Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Εορδαίας: Έτος Οδυσσέα Ελύτη

 Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 ο  Δήμος Εορδαίας και η Δημοτική βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας εγκανίασαν την  Έκθεση - Αφιέρωμα στον μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του Υπ. Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων έγινε παρουσίαση της ζωής και του έργου του Νομπελίστα ποιητή ενώ απαγγέλθηκαν αποσπάσματα  από τα σπουδαιότερα έργα του όπως το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», «ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» και άλλα.
Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου τόνισε το πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το έργο του Ελύτη επισημαίνοντας ότι «ο ποιητής το 1959 στο "Άξιον εστί" γράφει: Τούτο μόνο να ξέρεις: Ότι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει. Και μιας και δεν ήταν επιλογή μας, να ζήσουμε στον καιρό της αστραπής αλλά το όρισε η μοίρα μας, ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε κάτι δικό μας στον αιώνα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας