Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Γιάννης Βλατής: Μαζί γυρίζουμε σελίδα


Πλήρης  στοίχιση















Σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής. Μεταδίδοντας το μήνυμα της νέας αλλαγής ο κ. Βλατής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ζούμε πραγματικά ιστορικές μέρες. Μέρες που θυμίζουν έναν άλλο Οκτώβρη, τον Οκτώβρη του ‘81 όταν ο ελληνικός λαός έδινε καθαρή και ισχυρή εντολή στον μεγάλο και ιστορικό μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου να κυβερνήσει την Ελλάδα. Να φέρει στο προσκήνιο τον λαό που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο θέτοντας οριστικά τέρμα στις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς. Σ’ αυτόν τον δρόμο θα ξαναφέρει την Ελλάδα και ο Γιώργος Παπανδρέου με τη νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τιμώντας την ισχυρή εντολή που θα του δώσει και πάλι λαός μας στις 4 Οκτώβρη».
Αναφερόμενος στην πενταετή διακυβέρνηση της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Βλατής της άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας: «Η κυβέρνηση Καραμανλή πασχίζοντας με νύχια και με δόντια να περιορίσει το μέγεθος της ήττας της που θα είναι συντριπτική, αντί να διατηρήσει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρέπειας, καταφεύγει σε άθλια και γελοία κόλπα επιστρατεύοντας ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα τη μαύρη προπαγάνδα. Στέλνει μηνύματα σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα, στέλνει μηνύματα σε χρήστες υπολογιστών που πληροφορούν τάχαμου τους πολίτες για ένα ρεύμα ανατροπής που δημιουργείται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά και υπάρχει ρεύμα ανατροπής, ρεύμα νέας αλλαγής που παρασύρει το σάπιο σύστημα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Βλατής, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην απαξίωση της ΔΕΗ, στον εφιάλτη της ανεργίας για τους νέους του νομού Κοζάνης, στις ακάλυπτες επιταγές που έχουν πνίξει το εμπόριο. «Οδήγησαν τα περιφερειακά ανώτατα ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε απαξίωση και συρρίκνωση με την ανερμάτιστη εκπαιδευτική τους πολιτική. Στέλνουν τα παιδιά μας βορά στους σχολάρχες των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών για να ιδιωτικοποιήσουν την παιδεία», είπε κλείνοντας την κριτική του στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πέντε βασικούς εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ που είναι: α) η χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής για τη χώρα στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον κόσμο, β) μια νέα αναπτυξιακή πορεία με πράσινη οικονομία και καθαρές μορφές ενέργειας που απαιτούν την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ με νέες, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και υψηλού βαθμού απόδοσης, γ) η επένδυση σε μια παιδεία που εξασφαλίζει το μέλλον της νέας γενιάς καθιστώντας τη θεμέλιο πολιτισμού, δημοκρατίας, ταυτότητας και αξιών, δ) η δημιουργία κοινωνικού κράτους που διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών, ε) η οικοδόμηση ενός κράτους που να λειτουργεί για τον πολίτη. «Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βλατής, «στοχεύουν σε μια νέα ανάπτυξη για τον τόπο, σε μια νέα πορεία που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων».
Κλείνοντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία αναφέρθηκε στην άθλια και «περίεργη» συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την εκπομπή του «Ζούγκλα». «Δε μου έδωσαν καν το δικαίωμα της απάντησης στο ψέμα τους ότι δεν άσκησα κοινοβουλευτικό έλεγχο, σε περίοδο όμως που δεν ήμουν Βουλευτής» είπε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Βλατής ζήτησε τη στήριξη των πολιτών του νομού Κοζάνης λέγοντας: «Ζω σ’ αυτό τον τόπο όλη μου τη ζωή. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν. Συμμετείχα πολλές φορές στη διαμόρφωση σχεδίων και στην εφαρμογή προγραμμάτων που άλλαξαν τη μοίρα του. Δούλεψα μέρα νύχτα με γνώμονα να είμαι πάντοτε χρήσιμος. Γι’ αυτό ζητώ ξανά τη δική σας εντολή, τη στήριξη σας, για να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη, ακόμη πιο αποτελεσματικά. Μπήκα στην πολιτική με μία μόνο σκέψη. Να υπηρετήσω την πατρίδα μας, να της προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις, να της δώσουμε μαζί νέο όραμα και νέα προοπτική. Ζητώ τη στήριξη σας, ζητώ την εντολή σας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμος, εργατικός και αγωνιστής
Αξίζει την ψήφο μας

Το Προφίλ μας