Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα σε θανάσιμο κίνδυνο, ενώ η Ευρώπη παραπαίει»

Τα μέτρα της περιόδου 2013-2015 είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έχουμε λάβει, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος Αν είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι, και εφαρμόσουμε όσα έχουμε ήδη νομοθετήσει, δεν θα χρειαστεί να λάβουμε νέα μέτρα για το 2012, δήλωσε στο πολυσυνέδριο Money Sow, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.


«Μποορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώνταςταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα. Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι λαός έχει υποβληθεί σε πάρα πολλές θυσίες για να σωθεί η χώρα. Η χώρα  διατρέχει ακόμα θανάσιμο κίνδυνο ενώ και η Ευρώπη παραπαίει και ταλανίζεται. Άρα πρέπει να κάνουμε μία εθνική υπερπροσπάθεια για να βγούμε αλώβητοι εμείς και τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα της περιόδου 2013-2015, είπε τα μέτρα είναι ελάχιστα και φτάνουν το 1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο και για να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά ανέφερε πως τα μέτρα που νομοθετήθηκαν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου φθάνουν στο 3% του ΑΕΠ.
«Κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπου κάνουμε καθημερινά πολύ σημαντικά βήματα και θέλουμε τη συμπαράσταση των πολιτών, γιατί η μεγάλη αδικία είναι η αδικία που γίνεται σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων μέσω της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής. Άρα, χρειάζεται ειλικρίνεια, χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται η χώρα να έχει κάποιους που κρατάνε γερά το τιμόνι αυτή την ώρα της τρικυμίας και πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας όλοι σε αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όχι σε θέματα μικρότερης σημασίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
voria.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι γνωρίζουμε ο κ. Βενιζέλος και χρήματα πολλά έχει, καθότι το ομολόγησε έχει περιουσία η γυναίκα του , και την κόρη του στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ σπουδάζει. Για ποιά παιδιά μας κόπτετε? για τα παιδιά αυτών που έβαλε το ειδικό τέλος στα σπίτια μας μέσω της ΔΕΗ?

Το Προφίλ μας