Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γενική 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 1η Δεκέμβρη 2011


Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και   απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για να αντιπαλέψουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αντεργατικές και αντικοινωνικές προβλέψεις του Νέου Προϋπολογισμού έτους 2012 που διαμορφώθηκε σύμφωνα  με τις απαιτήσεις της Τρόικας και των τραπεζών. 

Εργαζόμενες - εργαζόμενοι,
 συνταξιούχοι, άνεργοι,
Αντιστεκόμαστε, Αντιδρούμε και Απεργούμε για:

Ø            Την άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του έτους 2012 από μία δέσμη σκληρών μέτρων πρωτοφανούς λιτότητας, σε εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης με κοινωνικούς στόχους και ρήτρες κοινωνικής προστασίας.

Ø            Τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και εισοδηματικής ενίσχυσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για την άμβλυνση των δραματικών συνεπειών σε βάρος τους από την οικονομική και φορολογική τους επιβάρυνση.

Ø            Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που περιέχονται στους νόμους 3833/2010, 3845/2010 και 4024/2011, οι οποίοι στοχοποιώντας τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας ως κύριους μοχλούς αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, στην ανακύκλωση της ύφεσης και στη δραματική αύξηση της ανεργίας.Ø            Την διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας και τον έμπρακτο σεβασμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θέτουν τα όρια προστασίας όλων των εργαζομένων.  Δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και ζητάμε την κατάργηση των άρθρων 31 και 37 του ν. 4024/2011 που θέτουν απαράδεκτους περιορισμούς στις διαιτητικές αποφάσεις.

Ø            Την διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις ποινικοποίησης και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ø            Την προστασία των θέσεων εργασίας και την άμεση κατάργηση του αντεργατικού μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας» που αγνοεί προκλητικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου και απειλεί με ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και με ανεπανάρθωτο ρήγμα την κοινωνική συνοχή.

Ø            Την διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.  Καμία μείωση των επικουρικών συντάξεων απεναντίας αυστηρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ταμεία.

Ø            Την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Οργανισμών και των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας από τα κερδοσκοπικά ιδιωτικά μονοπώλια.

Ø            Την άμεση ανάκληση των σκληρών και άδικων εισπρακτικών μέτρων σε βάρος του κόσμου της εργασίας με την επιβολή ισοπεδωτικών και άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων και κυρώσεων, όπως του «κεφαλικού» φόρου, της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Είναι πλέον αναγκαίο και απαραίτητο για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά αυτή την αντεργατική θύελλα, να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον κοινό αγώνα.
Η συμμετοχή μας  πρέπει να είναι καθολική στην
 Γενική Απεργία της 1ης Δεκέμβρη
ενάντια στον
 Προϋπολογισμό της Λιτότητας, της Ύφεσης και της Ανεργίας.


Από το Γραφείο Τύπου
του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας