Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Οι αποφάσεις των συνελεύσεων των κατοίκων Τριγωνικού & Προσηλίου


Πραγματοποιήθηκαν, στις 16 Οκτωβρίου στο Προσήλιο και στις 17 Οκτωβρίου στο Τριγωνικό, οι συνελεύσεις των κατοίκων για τη λειτουργία και επέκταση του ορυχείου Προσηλίου. Σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα γίνει η συνέλευση - ενημέρωση των κατοίκων Πολυράχου. Στις συνελεύσεις παραβρέθηκαν σύσσωμοι οι κάτοικοι των δύο χωριών, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και τη θέλησή τους να μην επιτρέψουν τη λειτουργία και την επέκταση του ορυχείου. Η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία του Μαρτίου, με αποκορύφωση την έγκριση της ΚΥΑ για την επέκταση και την έναρξη των εργασιών, στη θέση "Καλάμι", από την εταιρεία ΜΕΤΕ, για τη μεταφορά του σπαστήρα, στις 13 Οκτωβρίου. Ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος, τοποθετήσεις και προτάσεις των κατοίκων για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα. Οι συνελεύσεις ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση των παρακάτω προτάσεων:
- Προσφυγή στο ΣτΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
- Δυναμικές απροειδοποίητες κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Επιτροπή Αγώνα - από το delinogr

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας:
Να παραιτηθούν από τις αιρετές θέσεις τους τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Πολυράχου - Προσηλίου, του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης που είναι υπάλληλοι ή έχουν δοσοληψίες ή άλλου είδους σχέσεις με την ΜΕΤΕ για το συγκεκριμένο ορυχείο.
Διαφορετικα θα τους καταγγείλω με ονοματεπώνυμα.
Δεν μπορούν πλέον να εκφράζουν την τοπική κοινωνία και την κοινωνία του νομού μας.

Ανώνυμος είπε...

Εάν είναι αιρετοί μας εκπρόσωποι και συγχρόνως υπάλληλοι της ΜΕΤΕ, για τη περίσταση είναι ασυμβίβαστο. Πρέπει να διαλέξουν το ένα από τα δύο. Η Εταιρεία είναι απέναντί μας και δεν θα θέλαμε να βλέπουμε τους εκλεκτούς μας στην απέναντι όχθη (Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Εταιρείας).
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία είναι ξεκάθαρη και αφορά αποκλειστικά και μόνο τους αιρετούς.
Δεν μπορούν να αποφασίζουν αντικειμενικά και φανερά επηρεάζουν τις αποφάσεις υπέρ της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

Ολος ο κοσμος το εχει τουμπανο, για τις σχεσεις δημοτικου συμβουλου,του Δημου Σερβιων, με την συγκεκριμενη εταιρεια.
Ας σταματησει να το παιζει εξυπνος
εκμεταλλευομενος την ψηφο των συνδημοτων του.
Τελικα αυτες οι μετριοτητες, που μας"κυβερνουν" με αυτες τους τις ενεργειες, αντι να φροντιζουν για το γενικο συμφερον του τοπου και οχι για την τσεπη τους,βυθιζουν ολη την περιοχη στη στασιμοτητα και την οπισθοδρομηση.
Μηπως εφτασε η ωρα να λογοδοτησουν;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

και άλλοι πολλοί...

Ανώνυμος είπε...

πολλα στοιχεια εχουν διαφοροι παντογνωστες στα σερβια αλλα δεν μας κανουν τη χαρη να μας τα πουν.μαλλον επειδη η συκοφαντια ειναι τελειως τζαμπα σ αυτον τον τοπο.μηπως εσεις οι οικολογοι μπορειτε να εξηγήσετε σε ολους τους αλλους αναλγητους που ειναι ολοι υπαλληλοι της ΜΕΤΕ τι θα γινει με τους 130 πραγματικους υπαλληλους?μηπως θα μπορουσετε επισης να μας παρουσιασετε την τεράστια οικολογικη καταστροφη που θα συντελεστει?σορυ αλλα ειμαι αναλγητος και δεν γνωριζω,θα μπορουσατε να με φωτισετε με τις γνωσεις σας?

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζονται αναλύσεις φίλε του 2.20 για να καταλάβεις το αυτονόητο που ξέρεις. Αν θέλεις να δουλέψεις σε ορυχείο της ΜΕΤΕ Χάρισέ της τα χωράφια σου και το σπίτι σου για να σου δώσει (αν σου δώσει) δουλειά. Μην έχεις παράλογες απαιτήσεις να καταστραφούν άλλοι για πάρτυ σου!!!
Είναι δύσκολο να το καταλάβεις;

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι φανεροί και άλλοι κρυφοί, με χρήματα κάτω από το τραπέζι!!!
Τριανταφυλλόπουλος (αν και μου είναι αχώνευτος) που τους χρειάζεται!

Delino είπε...

