Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Σχετικά με τις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη

Από τις 7:00 έως και τις 19:00 θα είναι ανοιχτές οι κάλπες στα 370 εκλογικά τμήματα. 164.077 εκλογείς είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Νομού Κοζάνης. Μέχρι και 2 σταυρούς προτίμησης βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για να εκλέξουμε τους 5 βουλευτές του Νομού μας. 17 κόμματα εκπροσωπούνται στο Νομό Κοζάνης.

Ειδικά τμήματα ετεροδημοτών έχουν συσταθεί σε 22 Νομούς για να ψηφίσουν 2.043 εκλογείς που διαμένουν εκεί και έχουν εγγραφεί στους ειδικούς Εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών για το νομό Κοζάνης: Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αττικής, Εύβοιας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων. Στο νομό Κοζάνης δεν υπάρχουν εκλογικά τμήματα για ετεροδημότες.

Στις εκλογές αυτές εφαρμόζεται πιλοτικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω κινητού τηλεφώνου. Στόχος της νέας αυτής διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή μετάδοση των αποτελεσμάτων. Στο Νομό Κοζάνης επελέγησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών 74 εκλογικά τμήματα (τα λήγοντα σε 1 και 6) στα όποια θα εφαρμοσθεί η διαδικασία.

Επίσης απο την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ανακοινώνεται ότι για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος: α) Επιστρέφονται απο 2-10-2009 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί η κατατεθεί στις Αστυνομικές αρχές μέχρι και 1-10-2009 και β) δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 103 του ΚΟΚ για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 1.10.2009. Στο παραπάνω μέτρο δεν εμπίπτουν παραβάσεις για μέθη, όριο ταχύτητας, παραβίαση σηματοδότη, ανασφάλιστα οχήματα, κλπ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009, από 8:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι περιέφεραν συνοδεύοντας τον Παπακωνσταντίνου απο καφετέρια σε καφετέρια ; Εικόνα άλλης εποχης.Προφανως για να διορίσουν τα παιδιά τους μεθαύριο.Αυτοί διώχνουν κόσμο απ το ΠΑΣΟΚ.

ai-vreS είπε...

Για πες, για πες (και ονόματα) γιατί έχει ενδιαφέρον...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπακωνσταντίνου είναι στην Αθήνα και θα ερθει στην Κοζάνη αύριο, Κυριακή, για να ψηφίσει. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Έλεος...δεν ντρεπεσαι λιγο;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

@Π.Π.
Γιατί παραξενεύεσαι; Και εγώ δεν βλέπω τους βουλευτάδες να έρχονται μόνοι τους, ούτε είδα κανέναν συνοδό να αγωνίζεται για ιδανικά και όχι για βόλεψη. Εσύ ξέρεις κανένα ιδεολόγο (από τους παρατρεχάμενους) να μας τον πεις;

Το Προφίλ μας