Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Υπόμνημα εργαζομένων στη ΜΕΤΕ

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερβίων (!!!) πήραμε το ακόλουθο μήνυμα (διατηρήσαμε το κείμενο ως είχε):
Υπόμνημα 
Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι εργαζόμενοι στο λιγνιτωρυχείο Προσηλίου και συνεργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής των Σερβίων με το παρόν υπόμνημά μας δηλώνουμε τη στήριξή μας για την απρόσκοπτη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας που συστηματικά επιχειρείται η παρακώληση της λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή μας.
Είναι πρωτοφανές όταν ένα ορυχείο δεν λειτουργεί να εμφανίζονται διάφοροι ενοχλημένοι από τη λειτουργία του (!!!), ενώ όταν λειτουργεί οι ίδιοι να μην ενοχλούνται (!!!).
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση του συγκροτήματος θραύσης του λιγνιτωρυχείου σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 μέτρων από τον οικισμό του Τριγωνικού μια και προφανέστατα η λειτουργία του δεν επηρεάζει τον οικισμό!!! Μέχρι πέρσι το συγκρότημα θραύσης λειτουργούσε σε απόσταση πολύ μιρκότερη από τον οικισμό Προσηλίου.
Δεν είναι δυνατόν να δηλώνουν ορισμένοι ότι δεν ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες αδειοδότησης του λιγνιτωρυχείου και γνωμοδοτήσεων περί αυτής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν στο νομαρχιακό συμβούλιο Κοζάνης, οι συζητήσεις για τις γνωμοδοτήσεις της κάθε φορά διήρκησαν περισσότερο από τέσσερις ώρες και μάλιστα με την παρουσία πολλών κατοίκων από την περιοχή του λιγνιτωρυχείου και πολλών εξ ημών (!!!)
Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να αντιδρούν φωνάζοντας για την ασφάλεια των κατοικιών τους όταν οι εργασίες του λιγνιτωρυχείου βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα από αυτές και σύμφωνα με τον νόμο θα μπορούσαν να είναι στα 250 μέτρα (!!!)
Τυχαίνει να ζούμε και εμείς στην ίδια περιοχή που ζουν και αυτοί που φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Τυχαίνει η δουλειά ας να είναι στα ορυχεία και να μην είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι. Τυχαίνει να έχουμε οικογένειες που κανένα μέλος της δεν είναι "βολεμένο".
Η ανεργία πλήττει καθημερινά τις οικογένειές μας. Δεν είμαστε ούτε απολίτιστοι ούτε αναίσθητοι. Νοιαζόμαστε για την περιοχή μας και για το περιβάλλον, εδώ ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Στηρίζουμε τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου με κανόνες που διασφαλίζουν την ασφάλειά των εργασιών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εάν τυχόν στη χώρα μας οι μεταλλευτικές εργασίες είναι απαγορευμένες ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι περί τούτου, εάν όχι ας δεχθούν ορισμένοι την εφαρμογή όσων προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Απαιτούμε τη διαρκή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος και των εργασιών, δεν υπηρετούμε αδιευκρίνιστα ή άλλα τυχόν συμφέροντα. Υπηρετούμε το δικαίωμά μας για εργασία στον τόπο μας. Κάποιοι άλλοι είναι που δεν επιθυμούν τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου προβάλλοντας ανυπόστατους λόγους για τη μη λειτουργία του. Το λιγνιτωρυχείο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια. Τι έγινε το τελευταίο έτος και ξαφνικά υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις;
Ζούμε στην περιοχή, ζούμε από αυτή και στηρίζουμε όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται και διατηούνται εντός συγκεκριμένου νομικού και θεσμικού πλαισίου.
Ακολουθούν υπογραφές από εργαζόμενους σε Χωματουργικά Μηχανήματα-Αυτοκίνητα, Προσωπικό ΜΕΤΕ ΑΕ., Μεταφορικές Εταιρίες.




Σχόλιο ai-vreS: Ο Δήμος Σερβίων υπογράφει το κείμενο αυτό; Δηλαδή ασπάζεται τα όσα λένε οι εργαζόμενοι;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, Π.Χ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΕ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

Το καζάνι νομίζω ότι άρχισε να κοχλάζει... Κάποιος πρέπει να ανοίξει την βαλβίδα ασφαλείας γιατί αν δεν γίνει αυτό τότε θα έχουμε πολλά προβλήματα...
Η λύση πρέπει να έρθει από ψηλά για να γίνει αποδεκτή από όλους.Ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις μεριές.Το δικαίωμα στην δουλειά είναι σεβαστό αλλά το δικαίωμα στη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό είτε πρόκειται για βολεμένους είτε μη βολεμένους...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια ποιος εστειλε στις 10 το βραδυ το κειμενο αυτο και μαλιστα απο το γραφειο τυπου του δημου?μου φαινεται πως προσπαθειτε να δημιουργησετε ενταση και να μπλεξετε το δημο παλι χωρις λογο.ειμαι απολυτα σιγουρος πως το κειμενο μοιραστηκε απο τους εργαζομενους και οχι απο τον δημο.Στις 10 το βραδυ ουτε το γραφειο του πρωθυπουργου δεν λειτουργει.α!το μηνημα γραφεται ως εξης.ΜΥΝΗΜΑ!!!ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Χ.Ε

ai-vreS είπε...

Το κείμενο μας στάλθηκε με e-mail από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερβίων στις 3.01 μ.μ σήμερα το μεσημέρι. Το είδαμε πολύ αργότερα και το αναρτήσαμε την ώρα που το αναρτήσαμε αφού πληκτρολογήσαμε το κείμενο του υπομνήματος (ήταν σκαναρισμένο ως φωτογραφία άρα δε θα ήταν ευδιάκριτο).
Το ίδιο κείμενο στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού που μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αποστολέα (φαίνεται στο header του μηνύματος). Όποιος έχει αντίρρηση ας μας στείλει το e-mail του να του προωθήσουμε το πρωτότυπο.
Φαίνεται καθαρά Γραφείο Τύπου Δήμου Σερβίων press@dservion.gr

Δημιουργούμε ένταση χωρίς λόγο; Από πού προκύπτει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ειναι το κειμενο δηλαδη υπογεγραμμενο απο τον δημαρχο ή εστω απο καποιον αντιδημαρχο?το κειμενο αυτο γνωριζω καλα πως μοιραστηκε απο τους ανθρωπους που το υπογραφουν.πως ειναι δυνατον να το εστειλε σε εσας ο δημος σερβιων σαν επισημο εγγραφο?Δεν ειναι πιο λογικο να χρησιμοποιησε καποιος απο εκει μεσα το συγκεκριμενο μειλ.Και μη μου πειτε πως ουτε που το φανταστηκατε αυτο που λεω.Οταν λεω για ενταση εννοω πως προσπαθειτε να αναψετε τη συζητηση και τα σχολια να βάλλουν παλι κατα του δημου ενω και οι ιδιοι γνωριζετε πως το κειμενο δεν μοιράστηκε απο την δημοτικη αρχη.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας από αυτούς που δεν δέχονται να δώσουν σήμερα το κτήμα τους και μεθαύριο το σπίτι τους για την απασχόληση κανενός. Ούτε του γείτονα, ούτε κάποιας εταιρείας. Δεν δέχομαι την ολοκληρωτική καταστροφή μου για λογαριασμό άλλων, ιδιοτελών και όχι κοινών συμφερόντων. Μαζί μ΄εμένα απ΄ό,τι αποδεικνύεται το ίδιο θέλει και η πλειοψηφία των κατοίκων των τριών χωριών. Δεν θα μας παρασύρει κανείς σε συλλογική αυτοκτονία, χωρίς λόγο.
Σ΄αυτή τη χώρα οι άνεργοι είναι δυστυχώς πολλοί, αλλά δεν ζητούν τη σάρκα του γείτονα. Διεκδικούν έντιμα το δικαίωμα στην εργασία. Υπάρχει και αξιοπρέππεια. Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ορυχείου είναι το συμφέρον του συνόλου της περιοχής. Είναι το εθνικό συμφέρον, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς κι όχι όπως το προσδιορίζει η ΜΕΤΕ με μέτρο την κερδοφορία της.
αδαής

ai-vreS είπε...

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα ΜΜΕ του νομού λάβανε το ίδιο mail. Αναφέρθηκε και στην εκπoμπή που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στο TOP CHANNEL ότι στάλθηκε από το Δήμο Σερβίων. Δώστε μας το mail σας να σας το προωθήσουμε για να πειστείτε.
Σας δίνουμε μέρος της κεφαλίδας του μηνήματος:
Received: from exsmtp04.syzefxis-hosting.gr (mail.syzefxis-hosting.gr [84.205.240.1])

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ την εκπομπή του Πλιάτσου.Είναι φοβερό κάποιοι να μην βλέπουν τιποτε άλλο πέρα από το δικό τους προσωπικό συμφέρον, την δική τους τσέπη. Ούτε η υγεία τους ούτε η ποιότητα ζωής τους ούτε το περιβάλλον τους ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν παντως μια ενδιαφέρουσα εκπομπή....δεν νομιζετε;;;Ειπώθηκαν πολλα και ενδιαφεροντα...Και βγηκαν καποια συμπερασματα...παντως...δυσκολη εκπομπη βρε παιδια...απο τις πλεον δυσκολες στα 7 χρονια μου στο καναλι...

Π.Π.

Υ.Γ. Στο διαλειμμα εγινε το ελα να δεις...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ είπε...

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι υπεύθυνοι για τις κοινωνικές αναστατώσεις και συγκρούσεις στην περιοχή μας είναι οι τοπικοί θεσμικοί φορείς (Δήμος). Την ίδια αναφορά κάναμε και στη διαμαρτυρία - καταγγελία.
Ήταν φανερό ότι από εκεί οργανώθηκε η αντισυγκέντρωση του Μαρτίου.
Είναι φανερό ότι η συλλογή των υπογραφών έγινε με πρωτοβουλία μέσα από το Δημαρχείο.
Τα γεγονότα ήρθαν να το επιβεβαιώσουν περίτρανα.
Από: Γραφείο Τύπου Δήμου Σερβίων press@dservion.gr
Θέμα: YPOMNIMA ERGAZOMENON M.E.T.E. A.E.
Κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους. Περιμένουμε σήμερα κιόλας να καταδικάσει με ανακοίνωση αυτή την πράξη ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Περιμένουμε να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους.
Διαφορετικά θα δώσουμε μεγάλη έκταση στο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχωμια πρόταση:
Να αλλάξουμε την ταμπέλα στο Δημρχείο.
Από Δημαρχείο Σερβίων
σε
Δημαρχείο Μ.Ε.Τ.Ε. ΑΕ
χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλά κ. αντιδήμαρχε
Ούτε μια κουβέντα συμπάθειας για τους κατοίκους για τους συγχωριανούς σου;
Απόλυτη στήριξη στην εταιρεία;
Τι συμφέροντα έχεις;

Ανώνυμος είπε...

Καλά εκεί εσείς στα Σέρβια έχετε πολύ πλάκα.
Δουλειά να έχουμε και ας χαλάσουμε το σπίτι του γείτονα και ας τον καταστρέψουμε. Ά ρε φορτηγατζήδες και μηχανηματάδες!!!!!!!
Που πάτε ρε αθεόφοβοι; Αύριο θα είναι το δικό σας σπίτι δε το καταλάβατε;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΕ- ΔΗΜΟΣ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΥΣΤΗΣΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ

ΤΡΩΝΕ- ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΣΑΜΑΤΑΔΕΣ

ΚΡΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΙΚΟΥΣ

ai-vreS είπε...

Εμείς πάντως μια αγωνία την είχαμε. Θα χειροδικήσει ο Κόκκινος ή όχι; Τώρα στο διάλειμμα τι έγινε δεν ξέρουμε ....

Ανώνυμος είπε...

πόσο απαίσια νιώθω με ολα αυτα που είδα.
έναν αντιδήμαρχο να γλύφει την εταιρεία (αλήθεια μήπως δούλευε εκεί κάνοντας τοπογραφικά για την εταιρεία; μήπως έχουν ακόμα μαύρες εργασιακές σχέσεις; μήπως λέω εγώ δεν ενθυμούμε καλά;)
έναν αντινομάρχη να έχει χάσει τη μπάλα. να προσπαθεί να πείσει ότι η νομαρχία κρατά μια στάση υπέρ των κατοίκων και ότι κάνει το κάνει για το καλό τους (αλήθεια έτσι θα αντιδρούσε για το βελβενδό ο αντινομάρχης;)
έναν εκπρόσωπο των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων που ο καημένος είναι τόσο φτωχός που δεν έχει να στείλει ένα φαξ. που θέλει να δουλέψει κλεβοντας τη δουλειά, τα χωράφια του άλλου, που παρουσίασε ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων στη ΜΕΤΕ, που... (θα μπορούσα τόσα να πω)
δυο κατοίκους να προσπαθούν να αποδείξουν το αυτονόητο και οι άλλοι να τους κοροιδέυουν, να πάιζουν με τον πόνο τους οι άλλοι
έναν νομαρχιακό σύμβουλο να προσπαθεί να πει ότι δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής και ο αντιδήμαρχος να του λέει μα πως δεν υπάρχει κάναμε πεζοδρόμια...
κατάντια φίλε μου κατάντια δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τώρα κατάλαβα ποιός είχε δίκιο.
Οι εκπρόσωποι της ΜΕΤΕ και οι φορτηγατχήδες μιλούσαν για 250 θέσεις εργασίας.
Η Επιτροπή Αγώνα μιλούσε για 65 θέσεις εργασίας.
Τελικά είναι 10 υπάλληλοι και ευκαιριακά 47 φορτηγατζήδες, σκαπτικά μηχανήματα, σύνολο 57.
Γιατί μας δούλευαν οι εκπρόσωποι της ΜΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Στο διαλειμμα την πλήρωσε το...τραπεζι!!!!!!!!

Π.Π.

Το Προφίλ μας