Φίλε 2:20: Οι μόνοι που βγήκαν με άρθρα και αναρτήσεις και ανέλυσαν τα υπέρ και κατά της εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ορυχείου ήταν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. Και τα στοιχεία είναι καταλυτικά υπέρ των αιτημάτων των κατοίκων.
Εκτός και αν δεν παρακολουθείς τακτικά τα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες και τις αναρτήσεις στα blog (όπως του ai-vres).
Κάνε μια αναδρομή σε παλιές αναρτήσεις και θα πάρεις απάντηση στα ερωτήματα που βάζεις.
Άκουσες από κανένα θεσμικό φορέα (Δήμο - Νομαρχία) τίποτε;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γνωρίζουμε στα χωριά μας ποιος και γιατί είναι με την εταιρεία. Είναι όλοι αυτοί που με κάποιο τρόπο η εταιρεία τους έδωσε χρήματα ή βόλεψε τους ίδιους ή τα παιδιά τους. Όλοι τους όμως αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται. Είναι αυτό που λέμε με νοιάζει μόνο η πάρτυ μου και όλους τους υπόλοιπους τους γράφω.
Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν αξίες στη ζωή και πρέπει να σέβεαι το μέρος που γεννήθηκες.
Θα πρέπει να σέβεσαι τον παππού που δεν μπορεί να προσληφθεί στη ΜΕΤΕ και μόνο του εισόδημα είναι τα 300 ευρώ σύνταξη που θα του απομείνει.... θα πρέπει να σέβεσαι....

Ανώνυμος είπε...

θα σκάσι βόμβα.
μολισ έμαθα το κονδύλιο που έδωσε η μετε στον Κοκολιό.
κρυφτήτε όλοι γιατί άνιξε στόμα που ξέρει πολλά

Ανώνυμος είπε...

Είναι υπερβολικό να ζητείται η παραίτηση αιρετών που έχουν εργασιακή σχέση με τη ΜΕΤΕ. Απλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ίδιοι θα έπρεπε και θα πρέπει, για λόγους ηθικης, να απόσχουν από τυχόν σχετικές ψηφοφορίες, που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της ΜΕΤΕ. Για παράδειγμα, εάν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελίμειας, όταν ήμουν σύμβουλος, είχε συζητηθεί θέμα που έχει να κάνει με το...TOP, δεν θα ήταν σωστό να συμμετάσχω ούτε στη συζήτηση, ούτε καν στην ψηφοφορία...

Π.Π.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα...Τρίτη, 10.30 το βράδυ. Εκπομπή στο Top Channel για το μείζον αυτό θέμα, με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, της Νομαρχίας, του Δήμου Σερβίων και των εργαζομένων στη ΜΕΤΕ. Kαι, ίσως, και των Οικολόγων.

Π.Π.

Delino είπε...

ΠΡΟΣ Π.Π.
1. Όταν λες της ΜΕΤΕ να μην κουβαλάς εκεί και τη ΛΑΡΚΟ, όπως την προηγούμενη φορά. Άλλη εταιρεία εταιρεία είναι η ΜΕΤΕ και άλλη η ΛΑΡΚΟ.
2. Στη ΜΕΤΕ από την περιοχή μας εργάζονται 5 άτομα. Οι υπόλοιπες 60 είναι ευκαιριακές θέσεις σε εργολάβους και δεν είναι μόνο από την περιοχή μας.
3. Μήπως η σύνθεση του ΠΑΝΕΛ δίνει πάλι το έναυσμα για κοινωνικές συγκρούσεις στην περιοχή;
4. Το βασικό θέμα πρέπει να είναι αν το ορυχείο είναι βιώσιμη ανάπτυξη ή εμπόδιο για μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής;
5. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το μέλλον της περιοχής και προς ποια κατεύθυνση;

Ανώνυμος είπε...

1. Την προηγουμενη φορα είχαν συμπέσει και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ.
2. Είμαι υποχρεωμένος να καλέσω εργαζόμενους της ΜΕΤΕ. Το εάν χαθούν 65 ή δεν ξερω ποσες θέσεις εργασίας δεν αφορά μόνο στην περιοχή σας.
3. Το 4ο είναι η ουσία της υπόθεσης, φυσικά.
4. Η σύνθεση του πάνελ αποφασίζεται απο τον δημοσιογραφο. Και κρινεται. Εγώ θα προσκαλέσω ολους οσοι ανεφερα, συν τον Γιάννη Αποστολίδη.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Προς Π.Π
Σωστά το λες, έπρεπε να εξαιρεθούν από σχετικές ψηφοφορίες, οι έχοντες σχέση με τη ΜΕΤΕ. Αλλά δεν το έκανε κανείς, ούτε στο Δήμο, ούτε στο Ν.Συμβούλιο..., όπου πάρθηκαν μεροληπτικές αποφάσεις υπέρ της Εταιρείας Γι αυτό και δεν βρίσκω "υπερβολική" την πρόταση για παραίτηση τυχόν υπαλλήλων της ΜΕΤΕ που συμμετέχουν στα συμβούλια με την ιδιότητα του αιρετού. ΔΕΝ μπορούν πια να μας εκπροσωπούν. Έχασαν την εμπιστοσύνη μας.
αδαής

Ανώνυμος είπε...

1. H εκπομπή, λόγω κωλύματος εκπροσώπησης της Νομαρχίας, θα γίνει τελικά το βράδυ της Τετάρτης και όχι της Τρίτης. 10.30 το βράδυ, στο TOP CHANNEL. Αν θέλει το ai-vres, επειδή αφορά στην περιοχή σας, ας κάνει μια σχετική αναρτηση. Το σημειώνω μόνο επειδή αφορά στην περιοχή σας. Και υποσχομαι να...ξυριστω ε...!!!!χαχαχα...
2. Επιμενω πως ειναι υπερβολικο το αίτημα περί παραίτησης. Όμως, εσείς θα τους κρίνετε σε 1 χρόνο...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Έχει χιούμορ ο Π.Π....

Το Προφίλ μας