Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

4ο Καστανοπάζαρο Πενταλόφου Βοϊου


Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πεντάλοφο Βοίου η Γιορτή του Κάστανου και το γνωστό Καστανοπάζαρο, μια θαυμάσια πρωτοβουλία, την οποία διοργανώνει η Κοινότητα Πενταλόφου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πεναταλόφου &  Βυθού για 4η χρονιά, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2009 στις 11:00 το πρωί στην Αίθουσα Βούγια αλλά και στο κέντρο του Πενταλόφου. 
Ο Πεντάλοφος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καστανοχώρια της Δυτικής Μακεδονίας, με το τέλος της συγκομιδής αυτού τον πραγματικά υπέροχου και πολύ νόστιμου προϊόντος, του κάστανου, οι κάτοικοι της Κοινότητας Πενταλόφου έχουν καθιερώσει την γιορτή αυτή προβάλλοντας το προϊόν αυτό που προσφέρει πλουσιοπάροχα η περιοχή τους. 

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί έναν μοναδικό Αρχιτεκτονικά οικισμό να απολαύσει Δωρεάν Ψημένα κάστανα και άφθονο κρασί, προσφορά της Κοινότητας και των Συλλόγων, να αγοράσει αυτό το υπέροχο προϊόν αλλά και να χορέψει να διασκεδάσει με τοπική παραδοσιακή μουσική. Στη γιορτή συμμετέχει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, το οποίο επισκέπτεται την περιοχή, ενώ τεράστια είναι η προσπάθεια του Πολιτιστικών Συλλόγων Πενταλόφου και Βυθού για την επιτυχία της εκδήλωσης.Η γιορτή χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της ως το «εφαλτήριο» για να μπορέσει η περιοχή αλλά και το προϊόν να προβληθεί. 
Ο Πεντάλοφος ή αλλιώς Ζουμπάνι βρίσκεται τα όρια της Μακεδονίας με την Ήπειρο σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την Κοζάνη και 136 από τα Γιάννενα και σε υψόμετρο 1060. Την Κυριακή λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να αποδράσετε σε ένα μοναδικό μέρος της Ελλάδας, αποφασίστε το, πραγματικά αξίζει! 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ Τηλέφωνα: 2468-41264 \ 2468-41320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας