Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Πάμε μαζί.












Πάμε μαζί. Πάμε τώρα. Τώρα είναι η ώρα.
Τώρα είναι η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης. Τώρα αποφασίζουμε, αν θα μείνουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν, ή θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Απόψε, η Αθήνα μίλησε, με τη δική σας φωνή, με αυτή την πρωτόγνωρη συγκέντρωση και το πάθος. Μιλάει όλη η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες. Και φωνάζουν δυνατά: Πάμε. Πάμε μαζί. Πάμε μπροστά. Την Κυριακή που έρχεται, κερδίζουμε το μέλλον μας. Την Κυριακή, ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας. Ελπίδα για όλους τους Έλληνες, από όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψηφίζουν. (...) Την Κυριακή που έρχεται, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να το πετύχουμε. Και θα πετύχουμε. Ναι, ο ήλιος ανατέλλει.
Απευθύνομαι σήμερα από εδώ, από την Αθήνα, σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, που αγωνιούν. Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη, κάθε νοικοκύρη, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή. Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης.
Απευθύνομαι σε όσους πονάνε αυτόν τον τόπο και πληγώνονται βλέποντας την πατρίδα αδύναμη, να χάνει ευκαιρίες, να υποχωρεί. Πάμε μαζί, να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη, ικανή να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντά της, με φωνή που θα την ακούν και θα την σέβονται.
Απευθύνομαι σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Τους απλώνω το χέρι και τους λέω, απ' την καρδιά μου: Πάμε μαζί. Ενώστε τα δικά σας όνειρα, με τα δικά μας. Πάμε μαζί, να αλλάξουμε τώρα τη ζωή μας.
Απευθύνομαι σε αυτούς που αγωνίζονται για το περιβάλλον, για τη θάλασσά μας, για τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που μας απομένουν. Και τους λέω: Πάμε μαζί. Κάντε την ευαισθησία σας, δύναμη αλλαγής. Πάμε μαζί, να οδηγήσουμε τη χώρα στην πράσινη ανάπτυξη, που θα δώσει χιλιάδες νέες δουλειές και έσοδα για τον κρατικό κορβανά.
Απευθύνομαι από εδώ, από την Αθήνα, σε εκείνους που ζητούν μια κυβέρνηση αποφασιστική, με σοβαρότητα, με βούληση για νοικοκύρεμα. Απευθύνομαι σ' αυτούς και τους λέω: Οι αξίες και οι αρχές μας είναι ακόμα ζωντανές. Πάμε μαζί, να κάνουμε μια νέα αρχή.
Απευθύνομαι απόψε και στους συμπολίτες μας, που αναζήτησαν τη διαφάνεια από την προηγούμενη κυβέρνηση και είδαν τη διαφθορά να θριαμβεύει. Που πίστεψαν τις υποσχέσεις της και εξαπατήθηκαν.
Απευθύνομαι σ' αυτούς και τους λέω: Σας θέλουμε κοντά μας. Σας θέλουμε μαζί μας. Πάμε μαζί. Τίποτα δεν μας χωρίζει.
Απευθύνομαι στους νέους. Στα νιάτα. Απευθύνομαι σ' εκείνους που αμφισβητούν την πολιτική. Στους bloggers που γράφουν μια νέα εποχή. Στους φοιτητές με το αβέβαιο αύριο. Στους νέους των 700 ευρώ, της ανασφάλιστης εργασίας, των stage και της ανεργίας. Στους νέους επιστήμονες, που βρίσκουν παντού πόρτες κλειστές. Στα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους μέσα στην ανασφάλεια. Στους νέους αγρότες, που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, χωρίς μέλλον, χωρίς ελπίδα. (...)
Απευθύνομαι στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, σ' όλους εκείνους που ζουν στο πετσί τους την αδικία. Στους αγρότες, που πουλάνε τα προϊόντα τους κάτω απ' το κόστος. Στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που τα μαγαζιά τους μαραζώνουν. Στις μητέρες, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με έναν οικογενειακό προϋπολογισμό ασφυκτικό.
Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο. Προσκλητήριο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες. Πάμε μαζί. Πάμε μαζί να κατακτήσουμε το σεβασμό, βάζοντας πρώτα τον πολίτη. Πάμε μαζί να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια. (...)
Δεσμεύομαι να μπω μπροστά σ' αυτή την εθνική μας προσπάθεια. Δεσμεύομαι να κάνω το πρώτο βήμα. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη, δικαιότερη από αυτήν που παραλάβαμε. Τώρα είναι η ώρα. Οι Έλληνες δεν έχουμε ούτε μία μέρα για χάσιμο. Γι' αυτό ζητώ τη δύναμή σας. Τη δύναμη όλων των Ελλήνων.

Ολόκληρη η ομιλία σε κείμενο εδώ και το βίντεο από την ομιλία εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος πέρασε από χίλια μύρια κύματα.Στάθηκε όμως όρθιος.Ο λαός πάντα ψηφίσει σοφά.Τώρα ήρθε η ώρα του ΓΑΠ.Πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει.Οι 100 πρώτες μέρες θα δείξουν.Ο ΓΑΠ θέλει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει τις ανατροπές που χρειάζονται για να αλλάξει η Ελλάδα μας.Είναι η τελευταία ελπίδα του ταλαιπωρημένου ΛΑΟΥ μας.Είμαστε στην εντατική και το οξυγόνου του ΛΑΟΥ είναι τώρα ο ΓΑΠ.Αν και αυτός δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τότε μάλλον "το χάνουμε το γουμάρι".

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

@Χ.Ε.
Μη φοβάσαι υπάρχουν πολλές "τελευταίες ελπίδες". Η προ τελευταία ήταν ο Καραμανλής με την επανίδρυση. Η επόμενη θα είναι έτσι πως πάνε τα πράγματα η Ντόρα ή ο Αβραμόπουλος και η μεθεπόμενη "τελευταία ελπίδα" ο Βενιζέλος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10.50 ξεχνάς κάτι σημαντικό.Ο Καραμανλής δεν παρέλαβε την χώρα στον πάτο αλλά αυτός την πήγε στον πάτο.Πιο πάτος από τον πάτο δεν υπάρχει. Εχουμε φτάσει στο κέντρο της Γης.Παρακάτω δεν έχει. θα φτάσουμε στο Νότιο ημισφαίριο....Οσο για τους πολιτικούς που αναφέρεις "με τη σειρά ξιούνται τα γουμάρια"......

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας