Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης δεν τιμά ποτέ τον αείμνηστο μητροπολίτη Ιωακείμ;

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από το kozanimedia.gr
To πρωί της Κυριακής τιμήθηκε στην Κοζάνη για μια ακόμη χρονιά η Εθνική Αντίσταση. Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, αρχικά στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία και στον επιβλητικό ανδριάντα του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ, πνευματικού ηγέτη του ΕΑΜ.
Και, όμως, για μια ακόμη χρονιά ο νυν μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος δεν ήταν εκεί! Όπως δεν είναι ποτέ, καμία χρονιά, σε καμία εκδήλωση τιμής και μνήμης της Εθνικής Αντίστασης! Ούτε καν στον ναό του Αγίου Νικολάου δεν ήταν ο μητροπολίτης μας, ο οποίος έχει αποδείξει διαχρονικά πως αποστρέφεται τη συγκεκριμένα ημέρα, που το επίσημο ελληνικό κράτος έχει ορίσει να τιμάται η Εθνική Αντίσταση!


Πόσο μάλλον όταν οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τιμούν έναν μακαριστό ιεράρχη! Που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Εθνική Αντίσταση! Έναν δεσπότη που απέδειξε πως και οι ιεράρχες συμμετείχαν και ενεργά στον αγώνα κατά των Γερμανών! Δηλαδή, πολύ απλά, μια ξεχωριστή περίπτωση δεσπότη που πήρε…τα βουνά και δίνει κάθε δικαίωμα στην Ελλαδική Εκκλησία να δηλώνει πως και εκείνη συνέβαλε τα μέγιστα στην Αντίσταση!
Σε άλλες περιπτώσεις, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για δήθεν «επίθεση στην εκκλησία». Και τώρα, όταν τιμάται ένας ιεράρχης αγωνιστής για την ελευθερία της πατρίδας, φροντίζει κάθε χρόνο να απουσιάζει επιδεικτικά!
Γιατί άραγε; Ποιός ο λόγος να μην δίνει ποτέ το «παρών» και να μην καταθέτει στεφάνι στον ανδριάντα του μητροπολίτη Ιωακείμ; Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ο μητροπολίτης Παύλος δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση για τη στάση του: Η οποία προσβάλει όχι μόνο τη μνήμη ενός ιεράρχη της μητρόπολης στην οποία σήμερα υπηρετεί και εκείνος, αλλά και συλλογικά, προσβάλει ολόκληρη την Εθνική Αντίσταση!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλιάτσο Ο Δεσπότης σέ πειράζει γιά τά τεκτενόμενα στά Σέρβια Μ Ο Υ Γ Κ Α ΄μεγάλε Δημοσιογράφε τά πάντα κλέινουν καί εσύ τά κομπογγιανίτικάσου

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΚΑ ΡΕ 6:26 ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ!!!Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΟΖΑΝΗΣ(ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ) ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ,ΒΓΗΚΕ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ;;;Ο ΠΛΙΑΤΣΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΔΩ!!!

Το Προφίλ μας