Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η τρόικα του σεξ στην Αθήνα – Περικοπές και εκεί!

Οι Έλληνες είναι μεγάλοι εραστές ή κατά φαντασίαν εραστές; Εάν πάντως έχουμε πει ψέματα και εκεί θα πρέπει να περιμένουμε άμεσα και την άφιξη της τρόικας του σεξ στη χώρα και επειδή πλέον ξέρουμε τι εστί τρόικα, πρέπει να προετοιμαστούμε για περικοπές και σε αυτό τον τομέα. 
Πόσο μύθος είναι τελικά η φήμη του Greek lover; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει από τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας για τις σεξουαλικές επιδόσεις ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη, που δημοσιοποίησε γνωστή εταιρία προφυλακτικών.


Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους. Αυτό τους «δίνει» και την ευρωπαϊκή πρωτιά στον συγκεκριμένο τομέα σεξουαλικής δραστηριότητας. Ακολουθούν καταϊδρωμένοι οι Ισπανοί, που αναφέρουν 20 διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, οι Γάλλοι με 19 και οι Γερμανοί με 17.

Την ίδια ώρα, ένας στους πέντε Έλληνες άντρες που έχουν σταθερή ερωτική σχέση παραδέχονται ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους. Μάλιστα, σε ποσοστό 8%, οι άνδρες δεν αρκούνται σε μία… παράλληλη σχέση. Μία ίσον καμία, γι'αυτό δηλώνουν ότι έχουν παράλληλες επαφές με τρεις ή περισσότερες συντρόφους!

Από όλους τους Ευρωπαίους, που συμμετείχαν στη μελέτη, οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι και οι πιο «άτακτοι» ερωτικά! Το 22% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει «άπιστο» στη σχέση, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί με ποσοστό 18% και οι Γερμανοί σε ποσοστό 11%.

Τον δρόμο που μου δείχνεις να βαδίσω! Τα ίδια ερωτικά... μονοπάτια φαίνεται να ακολουθούν με δειλά βήματα και οι Ελληνίδες. Οι γυναίκες στην Ελλάδα δηλώνουν κατά μέσο όρο 10 διαφορετικούς συντρόφους στην ενήλικη σεξουαλική ζωή τους. Παίζουν στα ίσα με τις Γαλλίδες και τις Αγγλίδες. Την πρώτη θέση ωστόσο κατακτούν οι Γερμανίδες με 12 ερωτικούς συντρόφους.

Μιλώντας για απιστία, μία στις δέκα Ελληνίδες με μόνιμη σχέση δηλώνουν ότι έχουν απατήσει το άλλο τους μισό, ενώ ποσοστό 4% δηλώνει “φαν” των παράλληλων σχέσεων με τρεις και άνω συντρόφους!

Καλοί στο κρεβάτι αλλά «αδιάβαστοι» σε βασικά θέματα σεξουαλικής υγείας αποδεικνύεται ότι είναι οι Έλληνες.

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας, έδειξαν ότι το 30% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS και στα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (42%) όσων κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη δηλώνει ότι είχε την πεποίθηση ότι το έτερον ήμισυ δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι το 26% όσων είχαν σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, για αρκετές Ελληνίδες η «ριψοκίνδυνη» σεξουαλική δραστηριότητα ξεκίνησε από νωρίς, αφού μία στις τρεις (33%) δεν πήραν προφυλάξεις στη πρώτη τους επαφή.

Υπάρχει όμως κι ένα θετικό! Σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες (27%) που δεν πήρε μέτρα προφύλαξης παραδέχεται ότι ήταν ένα λάθος, για το οποίο μετάνιωσε. Τέλος, το 75% των Ελληνίδων και το 68% των Ελλήνων συμφώνησαν ότι θα ήθελαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Durex, μέσω Internet σε 35 χώρες και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive και συνολικά συμμετείχαν 29.003 ενήλικοι σε 36 χώρες από την 6η Σεπτεμβρίου μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2011. 
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας