Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Κάλεσμα στην απεργία της 1ης του Δεκέμβρη


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους της χώρας για να αντιπαλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αντεργατικές και αντικοινωνικές   του Νέου Προϋπολογισμού έτους 2012 που διαμορφώθηκε κατ' επιταγή και απαίτηση των Τροϊκανών.


Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε, στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές, που συνεχίζονται και από τη νέα Κυβέρνηση, παρά τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν.

Ταυτόχρονα αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ανατρέπουν και καταργούν χρόνιες κατακτήσεις όπως ΣΣΕ, οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνοντας τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
Περικοπές  μισθών, εφεδρείες- απολύσεις, ανατροπή και κατάργηση των ΣΣΕ, περιορισμό της λίστας των ΒΑΕ, των συντάξεων, ύφεση, ανεργία.
Η δογματική εμμονή Κυβέρνησης και Τρόικας σε μια αποτυχημένη Νεοφιλελεύθερη συνταγή, οδηγεί την κοινωνία αλλά και την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα, σε διεύρυνση και όξυνση των προβλημάτων της ύφεσης και της ανεργίας που εκτοξεύτηκε στο 17%, στην Κοζάνη αγγίζει το 30%.

Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρα μας αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής  και διεκδικούν ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα υπηρετεί, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τα ΚΕΡΔΗ και τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Μια πολιτική που θα τερματίζει την δικαστική ασυλία όλων αυτών που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις, μεταβίβασαν τις καταθέσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία και τώρα επικαλούμενοι την κρίση, αδυνατούν δήθεν να πληρώσουν.

Απαιτούμε να προωθηθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η δήμευση περιουσιών όσων εγκλημάτησαν σε βάρος των πολιτών και της Ελληνικής οικονομίας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και απολύτως αποκαλυπτικό ότι τα αίτια της κρίσης, των ελλειμμάτων και του χρέους, πηγάζουν και οφείλονται στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές, στις τζογαδόρικες και κερδοσκοπικές δραστηριότητες των λεγόμενων «αγορών» και στην προκλητική και μακροχρόνια φοροδιαφυγή, φοροκλοπή, και εισφοροκλοπή των επιχειρηματιών - μεταπρατών.

Αριστοτεχνικά και μεθοδικά καλλιεργήθηκε το κλίμα και στοχοποιήθηκαν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, για να δικαιολογηθεί η ακύρωση των κοινωνικών παροχών, τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων ως η δήθεν κύρια αιτία του χρέους και των ελλειμμάτων και τα οποία παρά τις δραματικές και αιματηρές περικοπές όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά απεναντίας ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και το
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
στις 11 η ώρα
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ "ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ" ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΥΞΙΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ;ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ.ΕΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Το Προφίλ μας