Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Εργατική Αλληλεγγύη: Να δοθεί άμεσα λύση στους εργαζόμενους με stage


Να δοθεί άμεσα λύση στους εργαζόμενους με stage Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες αφού εκμεταλλεύτηκαν επί χρόνια την αγωνία των νέων για μια θέση εργασίας και επί της ουσίας κάλυψαν οργανικές θέσεις στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ασφάλιση και με ελάχιστα χρήματα, έρχονται σήμερα για να «ανακαλύψουν» όλα τα στραβά του θεσμού απειλώντας ακόμα και με απο-λύσεις των εργαζόμενων στο δημόσιο! Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσουν καινούργιες «πλα-τείες Κλαυθμώνος» ούτε να ρίξουν τα βάρη των δικών τους πολιτικών στους εργαζόμενους χωρίζοντάς τους σε «Μπλε» και «Πράσινους». Όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα από πού εντάσσονται πολιτικά έχουν το δικαίωμα σε μια πλήρη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς για να ζήσουν τις οικογένειές τους ή να δημιουργήσουν καινούργιες οικογένειες και όταν έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθούν με αξι-οπρεπείς συντάξεις. Το συνδικάτο μας στέκεται αλληλέγγυο μ αυτούς τους εργαζόμενους, στηρίζει τα αιτήματά τους, συμπαραστέκεται σε όλες τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και απαιτεί:
1) Σταθερή και μόνιμη Δουλειά με πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα για όλους.
2) Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
3) Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4) Καταβολή όλων των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων.
5) Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των Εργαζομένων με Stage και να μην Απολυθεί Κανείς. Καλούμε τη ΓΣΕΕ, τα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και όλα τα πρωτοβάθμια Συνδικάτα να σηκώσουμε ένα γιγάντιο κίνημα συμπαράστασης σ αυτούς τους συναδέλφους απαιτώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα τέτοια που να μη θίγει ούτε έναν εργαζόμενο!
Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αθήνα την Πέμπτη 29/10/2009 και την Παρασκευή 30/10/2009
Το γραφείο τύπου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νωρίς θυμηθήκατε τους εργαζόμενους στα πρόγραμματα αυτά!!!
Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκατε τόσα χρόνια για τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους, για την πρόσληψη των ίδιων εργαζομένων και κυρίως για ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ:
τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ και τον ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ???
-------------------------------------------------

Αυτό έπρεπε να ενδιαφέρει τους "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ" και ΟΧΙ η μονιμοποίηση των "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ" με ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε τόσο μεγάλο ποσοστό, για ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις, που πρέπει να τηρήσει .

Οι συνδικαλιστές, μην ΞΑΝΑΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τα "παιδιά" των stage, υπάρχουν και οι άνεργοι! Αυτοί νομίζω είναι πολύ περισσότεροι... Και δικαιούνται και αυτοί μια ευκαιρία. Έστω και σε stage!!!!!!!!!!!! Γιαυτό δεν υποστηρίζω αυτούς που ανανέωσαν τις συμβάσεις τους και μία και δύο φορές (γνωρίζοντας ίσως οτι αυτό ήταν παράνομο). Την παρανομία βέβαια την έκαναν οι πολιτικοί. Πιστεύω οτι ο αναζητήσας άσυλο στη βουλευτική ιδιότητα Διοικητής του ΟΑΕΔ πρέπει να δώσει λόγο για τις παρανομίες του. και τα στελέχη του Οργανισμού που έχουν συμμετάσχει στην παρανομία.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι ειστε εσείς της "Εργατικής Αλληλεγγυης". Ωστε να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ άμεσα και χωρίς δεύτερη κουβέντα οι εργαζόμενοι με stage.Τι λέτε βρε πατριώτες. Τόσα χρόνια που το φακελάκι του βολευτή μοίραζε ανασφάλιστη δουλειά σε ημέτερους νέους με ή χωρίς προσόντα που είσασταν ; Μπορείτε να μας πείτε τι καθεστώς επικρατεί μέσα στη ΔΕΗ αφού είστε και της Ενέργειας ; Γιατί δεν λέτε να μονιμοποιηθούν στη ΔΕΗ όσοι εργάζονται στους εργολάβους εδώ και χρόνια;
Εργατική αλληλεγγύη ναι οχι όμως εργατική σπέκουλα.

Το Προφίλ μας