Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

50.000 ευρώ σε κάθε Δήμο για τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

«Πακέτο» ύψους 50.000 ευρώ για κάθε δήμο προκειμένου να υποστηριχθούν με τεχνική βοήθεια αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Πιο αναλυτικά, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ» και του αντίστοιχου «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Τεχνικής Βοήθειας της ΜΟΔ Α.Ε»
, παρέχεται τεχνική βοήθεια σε όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, η ΜΟΔ ΑΕ., ορίσθηκε από το Υπουργείο ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» στο πλαίσιο του Ειδικού Στόχου 6, αλλά και ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος Ε.Π. ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης και του ΠΕΠ Αττικής.
Ενδεικτικά οι ενέργειες αφορούν υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης (ειδικότητες όπως μηχανικοί, λογιστές, νομικοί, γεωτεχνικοί κτλ) για την ωρίμανση έργων που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε ειδικά θέματα που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό του δήμου. Η υποστήριξη προς τους φορείς, για τέτοιου είδους ενέργειες, δεν θα μπορεί να ξεπεράσει συνολικά το κόστος των 50.000 ευρώ (συνολικά για 24 περίπου ανθρωπομήνες).
Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Δήμοι θα λάβουν σχετική πρόσκληση από τη ΜΟΔ προκειμένου να υποβάλλουν αιτιολογική έκθεση και Τεχνικό Δελτίο για την ένταξη των ενεργειών που θα προτείνουν.
Παράλληλα, ο υπουργός καλεί τους Δήμους να ανταποκριθούν το ταχύτερο δυνατόν στη πρόσκληση εφόσον κρίνουν την παροχή τεχνικής βοήθειας απαραίτητη για την αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των έργων σας.
Η απόφαση αυτή υλοποιεί τη δέσμευση του υπουργού για ουσιαστική στήριξη του νέου θεσμού του Καλλικράτη και κυρίως των νέων Δήμων προκειμένου να υλοποιηθούν χρήσιμα και αναπτυξιακά έργα σε κάθε γωνιά της χώρας.
http://www.agronews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας