Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αντιδράσεις για το ορυχείο-Ξεκίνησαν οι εργασίες!

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την οξύτατη αντίδραση των κατοίκων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Τριγωνικού και Προσηλίου του Δήμου Σερβίων προκάλεσε η έναρξη, μόλις προχθές, Τρίτη, των εργασιών για την πρώτη επέκταση του ορυχείου της εταιρίας ΜΕΤΕ Α.Ε., σε χώρο περίπου 300 μέτρων, με την εφαρμογή, έτσι, της σχετικής απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και του Δήμου Σερβίων. Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή των κατοίκων, η έναρξη των εργασιών έγινε με βάση και την υπογραφή, στις 27 Ιουλίου 2009, της Κυβερνητικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Ανάπτυξης-ΠΕΧΩΔΕ-Πολιτισμού, η οποία, όμως, σύμφωνα και με τα μέλη της Επιτροπής, ουδέποτε τους κοινοποιήθηκε!
Οι ίδιοι επισημαίνουν πως στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, στις 16 Ιουνίου, ο ίδιος ο νομάρχης Γιώργος Δακής είχε δεσμευτεί να θέσει το θέμα και πάλι προς διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, κάτι, όμως, που ουδέποτε συνέβη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός, μιλώντας χθες στον «Πρωινό Λόγο», ξεκαθάρισε πως «ναι, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, αλλά πρόκειται όχι για επέκταση του ορυχείου, απλά για μετακίνηση του σπαστήρα και για εργασίες σε μια έκταση 300 μέτρων. Από εκεί και πέρα, θέση μας είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει καμία επέκταση, ούτε για ένα μέτρο…»
Χθες το μεσημέρι, η Επιτροπή των κατοίκων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταγγελία-διαμαρτυρία αφού επικοινώνησε με τους αρμοδίους την οποία παραθέσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. (...)
Πολλά ερωτηματικά…Να σημειωθεί πως ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με στελέχη της Νομαρχίας Κοζάνης, ωστόσο λόγω πολύωρης σύσκεψης στο γραφείο του νομάρχη Γιώργου Δακή, περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα και τη στάση της Νομαρχίας θα υπάρχουν σήμερα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς και γιατί γίνονται εργασίες για τη μετακίνηση του σπαστήρα;
Μα για να αρχίσει η επέκταση του ορυχείου και η εξόρυξη!
Δουλευόμαστε;

Delino είπε...

Από την προχειρότητα βιασύνη να εκδοθεί προεκλογικά η ΚΥΑ (σελίδα 15)
Η διεύθυνση δασών Ν. Ημαθίας, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, παρακαλείται να μεριμνήσει για την εφαρμογή των διατάξεωνπου προβλέπονται από τη Δασική Νομοθεσία ως προς την άσκηση της εν θέματι δραστηριότητας.
Καλεί δηλαδή τη διεύθυνση δασών Ημαθίας αντί Κοζάνης για επίβλεψη!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυριο την απαντηση του νομαρχη...εχει μεγαλο ενδιαφερον...μεταξυ αλλων τονιζει πως ακολουθηθηκε η νομιμοτητα σε ολα. και οτι η συσκεψη δεν εγινε λογω καλοκαιριου και εκλογων. Και εχει και το ευλογο ερωτημα "τι θα γινει αν κλεισει η ΜΕΤΕ και μεινουν στο δρομο τοσοι ανεργοι";

Π.Π.


Υ.Σ. Θεσεις του νομαρχη ειναι ε...οχι προσωπικες..

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Θα μάς τη στείλετε κ. Πλιάτσιο μας την απάντηση του Νομάρχη;

Ανώνυμος είπε...

dyskolo shmera...eimai ektos...


P.P.

Delino είπε...

Το νόμιμο είναι και ηθικό μας τελείωσε κ. νομάρχη. Τελείωσαν αυτές οι εποχές!
Για τη συνάντηση:
Όσο έγινε η συνάντηση που είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος, άλλο τόσο θα γίνει και η συνάντηση που είχε δεσμευτεί ο νομάρχης.
Τα κορόιδα τέλος!!!
Το στόχο τον πέτυχαν. Δεν μπορούμε να προσφύγουμε πλέον στο ΣτΕ.
Στο εξής οι συναντήσεις μας θα είναι στο δρόμο και όχι στο γραφείο.

Το Προφίλ μας