Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: όλες στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ

Γυναίκα Εργαζόμενη, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανασφάλιστης- μαύρης εργασίας, της εργασιακής εφεδρείας- της ανεργίας, του μικρομάγαζου.

Νέα γυναίκα της δια βίου κατάρτισης και της δια βίου μισοανεργίας.
Νέα γυναίκα που δεν τολμάς να γεννήσεις παιδί και συ μικρομάννα που το παιδί σου έμεινε έξω από τον παιδικό σταθμό.
Γυναίκα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας
θα αφήσουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να εφαρμόσει τα ψηφισμένα και να περάσει και νέα βάρβαρα μέτρα;
Θα τους αφήσουμε να συρρικνώσουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, να ξεχαρβαλώσουν κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις, να επιβάλλουν νέους φόρους και χαράτσια;
Ως πότε θα ανεχόμαστε ο δικός τους πλούτος να εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια, των οικογενειών μας, των παιδιών μας;
Ως πότε οι θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων;
Γυναίκα του καθημερινού μόχθου στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο χωράφι .
Πάρε θέση στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Στις 1 Δεκέμβρη καμιά γυναίκα στη δουλειά. Η απεργία την 1η του Δεκέμβρη και η συμμετοχή στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι η ταξική απάντηση στα ταξικά μέτρα που εξαθλιώνουν εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Βάλε το δικό σου μεράδι ώστε να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. ΌΧΙ στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια. Δεν θα επιτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.
  • Δεν χρωστάμε στους δανειστές. Ο πλούτος που παράγεται και με το δικό μας μόχθο, να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η προστασία της μητρότητας, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας.
  • Κανένας άνεργος, καμιά άνεργη χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει. Απορρίπτουμε τη φιλανθρωπία αυτών που μας στερούν τη ζωή.
  • Κανείς και καμία μόνη της στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για ένα αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ
Στην Κοζάνη στις 10:30 πμ στον Πεζόδρομο
Στην Πτολεμαΐδα στις 11:00 πμ στο Παλιό Πάρκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας