Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μαριέτα Γιαννάκου: η αλήθεια για τον Παπανδρέου όλα αυτά τα χρόνια

Σήμερα στη ΝΕΤ  η Μαριέτα Γιαννάκου μας είπε κάποιες αλήθειες που τα κόμματα εκτός ΠΑΣΟΚ και άλλοι δελφίνοι δεν θέλουν να ακούγονται :Οι Βρυξέλλες ήθελαν να υπάρξει συνεννόηση όλων των πλευρών και να στηρίξουν την όποια κυβέρνηση υπάρχει. Αυτή ήταν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και μάλιστα να την στηρίξουν στα θέματα αρχής.
Δηλαδή το μνημόνιο, δανείζομαι, άρα αυτός είναι ο σχεδιασμός, το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ευθύνες γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που θα είχε άλλωστε στην όποια κυβέρνηση ήτανε επάνω αυτή η ιστορία και με τη σκέψη ότι δεν θα είναι ξανά κυβέρνηση. Πράγμα που κάθε φορά άλλωστε τους έλεγε  και ο κ. Παπανδρέου. Όταν τους έβλεπε τους έλεγε ότι δεν θα είναι πια πρωθυπουργός μετά τις όποιες εκλογές γίνουν και μάλιστα είχε απειλήσει να παραιτηθεί πάρα πολλές φορές στο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ερ: Ο κ. Παπανδρέου;
Μ. Γιαννάκου: Βεβαίως. Κι΄ αυτό είναι μετά λόγου γνώσεως έτσι; Είναι σίγουρο. Αισθανόταν ότι πιεζόταν, πιεζόμενος από την αριστερά, από τις διαδηλώσεις κ.τ.λ. μάλλον χρέωνε στην αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την πίεση, αλλά η πίεση αυτή δεν ήταν η πίεση του δρόμου, η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η πίεση της επιλογής του λαού που θα υπήρχε μετά, στην επόμενη φάση
παρακάτω δε λέει για την ΝΔ :
Το κόμμα καλά κάνει και μιλάει για αυτοδυναμία. Ο λαός θα δώσει τις απαντήσεις. Και από εκεί και πέρα και αυτοδυναμία να έχει, που ελπίζουμε να έχει, δεν θα ζητήσει τη συνεργασία της αντιπολίτευσης; Βγαίνει τέτοια βαριά ιστορία έτσι; Δεν βγαίνει κ. Αρβανίτη. Κακά τα ψέματα. Δεν βγαίνει χωρίς συνεννοήσεις. Και όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι έχουμε μια αριστερά, την κλασική αριστερά η οποία ότι και να γίνει, να γκρεμιστεί η Ελλάδα πάλι τα ίδια θα λέει. ..
Και παράκατω ακόμη πιο αποκαλυπτική για Λαϊκό Κόμμα και για σχέσεις με τη ΝΔ :
Η κίνηση να κληθεί το ΔΝΤ είχε δύο στόχους. Το ένα ήτανε χαστούκι στην Κομισιόν η οποία Κομισιόν δεν άσκησε τις αρμοδιότητές της διότι πάντοτε δεν ήθελε να ενοχλήσει τα κράτη – μέλη. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεύτερον, τα χρήματα τα περισσότερα στο ΔΝΤ είναι ευρωπαϊκά και έτσι φώναξαν και κυρίως η Μέρκελ το ΔΝΤ λέγοντας στην Κομισιόν κοίτα να δεις, δεν έκανες καλά τη δουλειά σου. Τώρα λοιπόν παρουσιάζεται το ΔΝΤ πιο ελαστικό και ευέλικτο και παρουσιάζεται η Κομισιόν άτεγκτη διότι έχει μηχανισμούς υπεραναπλήρωσης, γιατί έκανε τα λάθη που έκανε στο παρελθόν. Αυτή είναι η αλήθεια.
Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Εγώ θα σας πω ότι όταν ήρθε ο κ. Ράιχενμπαχ , τον οποίο είχα συναντήσει πριν κατ΄ ιδίαν, μου είχε ζητήσει ραντεβού, κάποιοι βουλευτές ρώτησαν τι κάνετε, θα μαλώσετε την αντιπολίτευση κ.τ.λ; Και πήρα τον λόγο και σας διαβεβαιώνω ότι έγινε της τρελής μέσα στην συνεδρίαση. Εξήγησα ότι είναι άλλο επιτήρηση για μια συμφωνία που έχουμε κάνει και άλλο υποδείξεις πολιτικού χαρακτήρα σε νόμιμα κόμματα που λειτουργούν επί χρόνια και που εκπροσωπούν ελληνικό λαό και πράγματι ο κ. Ράιχενμπαχ είπε δεν είναι εμένα ο ρόλος μου αυτός, είναι λάθος. Τώρα που έγινε η κυβέρνηση έρχονται όλοι και μου λένε ναι το παρακάναμε, το παρατραβήξαμε κ.τ.λ. γιατί; Γιατί κάθε μέρα ανοίγανε τις εφημερίδες όπου οι εφημερίδες χάλασαν τον κόσμο και ο διεθνής τύπος, ποτέ δεν έχουν ασχοληθεί με μια χώρα τόσο όσο με την Ελλάδα, διάφορα συμφέροντα πιθανόν αλλά και πληροφορήσεις που δίνονταν επιλεκτικά από δω. Η μανία που έχουν ορισμένα έντυπα τα οποία γνωρίζουμε, γνωρίζουμε τι είναι η Bild κ.τ.λ. μη γελιόμαστε τώρα, είναι σαν κάποιες δικές μας εφημερίδες και η τηλεόραση η οποία συνεχώς έπιανε κάποια θέματα και τα έκαναν σημαία. Τώρα έχουν κάνει σημαία την υπογραφή. Εγώ τους κάλεσα στο τέλος να ηρεμήσουν και να καλμάρουν διότι η κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, ότι αυτή η πολυμορφία είναι που εκφράζει την Ευρώπη, δεν είμαστε στρατιωτάκια και διότι θα σας πω και κάτι άλλο. Πέστε ότι πηγαίναμε από την αρχή όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κ.τ.λ. … Δεν ξέρω που θα είχε φτάσει σήμερα η αριστερά. Με καταλαβαίνετε; 
Υπάρχει πιο κυνική ομολογία από αυτήν ; Πρώτον όλα ήταν ένα παιχνίδι να τα πάρει όλα επάνω του ο Παπανδρέου και να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα. Δεύτερον γίναμε όχημα πίεσης σε ευρωπαϊκά «θεσμικά» παιχνίδια. Τρίτον η ΝΔ και το ΕΛΚ ήταν μάλλον στον κόσμο τους. Τέταρτον δεν συμφώνησε η ΝΔ από την αρχή με τον Παπανδρέου μην διογκώσει την αριστερά!!!!
Δεν έχουμε να προσθέσουμε άλλα…
http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας