Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

2ος Περιβαλλοντικός Αγώνας Δρόμου 21,4 χλμ. στην Ποντοκώμη Κοζάνης


Οργανωτές –συνδιοργανωτές:Δ.Ε. Πολιτισμού Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή «Μαύρη Πηγή», Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης, Φυσιολατρικός σύλλογος Σιδερά, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροδενδρίου, Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροπηγής «Ειρήνη» Γραφείο Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Υπό την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, και της Ν.Α. Κοζάνης
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2009
Τόπος διεξαγωγής : Ποντοκώμη , Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη , Νομός Κοζάνης ( Η Ποντοκώμη είναι οικισμός που βρίσκεται στο 14ο χμ Κοζάνης- Πτολεμαΐδας , απέναντι από τον ΑΗΣ Καρδιάς, τα κέντρα υπερυψηλής τάσης κα τα διάφορα ορυχεία της ΔΕΗ). Ο αγώνας ξεκινά και τερματίζει στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης. Η Ποντοκώμη είναι ένα χωριό , στο κέντρο μιας απύθμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης , λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ ΑΕ , για το οποίο η ΔΕΗ ΑΕ έχει αποφασίσει την αναγκαστική απαλλοτρίωση , τόσο του οικισμού αυτού καθ’ αυτού όσο και των 5000 στρεμμάτων , του τελευταίου ζωτικού χώρου που καλύπτει βορείως τον οικισμό.
Είδος αγώνα: Λαϊκός ασφάλτινος ημιμαραθώνιος δρόμος αφιερωμένος στο περιβάλλον. Απόσταση αγώνα 21,4 χλμ.
Σκοπός του Περιβαλλοντικού Αγώνα: Αγώνας Δρόμου για τα δικαιώματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου Κοζάνης-Πτολεμαΐδας , σε ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον.
Πρόγραμμα ημέρας: Εγγραφές , έως 10:00πμ
Εκκίνηση ,10:30 πμ , Σχολείο Ποντοκώμης
Υποδοχή –τερματισμοί , 12:00 έως 13:00
Απονομή μεταλλείων , 13:20 ,
Γεύμα φιλοξενούμενων , 13:30 έως 15:30
Δώρα για τους συμμετέχοντες: Στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικά του αγώνα (μπλουζάκι κλπ) και …μάσκα προστασίας σε περίπτωση ανέμων τέτοιων, που θα δημιουργήσουν συνθήκες στροβιλισμού της τέφρας των ορυχείων. Επίσης θα δοθεί κάρτα αθλητή και συνοδού αυτού για το γεύμα φιλοξενούμενων. Σε κάθε ένα που θα τερματίσει θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα θα δοθούν και αντίστοιχα κύπελλα. Μετά το τέλος του αγώνα(την άφιξη και του τελευταίου αθλητή) και πριν την έναρξη των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων , θα ακολουθήσει απονομή κυπέλλων και γεύμα προς όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι, οι αθλητές συλλόγων κλπ από ηλικίας 18 ετών και άνω (για κάτω από 18 ετών πρέπει να γίνει η εγγραφή συνοδεία γονέα και με υπεύθυνη δήλωση αυτού). Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρούς , να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Τη δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύει υπεύθυνη δήλωση που θα πιστοποιούνται τα παραπάνω.Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές τηλεφωνικά στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη (κ Κατακαλίδη Νικόλαο 2461352200 ) και κατά την ημέρα του αγώνα έως τις 10:00 πμ στο χώρο της γραμματείας του αγώνα. Η συμμετοχή σας στον αγώνα αυτό είναι συμμετοχή στους αγώνες των πολιτών για καλύτερο περιβάλλον, ενάντια στις όποιες περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της (Δ)ΕΗ ΑΕ στην περιοχή μας , και είναι φυσικά ΔΩΡΕΑΝ .
Πληροφορίες –Υπεύθυνοι Εκδηλώσεων Για τη Δημοτική Επιχείρηση, ο πρόεδρός Καρασαββίδης Λευτ. 6982071808 Για τους συλλόγους, Αθανασιάδης Ανδ. 697590755
Από το http://pontokomi-running.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας