Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μειώσεις στους έτερους, αυξήσεις στους ημέτερους κ. Κωνσταντόπουλε

του Γιάννη Ζορμπά
Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/11/2011, κατόπιν εισήγησης του ίδιου του κ. Κωνσταντόπουλου αποφασίστηκε αύξηση κατά 25% περίπου του μισθού του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης κ. Κακαφίκα.    

Πριν ένα μήνα περίπου, όταν ο κ. Κακαφίκας, ως «υπεύθυνος» και του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, κάλεσε τους (επί 11 μήνες απλήρωτους) υπαλλήλους του να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, τους ανακοίνωσε τη μείωση κατά περίπου 20% των ετήσιων αποδοχών τους. Όταν οι υπάλληλοι του ανέφεραν ότι αυτό δεν είναι σωστό  καθ' ότι κάποιες φορές είναι "υποχρεωμένοι" να δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα για να πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις, ο κ. Κακαφίκας τους αντιπρότεινε να μην εργάζονται τα Σαββατοκύριακα! Λουκέτο δηλαδή τα Σαββατοκύριακα!
 Επίσης ο κ. Κακαφίκας και ο κ. Κωνσταντόπουλος προφανώς αγνοούν πως κάθε Σάββατο από τις 9 ως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού δραστηριοποιούνται τα 6 παιδικά χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, η μουσική μπάντα και  κάποια τμήματα της μουσικής σχολής του Ομίλου.     
Αποδεικνύεται ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος, ως πολιτικός, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αρέσκεται να λειτουργεί στο «γυάλινο κόσμο» της πολιτικής. Εφαρμόζει πιστά το βασικότερο κανόνα της. Την πελατειακή σχέση κράτους - πολιτών. Πραγματοποιεί μειώσεις στους απλούς υπαλλήλους του δήμου αλλά αυξήσεις στους αξιωματούχους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.       
Τελικά τα λόγια του πρώην Αντιδημάρχου και νυν μέλους του συμβουλίου της  Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνία Των Πολιτών Βελβεντού» κ. Κουρτέλη επαληθεύονται καθημερινά όλο και περισσότερο. Ως δημοτική αρχή δεν είστε σε θέση ούτε στο ελάχιστο να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της κοινωνίας μας. Αλλά πλέον τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια πολύ επικίνδυνη τροπή. Μέρα με τη μέρα το Βελβεντό και τα χωριά των Πιερίων χάνουν συστηματικά όλες τις διαχρονικές τους κατακτήσεις. Και δεν ξέρουμε ως πού θα φτάσει αυτή η οπισθοδρόμηση. Όσο νωρίτερα λοιπόν απαλλαγούμε από αυτήν την κατάσταση τόσο το καλύτερο για μας.

Ζορμπάς Ιωάννης
Πρόεδρος Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον μισθό του προέδρου της κοινωφελούς τον ορίζει ο νόμος (Καλλικρατης). Δεν τίθεται θέμα αυξήσεων ή μειώσεων και δε νομίζω να αποτελεί και θέμα απόφασης ΔΣ. Αυτοί όμως που πληρώνονται από την κοινωφελή και είναι οι εργαζόμενοι σ' αυτή, δυστυχώς, πρέπει να υποστούν τις όποιες μειώσεις αποφασίζονται από τους διοικούντες. Κακώς γίνονται, αλλά μέσα στη γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση δε νομίζω να έχουν πολλά περιθώρια διεκδικήσεων.
Επομένως καλώς διαμαρτύρεται ο κύριος Ζορμπάς για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κακώς συγκρίνει όμως ανόμοια πράγματα.

ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ είπε...

Φίλε 8.10, έχεις δίκιο ότι είναι ανόμοια πράγματα.
Όμως να ξέρεις ότι σύμφωνα με το νόμο (Καλλικράτη), οι μισθοί των προέδρων της Δημ. Επιχείρησης και του ΝΠΔΔ, αποφασίζονται από το Δ.Σ. με ανώτατο όριο, αυτόν του Πρόεδρο του ΔΣ. Ετσι θα μπορούσε από την αρχή ο κ. Κωνσταντόπουλος να εισηγηθεί να πάίρνουν καθαρά π.χ. 700 ευρώ, και όσο βγουν τα μεικτά, και όχι να αποφασίσει το ΔΣ κάποια αμοιβή και μετά 2 μήνες να αποδειχθεί ότι έπεσαν έξω στα καθαρά λόγω των μεγάλων κρατήσεων, και να πάνε σε εποχές μειώσεων μισθών για όλους, σε αύξηση του ποσού κατά 25%. Τουλάχιστον ας το άφηνε έτσι για το 2011, και στο νέο προϋπολογισμό του 2012 ας έκανε την αύξηση. Τώρα έδειξαν ότι όταν αποφάσιζαν προ διμήνου δεν ήξεραν τι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Μ.Κ.Ο δεν αφήνει την Δημοτική Αρχή να κάνει εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο , γιατί αυτή να μην κάνει περικοπές στους υπαλλήλους του ?
Τι θέλει δηλαδή,να κάνει μόνο αυτή εκδηλώσεις εκεί και η Δημοτική Αρχή να πληρώνει?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ζορμπά,οι προσωπικές σας απόψεις έχουν περάσει από το ΔΣ του ΜΟΒ;To ότι είστε πρόεδρος του ΜΟΒ δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείται το τίτλο του προέδρου χωρίς την άδεια και των άλλων μελών του Δ.Σ.;Tώρα θα μου πεις λεπτομέρειες....Η Δημοκρατία στο μεγαλείο της...Αχ καημένο Βελβεντό τι σου ήταν γραμμένο να πάθεις....

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ειναι πρόεδρος του μορφωτικού ομίλου Βελβεντού ;
Ειναι αυτό επίπεδο πνευματικού ανθρώπου που υποτίθεται εκπροσωπεί το καλύτερο δυναμικό του Βελβεντού;
Αν προσθέσουμε και την παιδαριώδη έως βλακώδη συνέντευξη του Καμκούτη περί αμπελοφιλοσοφίας στο κανάλι ΤOP τότε
Κρίμα στο Βελβεντό και την ιστορία του.
Ενας φίλος

Ανώνυμος είπε...

...............
... Την ώρα που μια σειρά δήμαρχοι, τάσσονται στο πλευρό των δημοτών τους στηρίζοντας τον αγώνα τους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού εκτός της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και του γραμματέα του Προεδρείου του Δ.Σ ,που είναι προς τιμήν του, καταψήφισε το ψήφισμα που κατάθεσε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στα χαράτσια, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στους νόμους του κράτους. Το καταψήφισαν, όχι γιατί δεν αισθάνονται ότι ο λαός φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά γιατί θέλουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
Την ίδια ώρα όμως αποφασίζουν την αύξηση των αμοιβών του Προέδρου του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Σερβίων Βελβεντού ,του Προέδρου και αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας, την ώρα που τα σχολεία θερμαίνονται μόνο τρεις ώρες την ημέρα.

Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι είναι ο Καλλικράτης
και ποιοι τον υπηρετούν πιστά......
...............
.............
Κ.Ο. Υπαίθρου του KKE

---Ο νοών νοείτο---
΄Οποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει-τι κ ποιοί μας κυβερνούν

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται ο χορός των απολύσεων στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902.
Πέντε δημοσιογράφοι από τις 31/10/2011 προστέθηκαν στην λίστα των απολυμένων του σταθμού. Οι Γιώργος Πενταράκης, Λαοκράτης Στρατομίτρος, Ειρήνη Μπαλτίδη, Φιλιώ Σταματοπούλου και η ΄Αννα Μπαλλή δεν ανήκουν πια στο δυναμικό του σταθμού.

Ανώνυμος είπε...

προς "ένα φίλο" των 8.48
είναι. Και ο άνθρωπος την αγωνία του βγάζει προς τα έξω (και πως αλλιώς να την εκφράσει σε..ώτα μη ακουόντων, γιατί δεν έχει τί να απαντήσει στους εργαζόμενους στο χώρο του Πνευματικού κέντρου.
Και σε πείραξαν και τα λεχθέντα από τον Καμκούτη στην εκπομπή του ΤΟΠ. Ο οποίος είπε πολλά και σημαντικά. Και ίσως και κάποια ελάχιστα, καθ΄υπερβολή.
Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι ενοχλείστε γενικώς από την προβολή του Βελβεντού και τις επισημάνσεις πολιτών του!
Κατά τα άλλα δηλώνετε και φίλοι!

Ανώνυμος είπε...

@ 8:54π.μ.
ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ αν ανήκουν!!!
Εδώ η συγκεκριμένη πολιτική χτυπά και τους κομμουνιστές!!!
Λες να βρίσκονται σε άλλη χώρα και δεν τους επηρεάζει αυτούς???

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 8:54 π.μ.

ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!
ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ 902??
Ή… ΣΑΜΑΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ???!!!!

Το Προφίλ μας