Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Επισκέψεις της Τ. Μπούρτσου σε εργασιακούς χώρους.

Συνάντηση με την διοίκηση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στα πλαίσια των επαφών της με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων η κα Μπούρτσου. H πολιτική λιτότητας, το πάγωμα των μισθών, η αδυναμία καταβολής του εφάπαξ και της σύνταξης ,η διάλυση του ΤΠΔΥ, η παραπαίουσα κατάσταση του ΟΠΑΔ, οι ελαστικές μορφές εργασίας (συμβάσεις – stage), η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ έπληξε βάναυσα τους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια. Στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η κα Μπούρτσου δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό της ΑΔΕΔΥ για:
-προϋπολογισμό και σχέδιο προστασίας και ανάκαμψης από την οικονομική κρίση με επίκεντρο την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων υποδομών.
-την συνταξιοδοτική ασφάλεια και την προστασία των ταμείων
-ενιαίο μισθολόγιο – αξιοκρατικές εσωτερικές και εξωτερικές σχέσεις διαχρονικής εξέλιξης.
-μια και ενιαία σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού.
-την εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο.
-αύξηση των δαπανών για παιδεία – υγεία – πρόνοια.
-τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Επίσης η κα Τάσα Μπούρτσου επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας με τη συνοδεία του προεδρείου του Συλλόγου εργαζομένων, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Νομαρχία Κοζάνης όπου συνάντησε φίλους και συνεργάτες από την θητεία της στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά και ως αντινομάρχης αγροτικής ανάπτυξης όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας