Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κτηματολόγιο: "Επιτήδειοι εποφθαλμιούν ξένες περιουσίες"!

Από το pheme.gr
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο πρόεδρος των Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, καταγγέλλοντας την αμεριμνησία των αρμοδίων. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος κ. Χρήστος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στα μελανά σημεία του Κτηματολογίου και στους  κινδύνους που διατρέχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από ορισμένους επιτήδειους, οι οποίοι επωφελούνται των λαθών του Κτηματολογίου για να καρπωθούν ακίνητες περιουσίες.

«Υπάρχει η δυνατότητα παράνομης οικειοποίησης αλλότριας ακίνητης περιουσίας, όχι μόνο ιδιωτικής, αλλά και δημόσιας», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Χριστόπουλου.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, κανένας δικαιούχος, που δήλωσε την περιουσία του στην πιλοτική κτηματογράφηση (1998-2002) δεν έχει λάβει τη βεβαίωση για το περιεχόμενο της αρχικής κτηματολογικής εγγραφής του δικαιώματός του μέχρι σήμερα, παρ’ ότι κατ’ επανάληψη από το 2007 και μετά έχει επισήμως αναγγελθεί από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ότι θα γίνει η σχετική ενημέρωση.

Δεν έκρυψε ότι με την κατάσταση που επικρατεί είναι δυνατή η εμπράγματη απώλεια του ακινήτου, στην περίπτωση που το ακίνητο μεταβιβασθεί περαιτέρω σε τρίτο πρόσωπο, ακόμη και από εκείνον που το δήλωσε σαν δικό του, ενώ αυτό στην πραγματικότητα ανήκει σε άλλον.

Ευθύνες επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων στην «Κτηματολόγιο Α.Ε», επισημαίνοντας ότι προτίθεται να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πληροφορηθούν που πάνε τα κονδύλια τα οποία διέθεσαν για το κτηματολόγιο.

«Τα λάθη της κτηματογράφησης δεν καταλογίζονται στους υπεύθυνους που εκτέλεσαν αυτό το έργο και παρέδωσαν αυτό το κτηματολόγιο για εφαρμογή, αλλά.. τα πληρώνει ο πολίτης», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος και κατήγγειλε ότι έχουν γίνει «περίεργες διορθώσεις» στο κτηματολόγιο!

Η κατάσταση αυτή και ειδικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για τις εγγραφές στο κτηματολόγιο, έχει μπλοκάρει τις επενδύσεις στα ακίνητα, καθώς «ουδείς στοιχειωδώς εχέφρων διακινδυνεύει υπ’ αυτό το καθεστώς να επενδύσει σε ακίνητα για τα οποία έχουν υποβληθεί ενστάσεις», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

«Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τα ακίνητα των πολιτών και παράλληλα να καραδοκούν οι απατεώνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας