Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η νέα κυβέρνηση

H νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από 14 υπουργούς σε σύνολο 37 κυβερνητικών θέσεων. Εκτός από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει και το υπουργείο Εξωτερικών.
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπ. Εσωτερικών Αποκέντρωσης&Ηλεκτρ.ΔιακυβέρνησηςYπουργός: Γ.Ραγκούσης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Θεοδώρα Τζάγκρη
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Υπουργός: Λ. Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταυρος Αρναουτάκης
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργείο Οικονομικών Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αναπλ. υπουργός: Δ.Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υπουργείο Απασχόλησης Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γ.Κουτρουμάνης
Υπουργείο Παιδείας,ΔιαΒίου Μάθησης &Θρησκ. Υπουργός: Α.Διαμαντοπούλου
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γ.Πανάρετος
Υπουργείο Υγείας &Κοινωνικής Πολιτικής Υπουργός: Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφω Γεννηματά
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υπουργείο Περ/λοντος,Ενέργειας &Πράσ.ΑνάπτυξηςΥπουργός: ΤίναΜπιρμπίλη
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας,Ισότητας& Ατομικών ΔικαιωμάτωνΥπουργός: Χ. Καστανίδης
Υφυπουργός: Απ.Κατσιφάρας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Υπουργός: Πάνος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης
Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου: Γ.Πεταλωτής
Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Φίλιππος Πετσάλνικος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προταθεί ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα προταθούν οι Χρ.Παπουτσής και Π.Ευθυμίου.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αλλά ξεκινά με την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης? Περιμένω αντίδραση και από εσάς γι αυτό..
Και από τον Πάρι και και και και...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου πει κανείς για ποιον λόγο στεναχωριούνται που καταργήθηκε το Μακεδονίας - Θράκης;

Ένα Υπουργείο χωρίς κανέναν λόγο, χωρίς χαρτοφυλάκιο που το μόνο που έκανε είναι να μοιράζει επιχορηγήσεις..

Άχρηστο Υπουργείο ήταν. Μια χαρά έκανε ο Jeffrey (ή αλλιώς ΓΑΠ), και το κατάργησε

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά το Εσωτερικών δεν το είχε τάξει στον Πάρι; Αφού έτσι λέγανε οι παρατρεχάμενοί του. Κρίμα το κασμιρένιο κοστούμι.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη τιμή για την Κοζάνη η υπουργοποίηση Παπακωνσταντίνου!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουκουλόπουλος δεν είναι του μεγέθους, της ποιότητας και της μόρφωσης του Παπακωνσταντίνου.
Η ομιλία του κουκουλόπουλου είναι χωριάτικη.Μην ξεχνάμε δε και το οτι ο Παπακωνσταντίνου είναι ανηψιός του μεγάλου πολιτικού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

1. Σοβαρευτείτε ρε παιδια...
2. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση ο Πάρις να είναι στην κυβέρνηση και κανείς δεν το διέρρεε. Μόνο απλοί ψηφοφόροι του που το ήθελαν πολύ.
3. Ας μας πει ένας τι ακριβως έκανε το Μακεδονίας-Θράκης και το Αιγαιου. Έλεος πια με αυτές τις τριτοκοσμικές αντιλήψεις σε αυτή τη χώρα. Μπράβο του που τα κατάργησε.
4. Τι συγκρίνετε Παπακωνσταντίνου με Κουκουλόπουλο; Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι δυο άκρως διαφορετικές προσωπικότητες.
5. Ο μόνος που διέρρεε πως παίζει για υφυπουργός ήταν ο Αλέκος. Και, όντως, έπαιζε.
6. Είναι τιμή για την Κοζάνη η υπουργοποίηση του Γιώργου. Και σε τέτοια νευραλγική θέση. Πρώτη φορά έχουμε τόσο σημαντικό υπουργό σαν περιοχή, μετά τον Θείο του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που ήταν στο εξωτερικών το 1993. Και εχουμε και την Άννα στο Παιδείας ε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο στον Γιώργο.Ελπίζω μετά την επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ανάλογα και στο υπουργείο Οικονομικών.Αλλωστε είναι συνηθισμένος να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΩΡΓΑΔΕΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΠΑ- ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ?????

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς η συνονυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" είναι αυτό που πειράζει. Αυτήν την εποχή έπρεπε να περιμένει λίγο, λειτουργεί μεταφορικά η κατάργηση αυτή σαν κατάργηση άλλων ρόλων και θέσεων. Καλά έκανε αλλά λάθος περίοδο.
Μην κάνετε τον "μαλάκα/κότα" τώρα ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ... Όλα για τον "όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" γίναν...

Ανώνυμος είπε...

Πάγιο αίτημα της Σκοπιανής κυβέρνησης στις διαπραγματέυσης ήταν η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης. Αυτό θα το εκλάβουν ως ένα δείγμα καλής συνεργασίας τα Σκόπια.
Τώρα αν είμαστε ... και εμείς νιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις τότε ορθώς έπραξε ο Γιώργος.
Μέσα μου όμως εγώ νιώθω οργή. Γνωρίζουμε όλοι ότι το υπουργείο δεν έκανε τίποτα άλλα είχε συμβολικό χαρακτήρα. Και τέτοιες εποχές δύσκολες δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά.
Λάθος Γιώργο λάθος

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ήθελαν τον Πάρι στο Εσωτερικών υφυπουργό. Σωστά γιατί η εμπειρία του στην ΚΕΔΚΕ και στα θέματα της αυτοδιοίκησης δεν την έχει κανένας. Έλα που όμως με τους μισούς υπουργούς οι Βενιζελικοί είναι μαλωμένοι. Ο Πάρις π.χ δε μιλάει καν με το Ραγκούση. Το θέμα είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό και ο Πάρις το είχε πει ¨δεν περιμένω τίποτα¨ και όντως είχε δίκαιο. Στην κυβέρνηση μετέχουν οι πολύ στενοί του περιβάλλοντος Παπανδρέου.
Έδωσε υπουργείο σε κάποιους πρωτοκλασσάτους είναι για να μην έχει την εσωκομματική γκρίνια από την αρχή. Κατά τα άλλα τον Γιώργο τον δικό μας τον έκαψε. Κανείς υπουργός οικονομικών δεν έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Για αυτό χαίρεται και ο Πάρις και όλοι εδώ. Αν και να θυμηθώ λιγάκι δεν ήταν να πάει στην ευρωβουλή. Για τί όλοι το ξεχάσαμε αυτό...

Νίκος και Γιάννης είπε...

Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είχε συμβολικό χαρακτήρα; Τι ακριβώς συμβόλιζε; Ότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι ελληνικές και αδιαπραγμάτευτες; Γιατί δεν είναι αυτονόητο αυτό και έπρεπε να έχουμε κάτι να μας το ... θυμίζει; Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά. Όλοι γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν απλά διασκομητικό. (είχε κι έναν άλλο ρόλο αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) Μην αρχίσουμε τώρα να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό και την ελληνικότητα του Παπανδρέου όπως έκανε η ΝΔ προεκλογικά. Άλλωστε πάνε δύο υφυπουργοί στη Θεσσαλονίκη(σε αντίστοιχα υφυπουργεία).

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει έντονο 'άρωμα γυναίκας' και τους στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου. Πού είναι το μεμπτό; Όσοι τον στήριξαν θα είναι δίπλα του. Ποιους θα έβαζε δηλαδή αυτούς που τον αμφισβήτησαν πριν από δύο χρόνια; Ας δούμε πριν κρίνουμε.

Εχει να πει κάτι κανείς για την άρνηση των οικολόγων; Πώς σας φάνηκε; Και τι έχετε να πείτε για την πρόταση Παπανδρέου στους οικολόγους;

Mavromatidis Dimitrios είπε...

Παιδιά πέραν του Γιώργου σημαντικό ρόλο στην περιοχή θα έχει η νέα υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας... Ελπίζουμε για το καλό όλων να πάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι συμφωνούμε για το συμβολισμό του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης. Γιατί έπρεπε να καταργηθεί; Γιατί το ζητήσανε επίμονα τα Σκόπια;
Δε γίνεται να υποχωρούμε άλλο εμείς.
Αν πάει κανείς στα Σκόπια θα διαπιστώσει ότι παντού δίνουν ονομασίες σχετικές με τη Μακεδονία. Εμείς εδώ αφαιρούμε ότι σχετικό με την λέξη αυτή.
Σε λίγο καιρό θα μας πουν να αλλάξουμε όνομα και το αεροδρόμιο. Αμάν πια.

Νίκος και Γιάννης είπε...

"Το ζητήσανε επίμονα τα Σκόπια".... θα τρελαθούμε εντελώς!!! Ζήτησαν τα Σκόπια να καταργηθεί το ΥΜΑΘ και ο Παπανδρέου το έκανε επειδή τα Σκόπια είναι τόόόόόόόσο ισχυρή χώρα στην περιοχή και έχουν τόόόόόόση μεγάλη επιρροή παγκοσμίως και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, που υπάκουσε αμέσως!!! Σαν να λέμε μίλησε ο Ομπάμα δηλαδή!
Για να σοβαρευτούμε λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Να περασουμε και στην ουσία. "Βόρεια Μακεδονία" το όνομα και να το κλείνουμε το θεμα. Αν και δεν το θελουν οι Σκοπιανοί, γιατί όλος ο κόσμος πια τους αποκαλεί νέτα σκέτα "Μακεδονία" και εμείς κανουμε πως δεν το ξέρουμε...Και έλεος πια με τις γραφικότητες και τα αστεια περί του ΥΜΑΘ. Πολύ καλά έκανε ο Παπανδρέου. Και σωστοί οι Νίκος και Γιάννης...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία;
Αφού λέτε ότι το ΥΜΑΘ δεν χρειαζόταν γιατί δεν είχε χαρτοφυλάκιο, τότε γιατί κατηγορούσατε τον κ. Τσιαρστώνη ότι δεν έκανε έργο;

Ανώνυμος είπε...

Τι έργο εκανε ο κάθε ένας από τους τελευταιους ΥΜΑΘ;;;;Όλοι τους...Αφού δεν είχαν αρμοδιότητες...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ας ευχηθούμε σε όλους τους Υπουργούς και ιδιαίτερα στους συντοπίτες μας Διαμαντοπούλου και Παπακωνσταντίνου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.Επιτέλους και Κοζανίτες σε καίριες θέσεις και όχι μόνο στελέχη κάτω από το αυλάκι...Ας ελπίσουμε ότι θα θυμούνται με ιδιαίτερη αγάπη την περιοχή μας και θα επηρρεάζουν θετικά όλο το υπουργικό συμβούλιο κυρίως σε θέματα ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος!
Οσο για το Μακεδονίας-θράκης, τίποτα δεν χάνεται αν εμείς δεν το θέλουμε, ας νοιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε από τη Μακεδονία, να έχουμε ιστορική μνήμη και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, νομίζω.
ΣΤ

Το Προφίλ μας