Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά στη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.  Εργασιακή εφεδρεία, η εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη και  το μισθολόγιο  των υπαλλήλων είναι μερικά από αυτά, με την πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμαρχο Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου να τονίζει πως απαιτείται συστράτευση της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση τους.
Η Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε πως «για πρώτη φορά στα χρονικά,  η αυτοδιοίκηση κάθε δύο μέρες έχει ένα καινούριο δεδομένο και μάλιστα αρνητικό και  για αυτό χρειάζεται πολύ καλή ενημέρωση όλων των αυτοδιοικητικών»
Eνα από τα βασικά προβλήματα, που αναδείχθηκαν ήταν αυτό της εργασιακή εφεδρείας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς σε εφεδρεία περνάνε περίπου 200-250 δημοτικοί υπάλληλοι στη Δυτική Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 53 έτος της ηλικίας και 33 χρόνια προυπηρεσίας. «Ενώ στις ανακοινώσεις φάνηκε ότι δεν μας πιάνει το μέτρο αυτό  , τελικά διαπιστώθηκε με έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών, πως θα εφαρμοστεί η εφεδρεία και στους Δήμους με ότι πρόβλημα αυτό συνεπάγεται» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Βρυζίδου.
Σε ότι αφορά την πληρωμή του τέλους ακινήτων, η πρόταση της Κεντρική Eνωσης Δήμων Ελλάδας δεν είναι προς την κατεύθυνση της μη πληρωμής τους, όπως προτείνουν ορισμένοι Δήμοι. Σε αυτή τη γραμμή προσανατολίζονται  και οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας καθώς όπως τόνισε η κα Βρυζίδου «προσωπικά δεν μπορώ να εισηγηθώ να μην πληρώσουν οι πολίτες το τέλος  γιατί  δεν μπορώ να ξέρω τι συνέπειες, που μπορεί να είναι  διακοπή ηλεκτροδότησης , πρόστιμο ή οτιδήποτε άλλο.  Δεν μπορούμε να συνταχθούμε σε έναν αγώνα που δεν ξέρουμε αν θα φέρει αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας