βελβεντού.
Αυτά προς το παρόν και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις προκλήσεις γιατί και η υπομονή έχει τα όρια. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη συκοφαντία και τις προκλήσεις.
Καλώ όλους τους κατοίκους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πάρουν μέρος στις εκλογές. Μια ζωή τους έχει υποτελείς η δήθεν συμμετοχική δημοκρατία του Βελεβεντού.
Μ.Σ.
κάτοικος Δήμου Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

Τράβα κάνε ρε καμιά μπουρμπουλήθρα!
Χολή ε χολή!

εκτορας είπε...

Ειναι εξαιρετικα..... αστοχη και αδικη η παρεμβαση του φιλου Σερβιωτη,ειδικωτερα οταν την σωστη επισημανση του για τις Αντιθεσεις τις στρεβλωσεις και τις ρατσιστικες διαχωριστικες γραμμες μεταξυ Κεντρου-Περιφερειας του παρελθοντος και των τραγικων συνεπειων που αυτες παρηγαγαν, την απομονωνει στα στενα ορια του Βελβενδου ενω ειναιενα ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που διαπερασε ολοκληρο τον Νεοελληνικο κοινωνικοπολιτικο σχηματισμο μηδε των ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ( αναφερω μονο επιστολη του εμπορικου συλλογου Σερβιων το 1923 προς τον νομαρχη Κοζανης με την οποια ζητουσε να φυγουν τα τρισαθλια και ελεεινα στοιχεια απο την πολη τους).Τα τρισαθλια στοιχεια ηταν βεβαια η Προσφυγια...Που αποδεκατισμενη ειχε φθασει μετα το Εθνικο Ναυαγιο στον ελλαδικο χωρο.ΑΝΤΙΘΕΣΗ λοιπον και εξαρτηση Αθηνας και υπολοιπης Ελλαδος,Πρωτευουσων των νομων με τον υπολοιπο νομο ,Σερβιων και χωριων ,προσφυγικης καταγωγης κατοικων και εντοπιων...μεγαλο θεμα ανοιξες.ΕΝΑΣ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΤΩΝ ΑΠΛΩΣ... Υ.Γ μια εβδομαδα μετα την επιστολη του 1923 εφθανε στα ΣΕΡΒΙΑ για το θεμα ο Ιασωνιδης...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ..!!!Α ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ..ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ..ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ,ΟΠΩΣ,ΟΠΩΣ,ΟΠΩΣ..!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΑΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΟΥ..ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ..

Ανώνυμος είπε...

Μ.Σ. - 9:11
Εχεις ακουσει ποτε στη χωρα μας ,απλοι ανθρωποι, πολιτικοι, επισημοι, εκπαιδευτικοι, κτλ, κτλ, κτλ, οποιασδηποτε περιοχης, οταν αναφερονται στην πολη η το χωριο τους να χρησιμοποιουν τη λεξη "ΛΑΟΥ" ;
Π.Χ Τρικαλινος λαος, η Ναυπλιωτικος λαος, η Τσοτυλιωτικος λαος και παει λεγοντας.
Εγω οχι.
Μεσα απο κειμενα , επιστολες, σχολια, γραφομενα γενικα η προφορικα, αυτο θα το δεις μονο στον περιουσιο λαο οπως ευστοχα γραφεις. ¨του βελβενδινου λαου¨, ¨του βελβενδινου λαου¨, ¨του βελβενδινου λαου¨.
Παντου θα ακουσεις τα συνηθισμενα: οι κατοικοι της Καβαλας,της Λαρισας πχ.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥ "ΛΑΟΥ".
Λαος μονο οταν αναφερομαστε σε κρατη....
Ο Ελληνικος λαος !

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΡΑ. Στα Σέρβια ενσωματώθηκαν όλοι οι πρόσφυγες σε ελάχιστο χρόνο. Οι γάμοι άρχισαν πρίν απο το 1930. Πόσοι γάμοι γίναν απο Βελβεντινούς με τους άλλους όπως συνεχίζουν να αποκαλούν οι Βελβεντινοί τα γύρω χωριά.
Εσύ δεν βλέπεις οτι παράγινε το θέμα με το Βελβεντό ; Εντάξει υπάρχει η σύγκρουση κέντρου - περιφέρειας αλλά εδώ μιλάμε για παραφροσύνη.
Δεν διαβάζεις σήμερα στις εφημερίδες της Κοζάνης για την "πολιτισμένη" συμπεριφορά των αγανακτισμένων Βελβεντινών στα μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ. Ηταν συμπεριφορά αυτή απέναντι σε εκλεγμένους. Επειδή έχουν άλλη άποψη να τους περάσουν οι Βελβεντινοί ιερά εξέταση ; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα ;
Όταν κάποιοι που θα χάσουν την εξουσία οδηγούν την κατάσταση στα άκρα μην περιμένεις λογικές αντιδράσεις. Θα βγεί χολή γιατί σταμάτησε η λογική.Δυστυχώς ο δήμαρχος και η συντονιστική επιτροπή αγώνα οδήγησαν την κοινωνία σε αυτοκαταστροφικό αδιέξοδο και οι συνέπειες σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται ορατές.
Η λειτουργία του δήμου σαν ΜΚΟ προκαλεί γέλωτα.
Μ.Σ.
κάτοικος Δήμου Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Είναι περισσότερο από σίγουρο πως οι σχολιαστές Σερβιώτες δεν αντέχουν τους προβολείς που είναι στραμένοι στο Βελβεντό. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ανεξαρτησία μας, όσο η πρωτοποριακή στάση των Βελβεντινών για άλλη μοα φορά. Όσοι γράφουν στo blog κατά του Βελβεντού, θέλοντας να μας κόψουν τα φτερά, αναφέρουν πως κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με εμάς και πως καταντήσαμε αστείοι, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο υποτιμούν τον ίδιο τους τον εαυτό εφόσον αυτοί συνεχίσουν να ασχολούνται άρα παραδέχονται πως είναι μη σοβαροί.
Δεν αντέχουν να βλέπουν τη δύναμη και την ομόνοια ενός λαού να παλεύει για κοινό στόχο.
Δεν αντέχουν να βλέπουν μια αξιοπρεπή στάση και τη βαφτίζουν φαιδροί καθίμενοι στις καρέκλες των καφενείων απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους, γιατί ξέρουν πως εκείνοι δεν έχουν τη δύναμη να αποχωριστούν την καρέκλα.
Επιμένουν σε στεγανά που έφτασαν τη χώρα σε αδιέξοδο και αποκαλούν γελοίους τους Βελβεντινούς που τολμάν το διαφορετικό.
Όσο ο καιρός περνάει και οι Βελβεντινοί εμμένουν, από το Blog βγαίνουν συνέχεια οι ίδιες φωνές: "κλεισμένοι σε καβούκι, εσωστρέφεια, αυτοί είναι οι μόνοι νοικοκύρηδες, θα φαγωθείτε, σταματήστε να γελοιοποιείστε, κ.α." που κουράζουν και καθόλου δεν πείθουν.
Αν κάποιος χρειάζεται συμβουλή σίγουρα δεν είναι ο κόσμος του Βελβεντού.
Ότι κι αν γίνει, το Βελβεντό θα μείνει στην ιστορία σαν ένας τόπος 3,500 χιλιάδων κατοίκων που έδωσε έναν αγώνα πρωτοποριακό, τίμιο και καθαρό. Αυτό και μόνο θα είναι μια μεγάλη νίκη.
Κάποιοι άλλοι θα μείνουν στην ιστορία σαν τα ποδαράκια που προσπαθούσαν να τρικλοποδιάσουν τους Βελβεντινούς. Και συνένωση να γίνει (που δε θα γίνει) νιώθω υπερηφάνεια που ανήκω στην πρώτη ομάδα.
Ευχαριστούμε όσους μας αφήνουν να αγωνιστούμε.
Ευχαριστούμε όσους προσπαθούν να μας διασπάσουν γιατί μας ενώνουν περισσότερο.

ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΡΑ.
Μηπως θα θελες να μαθεις μια παλια ιστορια για ενα συρματοπλεγμα;
Να πας σε κανενα παλιο Παλιογρατσνιτη.

Ανώνυμος είπε...

11:16 έχω να σε στείλω κι εγώ σε μια παλια Παλιογρατσανίτισσα που όταν κατέβηκαν στο Βελβεντό, και δεν είχαν κλήρο και δεν είχαν να φαν, να τη ρωτήσεις πως την καλοδέχτηκε η γιαγιά μου και ο παππούς μου αυτήν και τον άντρα της και τα παιδιά της στο σπίτι και τους φιλοξένησαν και τους έδωσαν δουλειά και μπόρεσαν και ξεκίνησαν τη ζωή τους ξανά. Θες να σου πω το όνομά της να πας να τη βρεις?

Ανώνυμος είπε...

Προς Μ.Σ. Στο δικο μου χωριο (Αγία Κυριακή) ο Δήμος έκανε άσφαλτο για να παμε ανετα. εκανε καινουργιο υδραγωγείο. ανακενισε το καφενείο του συλλογου. συντηρησε την κεντρικη εκκλησια και την πλατεία. εβαλε παντου στο χωριο δίκτιο αποχετευσης και νερου τσιμεντόστρωσε πολλούς δρόμους και κανει ενεργιες να μας συνδέσει με ασφαλτο με το Καταφύγι και να κανει καινουργιο ξενωνα για το συλλογο. Τόσα έργα δεν έγιναν ποτε όσα τα 7 τελευταλια χρονια. Άρα μην μας λες παραμύθια. Δεν ειναι κακο να ρωτήσεις για να μαθεις πριν γράψεις οτι σου καεβει στο κεφαλι. αλλά η αληθεια δε σε βολεβει. πως αλλιως να στηρίξεις τα ψεματα σου; για πια διακριση μας λες;
ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΛΙΑΡΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΡΑΚΟ ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ , ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΣ.
ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΘΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ.
ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΜΙΣΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ¨ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ¨,ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.
Ε ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ.
ΘΥΜΑΤΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΙΧΕ Μ Ο Ν Ο ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.
ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ !

Ανώνυμος είπε...

Εμείς περνάμε μια δύσκολη φάση στο Βελβεντό και κανένας δεν προδίδει τον διπλανό του!

Ανώνυμος είπε...

Ta serbia einai polipitismiki koinonia pou panta i8ele na exei ta xoria dipla tis gia na ta armegei. Deste ti epaggelamta ekanan ta xoria agrotes ktinotrofoi kai deste ti ekanan mia zoi oi serbiotes mono EMPORIKA magazia kai kafeneia.
KATOIKOS DELINOY

Ανώνυμος είπε...

""Αυτά προς το παρόν και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις προκλήσεις γιατί και η υπομονή έχει τα όρια. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη συκοφαντία και τις προκλήσεις.
Καλώ όλους τους κατοίκους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πάρουν μέρος στις εκλογές. Μια ζωή τους έχει υποτελείς η δήθεν συμμετοχική δημοκρατία του Βελεβεντού.""

Ποιος σε συκοφαντεί ρε φίλε Μ Σ και ποιες προκλήσεις κάναμε στους σερβιώτες? Δεν ρωτάς καλύτερα τον κοκολιό καλύτερα ποιος συκοφαντεί ποιον?
Δεν μας είπε πως κάηκε το παλιογράτσιανο...ή οι βελβεντινοί το έκαψαν κι αυτό?

Και επίσης ποιος είσαι εσύ που καλείς τους υπόλοιπους κατοίκους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων? Τελάλη ακόμα δε βάλαμε ....

Άσε μας να κάνουμε εμείς αυτό που νομίζουμε σωστό και μη νοιάζεσαι τόσο πολύ για μας , μου θυμίζεις κάτι σε πολιτικό με αυτά που λες και σε έχω γραμμένο όπως έγραψα και αυτούς στα παλιά μου τα παπούτσια.

Ένας Παλιογρατσιανίτης.

Ανώνυμος είπε...

E poios na einai o telalis? Enas baltos apo kanena pou theli na eine ypopsifios.

Ανώνυμος είπε...

12:04 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ.
ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ....ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ.
12:22 ΚΑΙ Ο ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1782μχ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ:
ΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΙΤΑΡΙ, ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΑ ΠΡΑΣΑ, Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΘΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΓΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.
ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΔΕΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ;
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ. ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙ ,ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ , Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ (ΚΟΖΑΝΗ), ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ;
ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

12:04 twra isws na simvainei ,gia psakse kai palaiotera na deis an isxie se esas? kai enow kata tin periodo tou β pagkosmiou.

Ανώνυμος είπε...

12:23 file mou eimai kai egw apo to palaiogratsano kata to imisi,emena alla mou elege i sixwrimeni giagia mou gia to kapsimo tou palaiogratsanou.gia rwta kalitera tous palaioterous,mallon lathos istoria emathes gia to xwrio mas.

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε και γράφετε ιστορίες παλιές και μακρυνές και άλλες τωρινές και ΑΣΧΕΤΕΣ. Τί σχέση έχουν κύριοι ΜΣ-9:11, ΜΣ-11:08 11:48 οι γάμοι πριν το 1930(?), το αθλητικό κέντρο(?) και ο κ. Παπαναστασίου(?) και τα ρατσιστικά(?) των Σερβίων με τον αγώνα μας? Είμαστε με τα καλά μας? ΌΛΟ ιστορίες συνωμοσίας είστε και για το χρέος σας τίποτα. Και όταν λέω χρέος εννοώ το προσωπικό χρέος του καθενός σας να ασχοληθεί με το άλλο μεγάλο χρέος του δήμου σας.
Οι κάτοικοι των Δ.Δ. του Δήμου Βελβεντού δεν παρατίθενται για προεκλογικά τερτίπια μέσω των σχολίων σας. Ήδη σας απαντούν.
Δικαίωμα για διαμαρτυρία δεν δίνεται από πουθενά, ασκείται αυτεπάγγελτα. Και αφήστε τα αυτά. Τα εκλεγμένα όργανα δηλαδή δεν επιδέχονται κριτικής? Δεν κατάλαβα...

ΥΓ: Το μόνο παραμύθι που υπάρχει εδώ είναι το Βελβεντό όπως το ξέραμε και για το οποίο παλεύουμε. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

1:10 XEROUME OTI I MAKRINES ISTORIES SAS PONOUNE SAS VELVENTINOUS ...............DEN XREIAZETE NA ANAFERTHO DIOTI THA DIAGRAFEI TO SXOLIO MOU

Ανώνυμος είπε...

11:13 isws kai na einai etsi opws ta les,kai anaferome ston prwtoporiako agwna tou velventou , omws na xereis oti den xexniountai otan prin kamia 70aria xronia alloi edinan tous agwnes tous gia tin patrida alloi ekanan alla pragmata kai den anaferome se olous alla stin pleiopsifia tou agwnistikou xwriou sou.

ΕΚΤΟΡΑΣ είπε...

Αφου λοιπον με αποκαλεις Εκτωρακο...εσυ ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ας επανελθω.Περα απο τις φραστικες υπερβολες και τις συναισθηματικες εκλογικες Αποχες που οδηγουν σε αδιεξοδο, ακομη ακομη περα απο τις ανοητες αντιθεσεις μεταξυ Βελβενδινων και Σερβιωτων σε μια παγκοσμιοποιημενη οικονομικη και πολιτισμικη πραγματικοτητα ΟΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ,ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΛΛΑ..ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΣΕΝΑ,ειμαστε υποχρεωμενοι να αναγνωρισουμε οτι αυτη η μικρη κωμοπολη που λεγεται ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ ειχε και εχει ενα θαυμασιο συστημα κοινοτισμου, ρωμαιικου κοινοτισμου θα ελεγα εγω, τον οποιο εμεις θα επρεπε να σεβομαστε,δεν πρεπει να μας διαφευγει επισης οτι τα τελευταια 150-180 χρονια της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ηταν το Βελβεντο η μεγαλυτερη Ελληνικη κωμοπολη της επαρχιας...Οσο για την χαμενη τιμη τμηματων των κοινωνικων ελιτ στις κωμωπολεις μας, τοσο στο παρελθον οσο κα στο παρον συνεχιζω...ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1929-1930 ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ (ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΜΠΟΡΟΙ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ) )ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ,δεκαδες αρθρα εφημεριδων της εποχης ειχαν ασχοληθει με την απομυζηση του κοπου των αγροτων της επαρχιας απο τους τοκογλυφους εμπορακους δανειστες τους....

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρσου να πονέσουμε λίγο, γιατί τόσο καιρό καλοπερνάμε!
Αναφέρσου κι άσε τις απειλές!
Αναφέρσου κ@#^κά*ικο!!
Αναφέρσου, γουστάρουμε να πονάμε!
Είμαστε πολύ πονετικοί εμείς οι Βιλβινοί και πονεσιάρηδες συνάμα!
Αναφέρσου....μην κάθεσαι ντιπ!

μια γουμάρα μπραβίσια είπε...

Και ο Δήμος Βελβεντού θα παραμείνει ανεξάρτητος.
Και στο ταμείο μας ΔΕΝ θα βάλετε χέρι.

Και ο Κοκοσανέλιος θα απολογηθεί και θα πληρώσει για τα όσα είπε και τώρα (κοκοκο) προσπαθεί να τα μαζέψει.

Και η μύτη σας θα φάει χώμα.

Και ο αγώνας μας γοητεύει και κερδίζει Θαυμαστάς!

Και εμείς γοητεύουμε γιατί είμαστε ωραίοι!

Και ο μύθος καταρέει, οι χοντροί είναι ωραίοι!

Και καλούς απογόνους μετά του κυρίου δεηθώμεν σώτερ σώσον εμάς, εσάς και τ' χρόν΄κι άλλου ένα!
αμήν!

Ερώτηση: Ποιός είναι ο πολιούχος των Σερβίων?
ο Άγιος Πατέρας Ρούφ!!
Χρόνια Πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Μιλήστε με ονόματα Σερβιώτες!
Ο Έκτορας το έκανε!
Ορίστε μιλήστε... για να μάθετε την ιστορία από μέσα...
Πάμε... ονόματα και τι έκανε ο καθένας.

ai-vreS είπε...

Εεεεεεεεεεειιιιιιιπ Καλά μην μας το κάνετε εδώ μέσα Αμέρικαν Μπαρ!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα παρεκτρέπεται, είναι προφανής ο λόγος. Να βγάλουν τους Βελβεντινούς εκτός εαυτού για προσωπικό όφελος.
Ai-vres ΑΠΑΙΤΩ να περέμβεις για τέτοιου είδους σχόλια πού παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Δεν μπορεί καν να αιωρείται τέτοιο θέμα περί ύποπτης δραστηριότητας κατοίκων του Βελβεντού πριν δεκαετίες.
Είναι άκρως προσβλητικό πρώτα για τους συντάξαντες αυτά τα σχόλια και μετά για το ίδιο το ΒΕΛΒΕΝΤΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Λ.Σ.

ai-vreS είπε...

Αυτό προσπαθήσαμε, ντόκτορ, με το χιουμοράκι, αλλά μάλλον δεν πιάνει...

Ανώνυμος είπε...

MIKHS THEODORAKIS , MAKRONHSOS.
GIA TON 1:42

Ανώνυμος είπε...

12:23 file mou eimai kai egw apo to palaiogratsano kata to imisi,emena alla mou elege i sixwrimeni giagia mou gia to kapsimo tou palaiogratsanou.gia rwta kalitera tous palaioterous,mallon lathos istoria emathes gia to xwrio mas.

Και γιατί να πιστέψω εσένα και την γιαγιά σου ,και να μην πιστέψω τον πατέρα μου και την μάνα μου που ζει ακόμη και μου τα λέει αυτά που έζησε αυτός και την φιλοξενία που είχε από τους βελβεντινούς όταν μας κάψανε τα σπίτια?

Επίσης εγώ έγραψα για το φίλο από τα σέρβια στο ποιος προκαλεί με τα λεγόμενα του ,και ότι δεν θα ακούσω κάποιον άλλο να μου πει αν θα ψηφίσω για τον τόπο μου.

Τώρα τι σε είπε εσένα η γιαγιά σου εγώ δεν μπορώ να το ξέρω όπως καταλαβαίνεις και δεν θα διαφωνήσω και μαζί σου , έχεις την άποψη σου και έχω την άποψη μου.
Εγώ ζω εδώ από τότε που γεννήθηκα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους βελβεντινούς, και θα ψηφίσω ένα μεγάλο ΟΧΙ γιατί αυτό λέει η συνείδησή μου.
Από κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως θέλει δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι γι αυτό εξάλλου γίνεται και το δημοψήφισμα.

Ένας παλιογρατσιανίτης

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε στο 2010.

Τέρμα τα δίφραγκα.

Διαχειριστές κόφτε το το παιχνίδι με το '40.

Κόφτε το τώρα.

Κλείστε τη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΡΑΚΟ ΟΣΟ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ 3 ΣΙΓΜΑ, ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ Ι.


ΠΡΙΑΜΟΣ

Το Προφίλ μας