Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού


Τη Δευτέρα 28-11-2011 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόφαση « αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ  Σερβίων» και αποφάσισε  τα εξής :
1.                  Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων  περί «αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων  από 1-12-2011».

2.                  Η απόφαση αναστολής δημιουργεί τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών και ανάμεσα στην έδρα του νομού  και  πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους με αδυναμία μετακινήσεων.
3.                  Επιχειρήματα όπως η μείωση του κόστους λειτουργίας δεν ευσταθούν σε καμιά περίπτωση  γιατί  το κόστος για την τοπική οικονομία από το κλείσιμο της ΔΟΥ θα είναι πολλαπλάσιο.
4.                  Η αναστολή λειτουργίας δεν υπακούει σε έναν τεκμηριωμένο και αντικειμενικό σχεδιασμό αφού διατηρούνται σε λειτουργία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  άλλες ΔΟΥ όπως για παράδειγμα ΔΟΥ Νεάπολης, ΔΟΥ Δεσκάτης κ.λ.π. με παρόμοια ή πολύ μικρότερα παραγωγικά και πληθυσμιακά δεδομένα.
5.                  Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που μεσολάβησε  από τις 29-9-11 όταν εκδόθηκε η υπουργική απόφαση Δ6Α-1133106- ΕΞ 2011 μέχρι την 21-11-11 και ουσιαστικά άλλαξε το πνεύμα του νόμου;
6.                  Μέχρι την αναστολή της μονομερούς και χωρίς καμιά λογική απόφασης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων και δυναμικών ενεργειών οι οποίες θα κλιμακώνονται σταδιακά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Καποδιστριακου Δήμου βελβεντου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση του Υπουργειου εσωτερικων περί καταργησης της λειτουργιας του.
2. Η απόφαση καταργησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών και ανάμεσα στην έδρα του καλλικρατικου δημου και πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους με αδυναμία μετακινήσεων.
3. Επιχειρήματα όπως η μείωση του κόστους λειτουργίας δεν ευσταθούν σε καμιά περίπτωση γιατί το κόστος για την τοπική κοινωνια από την καταργηση του δημου είναι πολλαπλάσιο.
4. Η καταργηση δεν υπακούει σε έναν τεκμηριωμένο και αντικειμενικό σχεδιασμό αφού διατηρούνται σε λειτουργία σε αλλους νομους με παρόμοια ή πολύ μικρότερα παραγωγικά και πληθυσμιακά δεδομένα.
5. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που μεσολάβησε από τις 29-4-10, όταν το υπουργικο συμβουλιο αποφασισε να παραμεινει ως ορεινος ο δημος βελβεντου, μεχρι τις 28/5/10 οπου η βουλη τον κατηργησε και ουσιαστικά άλλαξε το πνεύμα του νόμου;
6. Μέχρι την αναστολή της μονομερούς και χωρίς καμιά λογική απόφασης η κοιμωνια του καποδιστριακου δημου βελβεντου αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων και δυναμικών ενεργειών οι οποίες θα κλιμακώνονται σταδιακά.

Ανώνυμος είπε...

an mia mera parakoloy8isis tin symperifora ton ypalilon 8a eleges 10 fores na katargi8i. ego 2 fores poy anagkastika na pao toys sixa8ika .x8es idika siko8ike or8ios o ypalilos k fonaze se enan kirio poy mpori na itan k pateras toy aparadekti i symperifora toy

Το Προφίλ μας