Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η Μ.Ε.Τ.Ε ξεκίνησε παράνομα τις εργασίες στο ορυχείο Τριγωνικού ;;;

Διαβάζουμε στο blog Δέλινο:
Σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009, η εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. άρχισε τις εργασίες για την εγκατάσταση του σπαστήρα στη θέση «καλάμι» στα όρια των τοπικών διαμερισμάτων Πολυρράχου – Τριγωνικού. Μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων το χώρο επισκέφθηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα. Η Επιτροπή Αγώνα κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, δύο άντρες της οποίας ήρθαν στο χώρο των εργασιών και διέταξαν το σταμάτημα των εργασιών μέχρις ότου επιδειχτούν οι άδειες για την πραγματοποίηση των εργασιών. Οι υπεύθυνοι της Μ.Ε.Τ.Ε. παρουσίασαν, όπως ισχυρίστηκαν, έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2009.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Τριγωνικού Βασίλη Βακουφτσή με τον αρμόδιο για το θέμα αντινομάρχη Κοζάνης Ιωάννη Σόκουτη, ο αντινομάρχης επικαλέστηκε παντελή άγνοια εγγράφου για την έγκριση της Μ.Π.Ε. όπως και άγνοια για την έναρξη των εργασιών. Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε εγγράφως από την αστυνομία το έγγραφο που κατέθεσε η εταιρεία. Το έγγραφο θα μας δοθεί αύριο. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ζητηθεί εγγράφως από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης να μας παραχωρηθεί εγκαίρως, αν εγκριθεί η Μ.Π.Ε. η Κ.Υ.Α. επέκτασης, για να προσφύγουμε μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Τώρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή το έγγραφο που επιδείχτηκε στο Αστυνομικό Τμήμα να μην είναι έγκριση της Μ.Π.Ε., οπότε παράνομα η εταιρεία προχώρησε σε εργασίες εγκατάστασης του σπαστήρα. Ή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης να έχει πάρει και να αποκρύπτει το έγγραφο για την έγκριση της Μ.Π.Ε.
Αύριο θα γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Να θυμίσουμε ότι στις 3 Ιουνίου 2009 σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης για το θέμα αυτό αποφασίστηκε: «Να συζητηθεί το θέμα της άρσης της Οριστικής Παραχώρησης Ν. 63 και της μη επέκτασης του Ορυχείου σε ειδική σύσκεψη. Τη σύσκεψη θα συγκαλέσει η Νομαρχία Κοζάνης και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Δήμος Σερβίων, οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Τριγωνικού και Πολυρράχου, εκπρόσωπος του ΣΑΚ (Κοινωνία Δικαιώματος Προσηλίου) και η Επιτροπή Αγώνα. Στο διάστημα αυτό οι νομικοί σύμβουλοι της Νομαρχίας θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες άρσης της Οριστικής Παραχώρησης. Το θέμα της επέκτασης ή μη θα ξανασυζητηθεί αν και όταν εγκριθεί η Μ.Π.Ε. από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έρθει στη Νομαρχία η εγκεκριμένη μελέτη.»Σήμερα εμείς εκφράζουμε απλά την ανησυχία μας. Αύριο ...
Πηγή: servianetblog και delinogr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας