Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου Δήμου Σερβίων

















Λαμπρές Εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου
Με την παρέλαση στην κεντρική οδό Ανδρέα Γ. Παπανδρέου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Σέρβια για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μαθητές από τις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Σερβίων, τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και ένα τμήμα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ενώπιον επισήμων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις. Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων που από το πρωί έδινε το δικό της χρώμα με την άψογη παρουσία της τόσο στην τελετή στην Κεντρική Πλατεία όσο και στην παρέλαση.
Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δάσκαλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων Δημήτρης Γκόγκος. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν μετά την παρέλαση με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα», του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς και του Μορφωτικού Συλλόγου Λάβας και με την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που ο "πανηγυρικός" ήταν καθαρά κομματικός.Δεν είχε καμμιά σχέση με την 28η Οκτωβρίου 1940.

Ανώνυμος είπε...

Το...κομματικός που το είδατε; Στα όνειρά σας!
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστει η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σερβίων.
Το οτι δεν παρέστει κανείς απο την αντιπολίτευση, αυτό αποτελεί πρόβλημα της, που δεν εκπροσωπήθηκε!
Και είναι προφανές, οτι ο κόσμος χειροκρότησε τα παρελαύνοντα τμήματα της Μαθηταιώσης Νεολαίας και
εόρτασε την Επέτειο 28ης Οκτωβρίου 1940...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ είδα τρεις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και στην εκκλησία και στην παρέλαση και στην πλαττεία. Πώς δεν εκπροσωπήθηκε;

Ανώνυμος είπε...

Σε επίπεδο παρουσίας σε εορτασμό Εθνικής Επετείου, για τον νυν δήμαρχο Σερβίων, απομένουν ακόμα, της 25ης Μαρτίου 2010, της απελευθέρωσης πόλης των Σερβίων 10/10/2010 και της 28ης Οκτωβρίου 2010!
--- Οι προοπτικές είναι οτι ο νυν δημαρχος θα παρίσταται και στους εορτασμούς των Εθνικών Επετείων και της επόμενης 4ετίας, μια και η επανεκλογή του θεωρείται βεβαία και πανηγυρική.
Ουσιαστικά, παραμένει δημοφιλής σε πολυ υψηλά επίπεδα, στην παράσταση νίκης προηγείτε...παρασάγγας έναντι-οιουδήποτε εμφανισθέντος αντιπάλου του και κατά συνέπεια η επανεκλογή του, είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών 2010.
Μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει στην μείζονα αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να βρεί - όποτε ασχοληθεί- ισχυρό πρόσωπο που να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον σημερινό δήμαρχο και να κερδίσει τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Τοπκοί παρατηρητές κρίνουν οτι η σημερινή... μείζονα αντιπολίτευση θα...παραμείνει αντιπολίτευση και την επόμενη 4ετία και είναι σημαντικό, οτι αυτό το γεγονός θα αποτελεί ΄΄μόνιμο΄΄ πονοκέφαλο για τα στελέχη της μείζονας αντιπολίτευσης, που διαισθάνονται εκ προοιμίου χρονικώς την αναπόφευκτη ήττα...
Εκείνος, που θα σηκώσει όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές 2010 είναι ο Τσολακίδης, που εμφανίζεται να παραμένει απλός στρατιώτης στην παρατάξη του και με οπιοδήποτε επικεφαλής του συνδυασμού του, που θα ορισθεί απο το Πασοκ. Εντονος είναι ο προβληματισμός στα υψηλα κλιμάκια του Πασοκ οτι δεν υπάρχει ισχυρή τοπική προσωπικότητα στους κόλπους του, που θα μπορέσει να νικήσει τον σημερινό δήμαρχο Σερβίων και οτι πολύ δύσκολα θα τον βρούν...

Ανώνυμος είπε...

Φήμες που κυκλοφορούν σε κύκλους της Κοζάνης λένε πως Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Κος Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε τον Δήμαρχο Σερβίων κο Δημοσθένη Κοκολιό να επισκεφθεί την Ουάσινκτον.
Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτού;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο πούτιν τον συμβουλεύεται καθημερινώς για τον αγωγό μπουργκάς-αλεξανδρούπολη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου σε καθημερινή συνομιλία με το δήμαρχο επιζητεί την συμβουλήν του δια τας συνομιλίας με τον Γκρούεφσκι καθώς και διά πάντας τας αποφάσεις που καλείται να πάρει διά το καλόν της χώρας.

Η δε Άνγκελα Μέρκελ δεν δύναται να κοιμηθεί εαν δεν συνομιλήσει επί εικοσαλέπτου με τον δημοσθένη. Ομοίως οι Γκόρντον Μπράουν και Νικολά Σαρκοζί έχουσι στο προσκεφάλι των τας ομιλίας του δημαρχου σερβιων και μελετώσι αυτάς εμπνέονται από τα πεφωτισμένα κείμενα του έχοντα εγνωσμένο κύρος ανδρός και αποκοιμώνται ησύχως.

Ανώνυμος είπε...

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες.Αν και ο καλά πληροφορημένος καθαρευουσιάνος για τις Εθνικές εκλογές για τις τοπικές τον βλέπω τελείως ανενημέρωτο.Και απορώ και με το ai-vres πως τον αφήνει χωρίς απάντηση....

Χ.Ε.

ai-vreS είπε...

Φίλε Χ.Ε. η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Τι άλλο να πούμε εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Πάντος κι' εγώ τις ίδιες πληροφορίες με τους 9:50 και 10:01 έχω.

Ανώνυμος είπε...

Να υπενθυμίσω σε όλους σας,οτι του χρόνου δεν θα υπάρχει Δήμος Σερβίων.Θα υπάρξουν συνενώσεις των τωρινών δήμων και μάλλον η περιοχή των Σερβίων θα ανήκει πλέον στο δήμο Κοζάνης.Οπότε ξεχάστε τον Κοκολιό ,τον Λαϊόπουλο,τον Χ.Ε.,τον Τσολακίδη,τον Σαββίδη,τον Μπρουσιόβα,την Καραγιαννίδου,την Τσιουκαρδάνη,τον Λαζαριώτη κλπ.Επίσης ξεχάστε κάτι τύπους σαν τον Μπουχουρά,τον Δημόπουλο ,τον Παναγιωτούλα,τον Ζυγούρη κλπ.

ai-vreS είπε...

Έτσι είναι, με τη διαφορά ότι μάλλον τα Σέρβια θα αποτελέσουν με την ευρύτερη περιοχή ξεχωριστό Δήμο (από ότι συζητείται ως τώρα).

Ωραία η κατηγοριοποίηση :-)

Ανώνυμος είπε...

Είναι εμφανές, οτι η πολιτική εκτίμηση, στην οποία προέβην, είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και αναδεικνύει το επίπεδο των πολιτικών εξελίξεων, που θα υπάρξουν του χρόνου τέτοια εποχή, σχετικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.
--Ολες οι εξελίξεις δείχνουν οτι η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου θα τύχει ευνοικού αποτελέσματος, δεδομένου οτι στην Μείζονα αντιπολίτευση δεν υπάρχει ισχυρή προσωπικότητα, που να μπορέσει να νικήσει τον σημερινό δήμαρχο.
Αυτό το δεδομένο, το γνωρίζει εκ βαθέων και ο κ Τσολακίδης, ο οποίος διαπιστώνει οτι ο νυν δήμαρχος είναι..σκληρό καρύδι και δύσκολα να νικηθεί. Δεν αρκεί μόνο η στείρα αντιπολίτευση και το εντονο κομματικό-πασοκικό πάθος, που πάντοτε διακατέχει τον κ Τσολακίδη, για να νικηθεί ο νυν δήμαρχος.Χρειάζονται και αρετές πολιτικού λόγου και ισχυρής και αξιόπιστης επιχειρηματολογίας, σε όλα τα θέματα,κλπ Δεν αρκεί μόνο το εντονο πάθος κατά του αντιπάλου με την πλήρη αρνηση κάθε απόφασης της δημοτικής αρχής και εν κατακλείδι- η μείζονα αντιπολίτευση να τα βλέπει όλα...μαύρα!!!
>>Το μείζον ερώτημα, για την...Μείζονα αντιπολίτευση και τον εκπρόσωπό της κ Τσολακίδη, είναι αν...υπάρχουν προοπτικές νίκης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, απέναντι σε ενα δήμαρχο, που κομματικά τον αντιπαθεί τόσο πολύ, που πολύ θα ήθελε να γίνει η μεγάλη αλλαγή στα Σέρβια!
>>Δυστυχώς, ο κ Τσολακίδης δεν εχει ουσιαστική απάντηση σε αυτό...
>>Προσδοκά στην αισιοδοξία του οτι ολα θα πάνε καλά και στην βεβαιότήτά του, οτι ο σημερινός δήμαρχο, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος!
-- Θα είναι κ Τσολακίδη εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος,και ηδη η ΝΔ απο τώρα εχει οριστικοποιήσει την υποψηφιότητα του...
>> Το πρόβλημα θα υφίσταται στην μείζονα αντιπολίτευση, σχετικα με την αναζήτηση ισχυρής τοπικής προσωπικότητας - που δύσκολα θα βρεθεί - και θα είναι σε θέση να νικήσει τον δήμαρχο.
--- Η αποψη του 3.29 οτι δεν θα υπάρχουν οι σημερινοί δήμοι του χρόνου, δεν ισχύει, γιατί δεν προλαβαίνει η Κυβέρνηση χρονικά να υλοποιήσει το σχέδιο νεων συνενώσεων -4 μεγάλοι δημοι στο Ν Κοζάνης- και ως εκ τούτου οι εκλογές 2010 θα γίνουν με το σημερινό χάρτη δήμων της Τοπικής αυτοδιοίκησης...
--- Γιατί κ Τσολακίδη αρνείσθε επιμόνως, να είσθε εσείς ο ιδιος υποψήφιος για την μείζονα αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές;
Ενα κρίσιμο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί εκ μέρους σας...
--- Μην μας πείτε πάλι, οτι παραμένετΕ απλός στρτης κλπ κλπ...

Κυριάκος Τσολακίδης. Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Στρ(ΥΠ) Κυριάκος Τσολακίδης 96 Ε ΕΣΣΟ Ειδικός επιστήμονας προγραμματιστής Η/Υ.
Αναφέρω αγαπητέ φίλε ότι εμμένω στις θέσεις μου. :) :) :)
Όσο για την στάση της αντιπολίτευσης σου λέω ότι δεν είναι καθόλου στείρα άλλωστε αν δει κανείς τα πρακτικά και τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα θέματα ψηφίστηκαν και από την τη μείζονα αντιπολίτευση. Εκτός βέβαια από κάποια θέματα όπου είχαμε διαφορετική άποψη την οποία και εκφράζαμε. Άλλωστε τα περισσότερα θέματα που έρχονται στο Δ.Σ είναι διαδικαστικά.
Το πρόβλημα στον δήμο μας νομίζω ότι είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας δηλαδή τι δήμο έχουμε και προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να τον οδηγήσουμε;
Π.χ μιλάμε για την ανάπτυξη τις παραλίμνιας περιοχής, την ανάπτυξη του ορεινού όγκου, εδώ και χρόνια, κτλ. Το ερώτημα είναι τι κάναμε μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση; Απολύτως τίποτε, τόσα χρόνια και δεν έχουμε φυτέψει ούτε ένα δέντρο στη λίμνη.
Δυστυχώς σ’ ένα σχόλιο δεν μπορώ να επεκταθώ.
Πιστεύω ότι αυτό που κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή είναι μια απλή διαχείριση και δυστυχώς κι’ αυτή χωρίς επιτυχία.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή στον τόπο μας. Και όπως έχω ξαναπεί υπάρχουν πολλοί που μπορούν να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.29 ένα είναι σίγουρο ότι και να γίνει θα γίνει για το καλό του τόπου και όχι για το καλό της καρέκλας.Γιατί όσες λιγότερες καρέκλες τόσο λιγότεροι καρεκλάδες και τόσο το καλύτερο για όλους μας....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

...υπάρχουν πολλοί που μπορούν να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας....
----------------------------------------------
Είναι προφανές, οτι πλέον ο κ Τσολακίδης εγκαταλείπει το να ηγηθεί ο ίδιος της παρατάξης του και εναποθέτει τις ελπίδες - σε κάποιον απο τους πολλούς άλλους - που θα φέρει την νίκη για τον συνδυασμό του!
Πολλοί υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει ο...Ηγέτης απο την Μείζονα αντιπολίτευση, που θα μπορούσε να νικήσει τον σημερινό δήμαρχο...
Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στην αντιπολιτευση, μείζονα και...ελάσσονα!
>>Δεν υπάρχει η κορυφαία προσωπικότητα στην περιοχή, που θα εχει τις ικανότητες να κάνει την νικηφόρα υπέρβαση-νίκη- και να επέλθει η αλλαγή στο δημαρχιακό Μέγαρο Σερβίων!
--- Με την απάντηση του ο κ Τσολακίδης, διέψευσε τις ελπίδες και τις προσδοκίες ανθρώπων απο την παρατάξη του, που εμπιστεύοντουσαν τις ηγετικές φιλοδοξίες του και έμεναν εντυπωσιασμένοι απο το υψηλό κομματικό-πασοκικό πάθος, που καθημερινά τον διακατέχει και το έντονο αντιδεξιό ταπεραμέντο του, που καθημερινά το εκφράζει πρός πάσαν κατεύθυνση...
>>Ο μόνος που αισθάνευται ευτυχής και νοιώθει άνετος, με την εικόνα διάλυσης που υπάρχει στην μείζονα αντιπολίτευση είναι ο δήμαρχος, που διαπιστώνει απο τώρα, οτι δεν εχει και δεν θα έχει ισχυρό αντίπαλο και η επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του 2010 θα είναι...απλός περίπατος!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο ο καθαρευουσιάνος πιστεύει σε σένα και στον Δήμαρχο.Πως γίνεται αυτό δεν το καταλαβαίνω...Μάλλον έχει κολλήσει όμως και βάζει την ίδια κασέτα.Τα φρέσκα κουλούρια μάλλον δεν τα ξέρει....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά δεν είχε σχέση η ομιλία με την 28η Οκτ.των πεπατημένων ανούσιων πανηγυρικών και στρεβλών εκθειασμών Μουσουλινικού στυλ με κενού περιεχομένου φανφάρες που αν μη τι άλλο παραχαράζουν την ΙΣΤΟΡΙΑ. Είχε όμως σχέση με τη ρήση του ποιητή "ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ"
έννοια που όχι μόνο αγνοούν αλλά στο κοντινό παρελθόν καταδίωκαν και φυλάκιζαν οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι. Δημήτρη Γκόγκο, ΕΥΓΕ και απο καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος φίλε.Ο "πανηγυρικός" ήταν μια μαρξιστική ανάλυση του 1940.Δεν έχει καμμιά σχέση με το Σολωμό και τη ρήση του.Εδώ αναφέρθηκε ακόμα και στα προγράμματα Stage!!!Αν είναι δυνατόν.Φυσικά για να τον ευχαριστείς απο καρδιάς σημαίνει οτι συμφωνείς με αυτά που διάβασε,δικαίωμα σου.Δικαίωμα μου και εγώ να διαφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3:13μ.μ,μάλλον εσύ ζεις στην εποχή του 1940, στην εποχή της υποκριτικής όσο και φιλοτομαριστικής δομής των πανηγυρικών της "μετριοφροσύνης", της "σεμνότητας" της "ταπεινοφροσύνης" και τα ρέστα που στοιχειοθετούσαν από πάντα τον εξοπλισμό του όποιου ηλίθιου της κάθε εποχής. Συνέχισε να διαφωνείς. Κατά συνέπεια δεν έχω καμιά όρεξη να το παίξω "μετριόφρων" κ.τ.τ. προκειμένου να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του κάθε χρεωκοπημένου γραφέα της πλάκας και να ξέρεις δεν με εμπνέει σεξουαλικά ή μη κάποια ιδεολογία ή τέχνη ή μέθοδος γλειψίματος αν εννοούμαι. Συνέχισε να παίζεις το ρόλο σου. Καλά τον παίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κατάλαβες τι έγραψες,στείλε το σχόλιο σου σ΄έναν ψυχίατρο για ψυχανάλυση.Θα ωφεληθείς πολύ.Αυτά φίλε που γράφεις δεν είναι ελληνικά . Μάλλον με ρώσικα μοιάζουν.

Δημήτρης Γκόγκος είπε...

Φίλοι μου, μ' ενημέρωσαν και διάβασα τα σχόλιά σας. Για να φανεί η αλήθεια και για να τα επιβεβαιώσετε, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά, εξ΄άλλου υπάρχει η ελευθερία του λόγου, έστειλα με email την ομιλία μου στο ai-vres. Το αν ήταν κομματική και αν είχε σχέση με τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και την 28η Οκτωβρίου 1940 καθώς επίσης και με τα σημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ως Έθνος σας παραπέμπω στα βιλία και τις πηγές της ιστορίας Γ' Λυκείου, Γ΄Γυμνασίου, και της Στ' Δημοτικού. Εκτός αν και αυτά είναι κομματικά, η ανάλυσή τους είναι μαρξιστική του 1940 και τόσα χρόνια δεν τα πήραμε χαμπάρι. Ίσως έπρεπε να αποσυρθούν. Μην ξεχνάμε ότι και η Εθνική Αντίσταση πριν λίγα χρόνια αναγνωρίστηκε. Ευχαριστώ το φίλο που με επιβραβεύει και τον ευχαριστώ επίσης για τα θετικά του σχόλια. Όσο για το φίλο που σχολίασε αρνητικά την ομιλία μου θα επιθυμούσα να τον γνωρίσω προσωπικά και να συζητήσουμε για την ομιλία. Το ανώνυμος με πειράζει.

Το Προφίλ μας